Malzemeler
(Ölçüler 5 kişilik porsiyon için )
- 5 adet büyükçe iri ve uzun pırasa
- 1 su bardağı 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
- 10 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet irice mor soğan (evde yoksa kuru soğanda olur)
- 2-3 adet iri havuç
- 2 adet kapya biberi
- 2 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 silme yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı pirinç
- Yarım limon suyu
- Karabiber
- Kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim piyazlık şekilde doğradığımız soğanı ve ince dilimlediğimiz havuçları 5 dakika karıştırarak yüksek ateşte kavuralım.
- Yıkanmış kalın verev şekilde doğranmış pırasaları ekleyip 5 dakika daha hep beraberce kavurmaya devam edelim.
- Sonra üzerine; 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
- Yemeğimizin üzerini çok azcık kapatacak şekilde kaynar su ilave edelim.
- Fokurdamaya başladığında ince jülyen doğranmış kapya biberini ekleyelim.
- Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişirelim.
- Sonra yıkanıp süzülmüş pirinçi, tuz ve şekerini, limon suyu ve karabiberini ilave edelim 1-2 karıştırıp kısık ateşte ağzı yarım kapalıca sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Soğumaya yakın servis tabağına aktarabiliriz (Soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz) Serviste ek Limon suyu ilave edebilirsiniz.