Malzemeler
- 1 kilo top biber
Her kavanoz için
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2-3 sarımsak
- 1 litre sirke
Nasıl Yapılır?
- Top biberler yıkanır kurulanır.
- Kavanoz başına 2-3 dış sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı silme şeker koyulup hazırlanır.
- Biberler tavaya alınıp sallayarak hafifçe közlenir.
- Sıcakken hemen kavanoza alınıp üzeri sirkeyle tamamlanarak kapatılır.
- Ters çevrilir. ➡️susuz turşu çeşididir.
- Kavanozlara su eklemiyoruz. Sadece sirke kullanıyoruz. 15 gün sonra tüketmeye hazır oluyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder