Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi için
- 1 kg patates
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharatı
- Tuz
- Sıvıyağ
Hamuru için
- 2 su bardağı su
- 4-5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ yağ
Patatesli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle içimizi hazırlıyoruz. İçi için soğanı ve patatesi soyun.
- Önce soğanı rendeleyin suyunu sıkıp tavaya alın sıvı yağ ekleyip soğanı biraz kavurun.
- O arada patatesleri soyup rendeleyin.
- Rendelenmiş patatesleri avucumuzla sıkıp fazla suyunu atın.
- Kavrulan soğana salçayı ilave edin salçayı da biraz kavurun.
- Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyin karıştırın.
- Tuzunu,yedi türlü baharatı ve pulbiberini de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Patatesler yumuşayıp pişene kadar pişirin.
- Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- O arada hamuru yoğuralım. Hamur için un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın güzelce karıştırın.
- Daha sonra unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye alın.
- Dilenen hamuru 8 eşit bezeye bölün.
- Daha sonra bezeleri tek tek oklava ile ince olacak şekilde açın.
- Yağlanmış tepsiye açtığımız hamuru serin.
- Üzerine patatesli harçtan güzelce yayın her kata patatesli harcımızdan ekliyoruz bu şekilde hamur ve patateslerimiz bitene kadar devam edin.
- Daha sonra böreğimizi kesip en üstüne yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp üstüne sürüyoruz.
- Daha sonra 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin deneyecek olanlara afiyet olsun çok lezzetli bir börek oluyor.