Malzemeler
- 2 kg şeftali
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Seftalileri kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
- Üzerine toz şekeri döküp 1 saat kadar dinlendirin şeker sulanır suyunu salacaktır.
- Ocağa alalım ara ara nazikçe karıştıralım. Pişmeye başlayınca köpürecektir o esnada tereyağını ilave edip tekrar pişirmeye devam edelim.
- Kapatmaya yakın limon suyunu da ekleyin iyice kıvam alan reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapakları kapatalım.
- Ters çevirerek bir gece bekletip sonrasında serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder