Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 500 gr. kuşbaşı dana eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 büyük diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kekik
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soydum, başından ve ucundan hafif düz kestim dik durabilmeleri için.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim fırçayla her taraflarını zeytinyağı ile yağladım hafifçe tuz serptim 200°C ısınmış fırına 1 saat pişmek üzere koydum.
- Bu arada yemeğin sosunu hazırladım.
- Önce soğanı yemeklik doğradım sarımsakları ezip ince ince doğradım.
- Tencereye tereyağını ve zeytinyağını ekledim.
- Ardından küçük küçük doğradığım etleri ekledim karıştırdım.
- Biberleri hafif büyükçe fotoğraftaki gibi doğradım.
- Domatesleri soyup biberlerle aynı boyda doğradım.
- Ara ara karıştırdığım et suyunu salıp çekmeye başladığında soğan ve sarımsakları ekledim ve biraz pembeleştirdim.
- Sonrasında biberleri ekledim, bir iki defa karıştırdım.
- Salçaları ve domatesi ekledim ve hepsini biraz daha kavurup, iki bardak kaynar su ekledim. 5 dk. harlı ateşte kaynattım, sonra kısık ateşe aldım ve 45 dk. etler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
- Bir saat fırında közlenen patlıcanları aldım.
- Ortalarını çatalla ezip, çukur açtım ve çekirdeği olanları içinden aldım.
- Diğer tarafta pişen etli sosa baharatları ve tuzu ekleyip ocağı kapattım.
- Patlıcanların oyuklarına sostan pay ederek doldurdum, suyunu da üzerine ekledim.
- Tekrardan 200 derece fırında 15. dk daha pişirdim ♨️.
- Hafif dinlendirip servis yaptım.