25 Ağustos 2022 Perşembe

Parmak Yedirten Kozalak Mantı Tarifi

 



Malzemeler

  • 250 300 gram dana kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı kekik veya nane
  • 1 kilo yufka

Üzeri için;

  • 4 5 yemek kaşığı yoğurt

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Tuz
  • Kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkamızı 8 e bölelim ardından her parçayı 2 veya daha küçük olsun isterseniz 3 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı kenarlarını kıcırmadan saralım ve uç kısımlarını suya batırıp yapıştıralım. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
  • Yufkalar bitince bir kenara alalım ve iç harcını hazırlayalım. Sıvı yağını ocağa alalım içine soğanları koyalım ve kavuralım daha sonra salça ve baharatları ilave edelim ve kıymamızı alalım ve kavuralım.
  • Biberleri ve domatesi doğrayalım biberler yumuşayana kadar kıymalı harçta kavuralım ardından domatesleri ekleyelim ve 5 dakika daha kavrulup yumuşadıktan sonra altını kapatalım.
  • Salçalı sos için, sıvı yağ ve salçayı kokusu çıkana kadar kavuralım. Ardından içine baharatları ekleyelim ve 5 dakika orta ateşte kaynatalım güzel bir kıvama gelince sosumuz hazır demektir.
  • Yoğurdu ayrı bir kasenin içerisinde tel çırpıcı ile çırpalım ve bu aşamadan sonra yufkalarımızı bir tavanın içerisinde arkalı önlü güzelce kızartalım.
  • Büyük bir yuvarlak tabağın içerisine tam orta kısmına gelecek şekilde kıymalı harcımızdan koyalım ve kızaran yufkalarımızı kenarlarına dizelim, üzerine yoğurt dökelim ve salçalı sosumuzu dökelim.
  • Ben en üstünü maydanozla süsledim sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder