Malzemeler
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Kek malzemeleri;
- 3 büyük yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un ( kontrollü)
İçi için;
- 2 adet muz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı yapalım krema malzemelerini tencereye alalım .
- Karıştırıp ocağa bırakalım ,göz göz olana kadar çırpmaya devam edelim.
- Pişen kremayı soğumaya bırakalım.
- O sırada keki yapalım.Yumurta ve şekeri çırpalım krema gibi olan yumurta ve şekerin üzerine süt, sıvı yağ, kakao ve un ekleyip karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim .
- Hazır olan kek hamurunu yağ sürdüğümüz tepsiye dökelim .
- Kek hamurunu tepsiye eşit şekilde yayalım keki önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım pişen keki soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremanın içine tereyağı ve krem şanti ekleyip bir kaç dakika çırpalım.
- Soğuyan keki bardak yardımıyla keselim kestiğimiz kekleri tabağa alalım kekleri süt ile ıslatalım kalan keki rondodan geçirelim.
- Keklerin ortasına dilimlenmiş muzları bırakalım.
- Kremayı sıkma torbasına alalım düzgün bir şekilde kremayı pastanın üzerine dökelim.
- Pastayı spatula ile alalım kremanın her tarafına toz keki bulayalım. Aynı işlemi tüm pastalara yapalım.
- Pastaların üzerini kapatalım ve buzdolabına bırakalım en az 4 saat dinlendirelim.
- İyice soğuyan pastalar çok daha lezzetli olacaktır ve üzerindeki toz keki yumuşacık olacaktır.
Dinlenen pastayı süsleyelim ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun