Malzemeler
- 2 paket kremşanti
- 400 gram (2 su bardağı) soğuk süt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket iri parçalanmış burçak bisküvi
- 1 su bardağı frambuaz (Dilerseniz bu parfeyi çilekle de yapabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 150 gram iri kıyım fındık
- 40 adet rondodan geçirilmiş mini meybon şeker
Nasıl Yapılır?
- Kremşantiyi süt ve pudra şekeriyle koyulaşana kadar çırpalım.
- Kalan malzemeleri ekleyip bisküvileri çok parçalatmadan dikkatlice karıştıralım.
- Kullanacağınız kabın içine streç film ya da buzdolabı poşeti yayalım. (streç film parfenin üstünü de saracak şekilde kenarlardan sarksın. )
- Ardından parfeyi kalıba dökelim.
- Kenarlardan sarkan streçle parfenin üzerini komple saralım.
- Bir gece dondurucuda bekletelim.
- Servis etmeden yarım saat önce buzdolabına alalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder