25 Ağustos 2022 Perşembe

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı Fırında Nefis Saksı Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 500 gr. kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soydum, başından ve ucundan hafif düz kestim dik durabilmeleri için.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim fırçayla her taraflarını zeytinyağı ile yağladım hafifçe tuz serptim 200°C ısınmış fırına 1 saat pişmek üzere koydum.
  • Bu arada yemeğin sosunu hazırladım.
  • Önce soğanı yemeklik doğradım sarımsakları ezip ince ince doğradım.
  • Tencereye tereyağını ve zeytinyağını ekledim.
  • Ardından küçük küçük doğradığım etleri ekledim karıştırdım.
  • Biberleri hafif büyükçe fotoğraftaki gibi doğradım.
  • Domatesleri soyup biberlerle aynı boyda doğradım.
  • Ara ara karıştırdığım et suyunu salıp çekmeye başladığında soğan ve sarımsakları ekledim ve biraz pembeleştirdim.
  • Sonrasında biberleri ekledim, bir iki defa karıştırdım.
  • Salçaları ve domatesi ekledim ve hepsini biraz daha kavurup, iki bardak kaynar su ekledim. 5 dk. harlı ateşte kaynattım, sonra kısık ateşe aldım ve 45 dk. etler yumuşayıncaya kadar pişirdim.
  • Bir saat fırında közlenen patlıcanları aldım.
  • Ortalarını çatalla ezip, çukur açtım ve çekirdeği olanları içinden aldım.
  • Diğer tarafta pişen etli sosa baharatları ve tuzu ekleyip ocağı kapattım.
  • Patlıcanların oyuklarına sostan pay ederek doldurdum, suyunu da üzerine ekledim.
  • Tekrardan 200 derece fırında 15. dk daha pişirdim ♨️.
  • Hafif dinlendirip servis yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder