15 Mart 2023 Çarşamba

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi

 

Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 litre sıcak su
  • 1 avuç dereotu (isteğe bağlı)

    Harika Sebze Çorbası ( Denemeyen Kalmasın) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
  • Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
  • Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
  • Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
  • Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
  • Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
  • Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
  • İsteğe bağlı olarak, çorbamız piştikten sonra içerisine ince kıyılmış dereotu ilavesi de yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Tepside Baton Pasta Tarifi

 

Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok İçin Malzemeler

Pandispanya malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Piştikten sonra

  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Islatmak için

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt

Arası için

  • Muz damla çikolata

Üzeri için

  • Kremşanti

    Tepside Baton Pasta Tarifi Kalıp Yok Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pandispanya hamurunu yapalım.
  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım üzerine diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Hazır olan hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim tepsiye eşit şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım 11,12 dakika içinde pişecektir.
  • Kremayı yapalım.Tencereye tüm krema malzemelerini ekleyelim.
  • Tencereyi ocağa bırakalım göz göz olana kadar çırpalım.
  • Pişen kremanın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip çırpalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremanın üzerine kremşanti döküp mikser ile beş dakika kadar çırpalım.
  • Pişen pandispanyayı üç eşit parçaya bölelim.
  • Bir parçayı servis tabağına alalım üzerini hafif süt ile ıslatalım.
  • Hazır olan kremayı pastanın üzerine dökelim.
  • Üzerine muz ve damla çikolata ekleyelim ve ikinci katıda üzerine yerleştirelim.
  • Aynı şekilde kremayı muzu ve damla çikolatayı ekleyip son katı da kremanın üzerine bırakalım yine süt ile ıslatalım.
  • Pastanın üzerini temiz bir poşet ile kapatıp buzdolabında dinlendirelim bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim.
  • Dinlenen pastanın üzerine kremşanti sürelim.
  • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim ve pastamız servise hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Lavaş Ekmeğinden Lazanya Tarifi

 

Lavaş Ekmeğinden Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • ️8 lavaş ekmeği (20 cm)
  • ️400 gram kıyma
  • ️2 adet kuru soğan (Doğranmış)
  • ️2 diş sarımsak (Doğranmış)
  • ️1 küçük demet maydanoz (Doğranmış)
  • ️2 tatlı kaşığı tuz veya vegeta
  • ️2 tatlı kaşığı kuru nane ve
  • Toz kırmızı biber
  • ️100 ml su
  • ️250 gram rendelenmiş peynir

️Sos:

  • ️100 ml su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Lavaş Ekmeğinden Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağında soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve hepsini birlikte kavurun.
  • Salçayı ve baharatları ilave edin.
  • Son olarak maydanozu içine serpin. 100 ml su ile deglaze edin.
  • Lavaşlarım kenarlarını her iki taraftan yaklaşık 2 cm kesin.
  • Kıyma harcı ile tamamen kaplayın. Aşağıdan yukarı doğru rulo yapın.
  • Güveç kabının altını domates sosu ile yağlayın.
  • Sarmış olduğumuz lavaş ekmeklerini yanyana borcamın içine dizin.
  • Tekrar domates sosu ile üzerlerini fırçalayın.
  • 200 derecede 20 dakika pişirin.
  • 20 dakika sonra lavaşlarımızın üzerini peynirle kaplayın ve tekrar 15 dakika pişirin

Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi

 

Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 sıra kedi dili bisküvi 12 adet (2-3 parçaya bölün)
  • 1 su bardağı kahve (Sütsüz şekersiz yaptım)
  • Kakao (Servisden önce üzeri için)

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml )
  • 1 yemek kaşığı nişasta (12 gr)
  • 2 yemek kaşığı un (35 gr)
  • Yarım su bardağı tozşeker (100 gr)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 vanilya şekeri
  • 200 gr labne peyniri veya mascarpone 

    Kupta Kremasız Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü, şekeri, yumurta sarılarını, nişasta ve unu bir tencereye alın iyice çırpın, ocağın altını açıp karıştırarak kaynatın.
  • Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatın ve vanilya şekerini ekleyin. (ben bourbon özlü vanilya şekeri kullandım şart değil).
  • Muhallebi çabuk soğuması için başka bir kaseye dökün 20 dakika ılınmaya bırakın. Ara ara mutlaka karıştırın ki kabuk bağlamasın. Veya benim gibi streç film üzerine yapıştırın ve balkona çıkarın.
  • Labneyi ilave edip mixer ile iyice çırpın. En az 3 dakika bu çok önemli.
  • Bisküvileri kahveye batırıp çıkarın bardaklara yerleştirin. Bisküvileri üzerine hazırladığınız kremadan pay edin tekrar bir sıra kahveli bisküvi ve son krema ile kapatın.
  • En az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servisden önce üzerine kakao serpin ve dilerseniz çilek ile süsleyin.
  • Not: büyük kupalara yaptım 5 adet çıktı, siz küçük kaselere yapabilirsiniz👍.

    • Acelesi olanlar kakaoyu serpip dekor edip buzdolabına kaldırabilir 

Bir Yumurta İle Kahvaltıya Çıtır Kızarmış Ekmek Tarifi

 

Bir Yumurta İle Kahvaltıya Çıtır Kızarmış Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Kaşar peynir dilimleri

    Bir Yumurta İle Kahvaltıya Çıtır Kızarmış Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine yumurta, süt, tuz ekleyip güzelce çırpalım.
  • Diğer yanda kaşarı ekmeklerin boyutuna göre ince şekilde keselim.
  • Ekmekleri yumurtaya bulayalım.
  • Arasına kaşar dilimi yerleştirelim.
  • Tavaya az biraz yağ ekleyip ısınınca ekmeklerin iki tarafını çevirerek kızartalım .
  • Kızarmış ekmeklerimiz servise hazır afiyet olsun.

Kolay Tiramusu Tarifi

 

Kolay Tiramusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pasta tabanı
  • 1 fincandan az un
  • 4 fincan şeker (Fazla doldurmadan)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket labne peyniri (150 gr)

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe

    Kolay Tiramusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt ısıtılıp içine şeker ve nescafe eklenir kenarda bekletilir.
  • Sonra kreması için uygun bir tencereye labne peyniri hariç tüm malzemeler alınır.
  • Ocakta sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
  • Altı kapatılır.
  • İlk sıcaklığı gidene kadar çırpılır. Labne peynir eklenir.
  • Tekrar güzelce çırpılır. İkiye ayırdığımız kekin önce alta gelen kısmı kahveli karışımla heryeri ıslanacak şekilde ıslatılır.
  • Üzerine kremanın yarısı dökülür.
  • Üst kısım kekin iç kısmıda kahveli karışımla ıslatılıp kremanın üzerine kapatılır.
  • Kalan krema da en üste dökülür.
  • En son üzerine kakao elenip hiç bekletilmeden buzdolabına kaldırılır.
  • En az 4-5 saat dinlendikten sonra servis edilir.

Susamlı Bisküvi Kıyır Kıyır Tadı Muhteşem Tarifi

 

Susamlı Bisküvi Kıyır Kıyır Tadı Muhteşem Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta (Sarısı içine akı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 -3 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • Susam

    Susamlı Bisküvi Kıyır Kıyır Tadı Muhteşem Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış margarin veya tereyağı yoğurma kabına alın.
  • Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın.
  • Kurabiye kalıbı ile kesip ortasını da duy veya bir kapak ile açın.
  • Hazırlanan hamurları dikkatlice alarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerine yumurta akı sürüp susam serpin.
  • 180 derece fırında 25 dakika hafif kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğuyunca servis yapın afiyet olsun.

Fırında Nefis Kabak Dizme Tarifi

 

Fırında Nefis Kabak Dizme Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kurutulmuş nane

    Fırında Nefis Kabak Dizme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların dışını çatalla çizikler atıp ince halkalar halinde ,kırmızı biberi şeritler halinde doğrayıp üzerine mısır unu,yağ ,tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayalım.
  • Fırın kabına önce kabakları dizelim.
  • Aralarına kırmızı biberleri dizerek 200 derecede önceden ısınmış fırında kabaklar kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek,nane serpiştirip servis edebiliriz.
  • Bu şekilde lezzetli ve hafif kabak dizmesini denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. 

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 6 su bardağı kadar un

İçine koymak için

  • Yeteri kadar peynir

Aralarına sürmek için

  • 150 gram tereyağı

Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına maya şeker ılık suyu alıyoruz karıştırıp biraz aktifleştiriyoruz.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri de alıp karıştıralım elenmiş unu da ekleyip yoğuralım 6 su bardağı un dedim bende okadar girdi ama her un aynı olmuyor kontrollü bir şekilde eklemek lazım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
  • Mayalanan hamurun havasını alın.
  • Bezeler yapalım tabak büyüklüğünde açalım.
  • Yumuşamış tereyağı sürelim hepsini bu şekilde üst üste koyalım.
  • Üzerini kapatıp buzdolabından yarım saat dinlendirelim.
  • Sürenin sonunda hamuru dolaptan alalım hamuru merdaneyle açalım tepsi büyüklüğünde açalım hamuru keselim.
  • Arasını peynir koyup saralım 10 dakika kadar tepsi mayası verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sıvı yağı koyup karıştıralım.
  • Poğaçaların üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
  • 200 dereceli önceden ısınmış fırında pişirelim deneyip kaydetmenizi tavsiye ederim beni instgarmda takip edip desteklerinizi bekliyorum.

4 Kaşık Çorbası Tarifi

 

4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 7 su bardağı sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5-6 damla limon suyu

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber

    4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri, pirinç ve bulguru güzelce yıkadıktan sonra tencereye alarak üzerine suyu ilave edin ve sıcak suda yumuşayana kadar pişirin.
  • Terbiyesi için; tüm malzemeleri çırpma teli yardımıyla çırpın.
  • Ardından çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeye ekleyerek ılıtın ve yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ilave edin.
  • Çorbayı kaynayana kadar karıştırın.
  • Sosu için tavaya alınan tereyağında naneyi, toz biber ve karabiberi kavurarak çorbanın üstüne ekleyerek karıştırın.
  • Servis etmeden önce 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Son kez karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Not: Hangisi olursa olsun yoğurtlu çorbalarda tuzu her zaman en son ekliyoruz 👌🏻. Afiyet olsun

Kakaolu Çatlayan Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Çatlayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) şu bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta (Tek tek eklenecek)
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Bulamak için:

  • Pudra şekeri

    Kakaolu Çatlayan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yağ, şeker ve kakaoyu bir kaba alalım ve spatula ile karıştıralım.
  • Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpalım. (önce birini ekleyip çırpalım sonra diğerini ekleyip çırpalım)
  • Daha sonra unu ekleyerek spatulayla biraz karıştıralım ve vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce spatulayla karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp buzlukta 30 dakika dinlendireyim.
  • Sonra ayrı bir kaba pudra şekeri koyalım ve kaşıkla çok büyük olmayacak şekilde parçalar alıp yuvarlak yapalım ve pudra şekerine bulayacak teoriye çizelim.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika kontrollü pişirelim.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. İsterseniz buzdolabı poşetlerine soğuduktan sonra koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Afiyet olsun