Malzemeler
- 1,5 su bardağı tam buğday ya da normal un
- 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber tane öğütülmüş
Nasıl Yapılır?
- Önce un ve yulaf ezmesi bir kaba koyulur ortası açılır.
- Diğer malzemeler içine koyularak hamur yoğurulur.
- Daha sonra elde ettiğimiz hamuru 2 parçaya ayıralım.
- Önce bir parçasını iki yağlı kağıt arasına koyup merdane ile açalım.
- Biraz büyüttükten sonra üstteki kağıdı alıp kağıdın büyüklüğü kadar açabildiğimiz kadar ince açarak büyütelim.
- Daha sonra bıçakla beşer santim genişliğinde karelere bölelim.
- Kağıdı ile birlikte fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden 200 derecede ısıttığımız fansız fırınımızda galeteleri koyduğumuzda 180 derecede hafif pembe çıtır olana kadar 25-30 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun