25 Ağustos 2022 Perşembe

Kozalak Mantı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 200-300gr dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Süzme yoğurt

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkalarımızı küçük üçgenler halinde kesiyoruz. Pipet yardımıyla sarıyoruz.
  • Daha sonra soğanları sıvı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı ekliyoruz. Rengi dönene kadar kavurup minik minik doğranmış sivri biberleri ekliyoruz. Bir iki tur döndürüp salçasını ve domatesini ekliyoruz.
  • Baharatlar da eklendikten sonra altını kısıp güzelce kavrulmasını bekliyoruz. Arada bir karıştıralım. Suyunu çekince hazırdır.
  • Servis tabağına kızarmış yufkaları diziyoruz üzerine çırpılmış süzme yoğurt koyup en üzerine de kıymayı ekliyoruz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder