25 Ağustos 2022 Perşembe

Meybon Şekerli Frambuazlı Parfe Tarifi

 



Malzemeler

  • 2 paket kremşanti
  • 400 gram (2 su bardağı) soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket iri parçalanmış burçak bisküvi
  • 1 su bardağı frambuaz (Dilerseniz bu parfeyi çilekle de yapabilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 150 gram iri kıyım fındık
  • 40 adet rondodan geçirilmiş mini meybon şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Kremşantiyi süt ve pudra şekeriyle koyulaşana kadar çırpalım.
  • Kalan malzemeleri ekleyip bisküvileri çok parçalatmadan dikkatlice karıştıralım.
  • Kullanacağınız kabın içine streç film ya da buzdolabı poşeti yayalım. (streç film parfenin üstünü de saracak şekilde kenarlardan sarksın. )
  • Ardından parfeyi kalıba dökelim.
  • Kenarlardan sarkan streçle parfenin üzerini komple saralım.
  • Bir gece dondurucuda bekletelim.
  • Servis etmeden yarım saat önce buzdolabına alalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder