Malzemeler
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
Kıymalı harcı için;
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü yoğurma kabına alın ,üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın .5 dakika bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Unu eleyerek azar azar ilave edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
- Bu arada iç harcı hazırlayın bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Son olarak tuz ve baharatları ilave edin karıştırın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup tezgaha alın mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hamurları merdane ile açın kıymalı harçtan koyup ilk önce kenarları katlayıp sonra rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine temiz bir örtü örtüp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Servis yapın.