25 Ağustos 2022 Perşembe

Şeftali Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Seftalileri kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
  • Üzerine toz şekeri döküp 1 saat kadar dinlendirin şeker sulanır suyunu salacaktır.
  • Ocağa alalım ara ara nazikçe karıştıralım. Pişmeye başlayınca köpürecektir o esnada tereyağını ilave edip tekrar pişirmeye devam edelim.
  • Kapatmaya yakın limon suyunu da ekleyin iyice kıvam alan reçeli sıcakken kavanozlara koyup kapakları kapatalım.
  • Ters çevirerek bir gece bekletip sonrasında serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim afiyetler olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder