25 Ocak 2023 Çarşamba

Kıymalı Pamuk Poğaça (Bu Tarif Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

Kıymalı harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütü yoğurma kabına alın ,üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın .5 dakika bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
  • Bu arada iç harcı hazırlayın bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyip ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  • Son olarak tuz ve baharatları ilave edin karıştırın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup tezgaha alın mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Hamurları merdane ile açın kıymalı harçtan koyup ilk önce kenarları katlayıp sonra rulo şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.

Airfryer Palamut Tarifi

 

Malzemeler

  • 7-8 dilim palamut
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeri domates
  • Arpacık soğan

    Nasıl Yapılır?

  • Airfryer’da palamut için öncelikle sosu hazırlayalım. Uygun bir karıştırma kabına zeytinyağını alalım.
  • Üzerine toz kırmızı biber, karabiber, tuz ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Dilimlenmiş palamutları da sosa ekleyelim ve her yerinin sosa bulanmasını sağlayalım.
  • Güzelce soslanan palamutları airfryer haznesine alalım ve üzerine arpacık soğan ve çeri domateslerden yerleştirelim.
  • Ardından palamutlarımızı balık modunda 180°C de 12 dakika pişirelim.
  • Pişen palamutlarımız servise hazır. Afiyet olsun!

5 Dakikada Lezzet Bombası Ferreore Rocher Topları Tarifi

 

5 Dakikada Lezzet Bombası Ferreore Rocher Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket pedibör bisküvi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mascarpone veya labne peynir
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık

İç dolgusu için :

  • Sürülen çikolata

Dış kaplaması için:

  • 200 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık

    5 Dakikada Lezzet Bombası Ferreore Rocher Topları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri çok ince olmayacak şekilde robottan geçirip uygun bir kaba alalım.
  • Diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Ceviz kadar parçalar kopartıp elimizle sıkıştırıp yuvarlayalım.
  • İçini oyup bir miktar sürüle bilen çikolata ekleyip ağzını kapatıp yuvarlayalım.
  • Uygun bir tabağa alalım ve aynı işlemi hepsi için uygulayalım.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolatanın içine çekilmiş fındıkları ekleyip karıştıralım.
  • Çikolata toplarını çikolataya batırıp çatalla çıkartalım ve fazla çikolatasını akıtalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
  • Hepsine aynı işlemi uygulayalım.
  • Dolaba kaldırıp çikolatalar donunca servise hazır. Afiyet olsun

Pudingli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • 2 paket kakaolu puding
  • 4 su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

    Nasıl Yapılır?

  • Kek çırpma kabınızda yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek 1 dakika kadar daha çırpın.
  • Ayrı bir yerde karıştırdığınız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma ilave ederek kek hamurunu hazırlayın. Dilerseniz direkt yumurtalı harcın içerisine eleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Kek harcını yaklaşık 27x40cm boyutlarındaki yağladığımız borcama dökerek önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
  • Keki fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra 1 su bardağı süt ile ıslatın. Kekin sütü çekmesi ve tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Uygun bir tencerede süt ile pişirdiğiniz pudingi kekin üzerine yayın. Bu aşamada pudingi üzerinde yazan süt miktarının yarısı ile pişirmelisiniz ki kıvamı akışkan olmasın.
  • Üzerine hindistan cevizi serperek oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Oda ısısına gelen keki soğuması için en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından çıkartıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kuzu İncik Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet kuzu incik
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 adet ortaboy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1-2 adet defne yaprağı

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ocağın altını açıp tabanı geniş bir tencereyi ocağa koyup iyice ısıtalım.
  • Tereyağ ve sıvı yağı ekleyip oda sıcaklığında olan burası önemli kuzu incikleriniz mutlaka oda sıcaklığında olsun incikleri tencereye sıralayıp önlü arkalı her yerini iki üç dakika kadar iyice mühürleyelim.
  • Çok yağ sıçrıyorsa tencerenin kapağını kapatabilirsiniz ama ocağın altını kısmayın.
  • İyice mühürlenen inciklerinizin üzerine bir su bardağı 200 ml sıcak su ilave edin.
  • Yağlı fırın kağıdını ıslatıp etlerin üzerine serin bu işlem buhar kaybı olmaması için önemli tencerenin kapağını da kapatıp en düşük kısık ateşte en az iki saat pişirelim bu arada tencerenin kapağını hiç açmayalım.
  • İki saat sonunda üzerindeki kağıdı alıp incikleri fazla zedelemeden alt üst çevirelim.
  • İrice doğranmış havuçları,patatesleri ve dörde bölmüş olduğunuz soğanları sarımsak ve defne yaprağı ekleyip baharatlarını ilave edip tencerenin kenarından bir çay bardağı sıcak su ilave edelim fazla su ilave etmiyoruz.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45dakika kadar pişiriyoruz.
  • Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun 

23 Ocak 2023 Pazartesi

Çin Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 adet havuç
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 8-10 dal dereotu
  • 3-4 dal taze soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet köy biberi
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 çay kaşığı tuz (tavuk haşlama suyuna)
  • Yarım limon suyu

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir kap içerisine aldığımız pirince tuz ekleyelim.
  • Üzerini geçecek kadar ılık suyu ilave ederek yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
  • Köy biberini veya Çarliston biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Kırmızı biberi de yine küçük küçük doğrayarak bir kenara alalım.
  • Kabuklarını soyduğumuz havucu küp küp doğrayalım.
  • Küçük bir tencereye aldığımız havuçların üzerine su ekleyerek haşlayalım. Aynı şekilde bezelyeyi de güzelce haşlayalım.
  • Sebzelerimiz haşlanırken diğer taraftan uygun bir tencereye zeytinyağını alalım.
  • Üzerine güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyerek kavuralım.
  • Kavrulup şeffaflaşan pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ilave edelim. Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  • Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Ocağı kapattıktan sonra pilavı yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim. Daha sonra nazikçe karıştıralım.
  • Pilavımızı büyükçe bir karıştırma kabına aktaralım.
  • Üzerine haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsü, havuç, bezelye, kırmızı biber, doğranmış kornişon turşu, köy biberi, konserve mısır, doğranmış taze soğan, ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
  • Limonun suyunu tüm malzemenin üzerine gezdirerek güzelce karıştıralım. Dilediğimiz şekilde servis edelim. Afiyet olsun!

Karnabahar Köftesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet yeşil soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı un (benim karnabaharım bi tık büyüktü bu yüzden 1 su bardağı un kullandım, siz elinizdeki karnabahara göre ayarlayın)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı pulbiber

    Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı suda haşlayıp iyice süzün. Püre haline getirip uygun bir kaba alın.
  • Sarımsak, yeşil soğan ve maydanozu robottan çekin. Bu karışımı ve diğer bütün malzemeleri karnabaharın üzerine dökün.
  • Hamuru yoğurup 15 dakika bekletin. Biraz cıvık bir hamur oluyor ama şekil vermesi kolay, ele yapışmıyor.
  • Köfte formuna getirip yağda arkalı önlü kızartın. Yemeğimiz hazır izlerseniz üzerine yoğurt sosu yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun

Nefis Kış Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 lt su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • 1 bardak et suyu ya da tavuk suyu

Terbiyesi için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Çeyrek limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konup eritilir.
  • Kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye konup kavrulur.
  • Rendelenmiş havuç ve patates eklenip birkaç dakika kavrulur.
  • 1 lt su konur. Tavuk ya da et suyu eklenir.
  • Patates ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.
  • Daha sonra blendırdan geçirilir.
  • Terbiyesi için malzemeler bir kasede çırpılır.
  • Kaynayan tenceredeki çorbadan birkaç kepçe terbiyeye ilave edilip çırpılır.
  • Kasedeki terbiye tencereye dökülüp karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra suyu yavaş yavaş ekleyip pişirin.
  • Kıvamını istediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz.
  • Tencereyi ocaktan indirmeden baharatları konup karıştırılır. Servise hazır afiyet olsun. 

Hazır Kekten 10 Dakikada Hazır Pasta

 

Malzemeler

  • 1 paket hazır pasta keki

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • İsteğe bağlı çikolata ve krema

Üzerine;

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

Süslemek için;

  • Rulo gofret
  • Çikolata
  • Bonibon
  • Şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Önce kremasını hazırlayalım.Tencereye sütü, şekeri ,unu ,nişastayı, kakaoyu ve yumurta sarısı ekleyip karıştırın.
  • Ocağa alıp koyulaşmaya bırakın.
  • Koyulaşınca vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan alıp isteğe bağlı çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Soğumaya bırakın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Sonra krem santi ekleyip mikserle çırpın.
  • İsteğe bağlı süt veya krema kullanabilirsiniz.
  • Kıvamına göre ben katı kıvamlı olsun diye eklemedim kremamız hazır.
  • Hazır pasta kekini servis tabağına alıp üzerine kremayı sürün, üzerine damla çikolata ekleyip devam edin kat kat bir pasta oldu.
  • En son üzerine kalan kremayı sürüp 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün pastanın etrafı için krem santi hazırlayıp pastanın etrafına sürün ve rulo bisküvileri dizin üzerine çikolata parçaları serpin.
  • Şeker ve bonibomlar serpin süsleme bitince pastamız hazır afiyetle yiyin.

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo civarı kabak
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım çay bardağı su (geceden şekerlerseniz gerek yok)
  • Tahin
  • Ceviz

    Nasıl Yapılır?

  • Kabakları uygun boyutta doğruyoruz.
  • Borcama dizip üzerine şeker ve suyu ekliyoruz.
  • Geceden şekerler ve bekletirseniz suya ihtiyaç olmayacak.
  • Borcamın üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kaplıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Yumuşadıktan sonra yağlı kağıdı alıp fırının ızgara bölümünü açıp birazda o şekilde pişiriyoruz.
  • Servise sunarken tahin ve ceviz eklemesi yapabilirsiniz afiyet şeker olsun

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket tavuk kalça
  • 2 büyük boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1 kase konserve bezelye
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Tavukları haşlayın ve didikleyin.
  • Patatesleri, havuçları küp küp doğrayıp haşlayın.
  • Bezelyeyi eğer doğal bahçe bezelyesi kullanacaksanız onları da haşlayın :) uygun borcama didiklediğiniz tavukları yayın.
  • Üstüne biraz karabiber-tuz serpiştirin.
  • Ardından haşladığınız patatesleri yayın ve tekrar tuz-karabiber serpiştirin.
  • Sonra havuçları ve bezelyeyi yayın.
  • Beşamel sos için tencereye tereyağını alıp eritin ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sonra haşlanmış tavuğun suyundan 1 su bardağı ekleyip sürekli karıştırın.
  • Kıvam aldıktan sonra bu kez sütünü ekleyin tuz ve karabiberini ekleyin ve tekrar karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Bu işlemleri kısık ateşte yaparsanız dibine yapışmaz :)
  • Hazırladığınız beşamel sosu yemeğin üstüne eşit şekilde gezdirin.
  • Son olarak pulbiber serpiştirin ve önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun 🤤.
  • Not: beşamel sos üstüne dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri de serpiştirebilirsiniz ben tercih etmedim.