Lotuslu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
- 1 paket kabartma tozunu 16 gram
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü )
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı un 200ml ölçü
Ara katlarına eklemek için;
- Lotus kremasıÜzerini kapatmak için;
- 1 paket bisküvin yarısını rondodan geçirilmiş
Kreması için;
- 4 paket krema 800 gram
- 1 paket maskarpone
- 200 gram labne
- 5 paket krema sertleştirici
- 2 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı lotus kreması
Lotuslu Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremanın yapılışı için; öncelikle kremayı ve 3 tane krema sertleştiriciyi koyulaşıncaya kadar çırpalım.
- Koyulaşan kremanın içine maskarponeyi ve labneyi ,pudra şekerini ve 2 krema sertleştirici ve lotuskremasını ekleyin tekrar karıştırın kremanız hazır. Üzerine dekor için 4 yemek kaşığı ayırın.
- Pandispanyanın yapılışı için; karışma kabına yumurtayı ve şeri alın köpürene kadar çırpın daha sonra üzerine suyu ekleyin karıştırın unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin karıştırın.
- Yağlanmış 26 cm yuvarlak fırın kalıbına dökün bir kere vurun havası çıksın önceden ısıttığınız 175 dereceli fırına pişmeye bırakın 45 dakika sonra fırını kapatın beş dakika fırından çıkarın.
- Pandispanyanız soğuduktan sonra üç eşit parçaya ortadan kesin ben iple kestim servis kalıbına yerleştirin iki kaşık lotus kremesı gezdirin.
- Daha sonra kremadan ekleyin spatulayla düzeltin tekrar ikinci katında aynı şekil yapın kremayı eşit miktarda sürün ki üzerine de yetsin. Son katıda kapatın düzeltin buzdolabında bir gece bekletin.
- Daha sonra rondodan çektiğimiz lotuslu pastanın her yerini kaplayın bol bol dökün üzerini elinizle hafif bastırarak düzeltin.
- Daha sonra ayırdığımız kıremayı sıkma torbasıyla pastanın üzerine sırasıyla sıkın şekilde göründüğü gibi daha sonra çilekle lotus bisküviyle süsleyin.
- En sonuna kremadan kaşıkla üzerine hafif gezdirin pastanız bitmiştir. Afiyet olsun diyorum.
Not: Lotus kreması koyu olduğu için sıcak suda 5 dakika bekletin açılsın sonra kullanın.