Malzemeler
- 250 300 gram dana kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı kekik veya nane
- 1 kilo yufka
Üzeri için;
- 4 5 yemek kaşığı yoğurt
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kimyon
- Toz biber
- Tuz
- Kekik
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkamızı 8 e bölelim ardından her parçayı 2 veya daha küçük olsun isterseniz 3 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı kenarlarını kıcırmadan saralım ve uç kısımlarını suya batırıp yapıştıralım. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
- Yufkalar bitince bir kenara alalım ve iç harcını hazırlayalım. Sıvı yağını ocağa alalım içine soğanları koyalım ve kavuralım daha sonra salça ve baharatları ilave edelim ve kıymamızı alalım ve kavuralım.
- Biberleri ve domatesi doğrayalım biberler yumuşayana kadar kıymalı harçta kavuralım ardından domatesleri ekleyelim ve 5 dakika daha kavrulup yumuşadıktan sonra altını kapatalım.
- Salçalı sos için, sıvı yağ ve salçayı kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından içine baharatları ekleyelim ve 5 dakika orta ateşte kaynatalım güzel bir kıvama gelince sosumuz hazır demektir.
- Yoğurdu ayrı bir kasenin içerisinde tel çırpıcı ile çırpalım ve bu aşamadan sonra yufkalarımızı bir tavanın içerisinde arkalı önlü güzelce kızartalım.
- Büyük bir yuvarlak tabağın içerisine tam orta kısmına gelecek şekilde kıymalı harcımızdan koyalım ve kızaran yufkalarımızı kenarlarına dizelim, üzerine yoğurt dökelim ve salçalı sosumuzu dökelim.
- Ben en üstünü maydanozla süsledim sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder