17 Temmuz 2022 Pazar

Lotuslu Yaş Pasta Tarifi

 

Lotuslu Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 1 paket kabartma tozunu 16 gram
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü )
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı un 200ml ölçü

Ara katlarına eklemek için;

  • Lotus kremasıÜzerini kapatmak için;
    • 1 paket bisküvin yarısını rondodan geçirilmiş

    Kreması için;

    • 4 paket krema 800 gram
    • 1 paket maskarpone
    • 200 gram labne
    • 5 paket krema sertleştirici
    • 2 yemek yemek kaşığı pudra şekeri
    • 3 yemek kaşığı lotus kreması

      Lotuslu Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kremanın yapılışı için; öncelikle kremayı ve 3 tane krema sertleştiriciyi koyulaşıncaya kadar çırpalım.
    • Koyulaşan kremanın içine maskarponeyi ve labneyi ,pudra şekerini ve 2 krema sertleştirici ve lotuskremasını ekleyin tekrar karıştırın kremanız hazır. Üzerine dekor için 4 yemek kaşığı ayırın.
    • Pandispanyanın yapılışı için; karışma kabına yumurtayı ve şeri alın köpürene kadar çırpın daha sonra üzerine suyu ekleyin karıştırın unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin karıştırın.
    • Yağlanmış 26 cm yuvarlak fırın kalıbına dökün bir kere vurun havası çıksın önceden ısıttığınız 175 dereceli fırına pişmeye bırakın 45 dakika sonra fırını kapatın beş dakika fırından çıkarın.
    • Pandispanyanız soğuduktan sonra üç eşit parçaya ortadan kesin ben iple kestim servis kalıbına yerleştirin iki kaşık lotus kremesı gezdirin.
    • Daha sonra kremadan ekleyin spatulayla düzeltin tekrar ikinci katında aynı şekil yapın kremayı eşit miktarda sürün ki üzerine de yetsin. Son katıda kapatın düzeltin buzdolabında bir gece bekletin.
    • Daha sonra rondodan çektiğimiz lotuslu pastanın her yerini kaplayın bol bol dökün üzerini elinizle hafif bastırarak düzeltin.
    • Daha sonra ayırdığımız kıremayı sıkma torbasıyla pastanın üzerine sırasıyla sıkın şekilde göründüğü gibi daha sonra çilekle lotus bisküviyle süsleyin.
    • En sonuna kremadan kaşıkla üzerine hafif gezdirin pastanız bitmiştir. Afiyet olsun diyorum.
    • Not: Lotus kreması koyu olduğu için sıcak suda 5 dakika bekletin açılsın sonra kullanın.

Kruvasan Peynirli Börek Tarifi

 

Kruvasan Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 5 su bardağı elenmiş un

Bezelerin arasına sürmek için;

  • 3 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağ

İçi için;

  • Çökelek ya da lor peynir

    Kruvasan Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içine; ılık su, şeker ve maya konulur ve ağzı kapatılıp, beş dakika ön mayalanma yapılır. Sonrasında diğer malzemeler konur.
  • En son kontrollü bir şekilde un ilave edilir ve ele yapışan yumuşacık bir hamur haline getirene kadar güzelce yoğrulur.
  • Hamurun ağzı streçle kapatılıp, 45 dakika mayalandırılır.
  • Sonrasında masanın üstü yağlanıp hamur boşaltılır ve portakal büyüklüğünde on parçaya bölünür. Parçaların herbirine tereyağ sürülüp tabak büyüklüğünde açılır. Üst üste konur ve buzdolabında açık şekilde yarım saat dinlendirilir.
  • Dolaptan çıkan hamur yağlanmış masanın üzerinde önce elle açılır, merdaneyle biraz daha inceltilir. Üçgen şeklinde uzun parçalar kesilir. Uçlarına çökelek veya lor peyniri konur, rulo şeklinde sarılır ve fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir. 

Ezo Gelin Çorba Tarifi

 




Ezo Gelin Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (şart değil)
  • Sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 8 su bardağı kaynar su

    Ezo Gelin Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsak iri iri doğranır ve zeytinyağında bir kaç tur kavrulur.
  • Salça konularak kavrulmaya devam edilir.
  • Mercimek, pirinç, bulgur eklenir ve sıcak su dökülüp pişmeye bırakılır.
  • Bakliyatlar yumuşayınca (Ben yarım saat kaynattım) blender dan geçirilir ve kaynamaya devam eder.
  • Tuz, nane, pulbiber eklenir kısa bir süre daha kaynatılır. Tereyağ eklenir ve kapatılır.


Barbunya Tarifi

 

Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 çorba kasesi barbunya
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

    Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayalım ve tenceremize alalım.
  • Soğanlarımız kavrulurken patates ve havuçlarımızı doğrayalım.
  • 1 yemek kaşığı salçamızı ilave edelim. 1. 5 su bardağı suyumuzu ilave edip, pişirmeye bırakalım.
  • Yaklaşık 30-35 dk kısık ateşte pişirelim.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuzu ciğer
  • 4 tane patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Un
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Kızartmak için;

  • Yag

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri küp küp doğruyoruz kızgın yağda kızartıp, bir kaba alıyoruz.
  • Patatesler bitikten sonra küp küp doğradığımız zarını ayırdığımız ciğeri bir tepsiye un, pul biber, tuz karıştırıp, ciğeri una buluyoruz elimizle fazla unu eliyoruz.
  • Kızgın yağa atıyoruz kızarınca alıyoruz patateslerin olduğu tabağa alıyoruz.
  • Ciğerleri kızarttıktan sonra soğanları jülyen doğruyoruz patates ve ciğerler karıştırıyoruz.
  • Bir tutam maydanoz ve baharatları ve tuzu ekleyip, iyice karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz…

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

 

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 8-10 adet patlıcan aıcak su içine atarak haşanır. Haşlanan patlıcanlar süzülür.
  • Zeytinyağı tavaya alınıp kızdırılır. Üzerine küp küp doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Sırayla salça, pirinç, nane,sumak,karabiler eklenir.
  • Süzülen patlıcanların içine doldurulur ve tencereye dizilir.
  • Ayrı bir kapta nar eksisi zeytinyağı ve su çırpılır. Aygaz açılır ve dolma kaynamaya bırakılır.

Vişneli Yaz Tatlısı Tarifi

 



Vişneli Yaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5çay bardağı şeker
  • 1,5 dolu çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Piştikten sonra
  • 200 gram labne
  • 1 poşet toz şanti

Vişne sosu için

  • 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu tatlı kaşığı nişasta

    Vişneli Yaz Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce vişneli sosumuzu yapalım. Sos için nişasta hariç tüm malzemeleri tencereye alıp, kaynatalım. Suyunu salıp az yumuşayan vişneye çok az su ile açtığımız nişastayı ekleyelim. Devamlı ve dikkatli şekilde birkaç dk kaynatalım.
  • Kıvam alan sosumuzu soğumaya alalım. Muhallebisi için, nişasta un şeker ve sütü tencereye alalım. Devamlı karıştırarak kaynatalım ve pişirelim.
  • Pişirdiğimiz muhallebiyi ara ara karıştırarak soğutalım. Soğuyan muhallebiye labne ve kremşantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • İster kaseye ister sunum tabaklarımıza önce muhallebiden sonra üzerine vişneli sostan ekleyelim. Birkaç saat dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz

Pufuduk Poğaça Tarifi

 

Pufuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz

İçi için;

  • Kaşar peyniri
  • Zeytin
  • Kıyma

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Pufuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına bütün malzemeleri koyalım ve yoğuralım, 10 dakika yoğurup güzel bir kıvam alınca kulak memesi kıvamında makinadan alıp üzerine folyo ile kapatıp 1.5 saat dinlendirin.
  • Mayası gelince alıp, bezeler olacak şekilde bölün 20-25 adet çıkar.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin, 30 dakika mayası gelene kadar bekleyin ve üzerine içine az sıvı yağ koyduğumuz yumurta sarısı sürüp, susamla zenginleştirin ve 10 dakika bekleyin.
  • 185 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapın

Kapya Biber Kızartması Tarifi

 

Kapya Biber Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kapya biber
  • 5 dilim kaşar peynir
  • Göz kararı kızartmak için sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Göz kararı tuz

    Kapya Biber Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp istenilen büyüklükte keselim.
  • Daha sonra yağda kızartalım başka tavaya alalım, kızarttığımız yağdan 2 yemek kaşığı biberlerin üzerine gezdirelim.
  • Kaşar peynirleri dizelim, baharatları serpip ağzını kapalı şekilde kısık ocakta kaşarların erimesini bekleyip, servis edelimm.

Soslu Bayat Ekmek Pizza Tarifi

 

Soslu Bayat Ekmek Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm ekmek (Bayat)

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı maden suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 dal kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik

Üst malzemesi için;

  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Cheddar peyniri
  • Yeşilbiber (İsteğe bağlı olarak mantar, domates, zeytin, mısır)

    Soslu Bayat Ekmek Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenen ekmekler, fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye dizilir.
  • Üzerine malzemelerini bir araya getirerek çırptığımız sostan sürülür.
  • En son üzerine pizza malzemelerinden dizilir.
  • 180 derecede ısınmış fırında peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Yumurtalı Ekmek Tarifi

 

Kahvaltılık Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Kahvaltılık Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmeğimizi ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde dikkatlice dilimleyelim.
  • Yumurtaları geniş bir kasede çırparak tuz ilave edelim.
  • Teflon tavada sıvı yağı 1-2 dakika kızdıralım.
  • Ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayalım ve çıkartalım.
  • Sırayla yumurtaya buladığımız ekmekleri tavaya alalım ve 2 dakika kızartıncaya kadar çevirerek kızartalım.
  • Kızaran ekmeklerimizin fazla yağını çekmesi için kağıt havlu serili bir tabağa alalım.
  • Tüm ekmeklerimizi bu şekilde kızarttıktan sonra servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

2 Bardak Suyla Pamuk Gibi Simit Poğaça Tarifi

 



2 Bardak Suyla Pamuk Gibi Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı civarı un

Üzerin için :

  • 1 kase kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su

    2 Bardak Suyla Pamuk Gibi Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ,toz maya, şeker karıştırılarak maya eritilir .
  • Üzerine tuz ,yumurta ve sıvı yağ eklenip un eklenmeden önce karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda 50 dakika mayalanması için bekletilir .
  • Üzerine bulamak için 1 yemek kaşığı pekmez ( üzüm pekmezi kullandım ) ve yarım bardak su karıştırılarak pekmez eritilir .
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp zeminde açılarak ortasına kaşar peyniri eklenip iki kenardan içe doğru katlanarak rulo şekil verilir.
  • Poğaça hamurunun sadece üzerini önce pekmezli suya ardındanda bolca kavrulmuş susama bulayarak 175 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.