Malzemeler
- Yarım kg taze fasulye
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 adet domates
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz karabiber
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeler temizlenip fotoğraftaki boyutlarda kesilir üzerine sıcak su eklenip yarım saat civarı pişirilir (Hafif pişmesi yeterli pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişebilir taze kıtır fasulyeyse yarım saat yeter) bu arada pirinç sıcak suda bekletilir.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur üzerine domateste eklenip, kavrulmaya devam edilir.
- Haşlanan fasulyelerde tencereye alınıp, 5 dakika kadar kavrulur yıkanıp suyu süzülmüş olan pirinçte eklenip bir kaç dakika kavrulur.
- Tuz, bir çimdik karabiber ve pul biberde ilave edilip sıcak su eklenip karıştırılır kapağı kapatılıp, kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar kavrulur demlenmesi için üzeri kapatılır.