16 Mart 2023 Perşembe

Patatesli El Açması Börek Tarifi

 

Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için

  • 1 kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharatı
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hamuru için

  • 2 su bardağı su
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ yağ

    Patatesli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içimizi hazırlıyoruz. İçi için soğanı ve patatesi soyun.
  • Önce soğanı rendeleyin suyunu sıkıp tavaya alın sıvı yağ ekleyip soğanı biraz kavurun.
  • O arada patatesleri soyup rendeleyin.
  • Rendelenmiş patatesleri avucumuzla sıkıp fazla suyunu atın.
  • Kavrulan soğana salçayı ilave edin salçayı da biraz kavurun.
  • Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyin karıştırın.
  • Tuzunu,yedi türlü baharatı ve pulbiberini de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Patatesler yumuşayıp pişene kadar pişirin.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • O arada hamuru yoğuralım. Hamur için un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye alın.
  • Dilenen hamuru 8 eşit bezeye bölün.
  • Daha sonra bezeleri tek tek oklava ile ince olacak şekilde açın.
  • Yağlanmış tepsiye açtığımız hamuru serin.
  • Üzerine patatesli harçtan güzelce yayın her kata patatesli harcımızdan ekliyoruz bu şekilde hamur ve patateslerimiz bitene kadar devam edin.
  • Daha sonra böreğimizi kesip en üstüne yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp üstüne sürüyoruz.
  • Daha sonra 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin deneyecek olanlara afiyet olsun çok lezzetli bir börek oluyor.

Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 5-6 damla kırmızı gıda boyası

(pasta malzemeleri satan marketletden alabilirsiniz)

İç dolgusu için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet muz
  • 1 adet küçük boy nar

    Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 boyunca çırpalım.
  • Ardından gerekli olan diğer malzemeleri ve 5-6 damla kırmızı gıda boyasından ekleyelim ve güzelce karıştırıp kek hamurumuzu hazırlayalım.
  • Dikdörtgen bir fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serelim ve hazırladığınız kek karışımını döküp, bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  • Kek piştikten sonra fırından alalım ve soğutalım.
  • Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yada bardak ile kekimizi yuvarlak yuvarlak keselim.
  • Kalan kek parçalarını iyice soğuduktan sonra rondodan geçirelim.
  • İç dolgusu için :1,5 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi bir mikser yardımıyla iyice çırpalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim pastamızın malzemelerini birleştirmeye. Yuvarlak kestiğimiz kekin üzerine bir kaşık yardımıyla krem şanti sürelim.
  • Üzerine dilim dilim kestiğimiz muzdan koyalım, tekrar üzerine tepe olacak şekilde krem şanti sürelim.
  • En üstüne ayıkladığımız nar tanelerini yerleştirelim ve ufaladığımız kek parçalarına bulayın.
  • Kek dilimlerimiz bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. İşte bu kadar. Hem kolay. Hem lezzetli. Hemde görünümü harika. Afiyetler olsun.

Ev Yapımı Galeta Unu (Bayat Ekmekleri Değerlendirin) Tarifi

 

Ev Yapımı Galeta Unu (Bayat Ekmekleri Değerlendirin) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeteri kadar bayatlamış ekmek (Simit poğaça hepsini kullanabilirsiniz)

    Ev Yapımı Galeta Unu (Bayat Ekmekleri Değerlendirin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmekleri dilimleyin fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında.
  • Kuruyana kadar bekletin.
  • Çok kızarmasın sadece kurusun.
  • Kuruyan ekmekleri fırından alın.
  • Soğusun sonra mutfak robotundan geçirin.
  • İyice ufaltıp başka bir kaba alın.
  • Ekmekler bitene kadar devam edin.
  • Galeta unumuz hazır istediğiniz herşey de kullanabilirsiniz uzun süre saklamak isterseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Deneyenlere kolay gelsin.

Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi

 

Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı granül kahve

Üzerine

  • 100 ml krema
  • 80 gram sütlü-bitter çikolata

    Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri en az 5 dakika rengi açılıp kabarana kadar çırpın.
  • Sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpın.
  • Kuru malzemeleri de elenmiş veya eleyerek ekleyin ve çok az karıştırın.
  • Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 derece fansız alt üst ayar ısınmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Kek fırından çıkıp bir kaç dakika dinlendikten sonra kekin kek kalıbından rahatça ayrılacağına emin olun. Hareket ettirerek kontrol edebilirsiniz.
  • Kahveli sütün üçte ikisini kek kalıbındayken dökün. Çok hızlı bir şekilde çekiyor zaten.
  • Bekletmeden kalıbı servis tabağına çevirin.
  • Kalan kahveli sütten kekin üzerine dökün. Ardından çikolata sosunu dökün ve servis edebilirsiniz. Afiyet.

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr makarna
  • 1 tane et bulyon
  • Tuz
  • Su️️

Kıymalı kat için:

  • 450 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 kapya kırmızı biber
  • 200 gr domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
  • Tuz

Beşamel için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 fiske karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 250 gr kaşar peyniri

    Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna et bulyon ve tuzlu su içersinde çok fazla yumuşatmadan haşlanır ve süzülür.
  • Kıyma için:Soğanlar yemeklik doğranır, biber çok küçük doğranır tavanın içerisine tereyağ ve sıvı yağ ile birlikte kavrulur.
  • Sonra kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Ardından domates püresi salçalar ve baharatlar eklenir ve kısa karıştırılır.
  • Beşamel sosu için :Tencerede tereyağ eritilir ve un kavrulur.
  • Sonra üzerine süt eklenir ve kıvam alıp koyuluşana kadar durmadan çırparak pişirilir.
  • Son olarak tuz, karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
  • Makarnanın yarısı fırın kabına alınır.
  • Üzerine kıymalı harç yayılır ve biraz kaşar peyniri serpiştirilir.
  • Kalan makarnada üzerine alınır.
  • Beşamel sos dökülür ve son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.💖Afiyet olsun

Yumuşacık Kıvamıyla Fırınsız Pasta Tarifi

 

Yumuşacık Kıvamıyla Fırınsız Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 paket bisküvi
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı civarı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için

  • 1 paket krema
  • 2 paket çikolata
  • Fındık kırığı

    Yumuşacık Kıvamıyla Fırınsız Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebisini hazırlıyoruz.
  • Sütü tencereye alıp üzerine tereyağ ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağ ve hindistan cevizini ekliyoruz.
  • Borcama bisküvileri dizip üzerine muhallebi döküyoruz.
  • Üzerine tekrar bisküvi diziyor bu işlemi muhallebi bitinceye kadar tekrarlıyoruz.
  • En son üzerine ganaj karışımını döküyoruz.
  • Bunun için kremayı hafif ısıtıp üzerine çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
  • Pastamızı dolapta bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz afiyet şeker olsun 

Yumuşacık Sade Cupcakes Tarifi

 

Yumuşacık Sade Cupcakes Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (Bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu (Dr. Oetker}
  • 2 su bardağı un
  • Silikon cupcakes kalıbı & kağıtları

    Yumuşacık Sade Cupcakes Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığında olan yumurtalarımızı uygun bir kaba alalım, toz şeker ile beyaz olana dek çırpalım.
  • Sıvı yağ ve sütü de ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Daha sonra sırası ile diğer malzemeleri ekleyip homojen kıvama getiriyoruz.
  • Hazırladığımız kek harcını muffin kalıplara eşit bir şekilde paylaştıralım. Ben silikon cupcake kalıbı içerisine minik kağıtlarda paylaştırdım. Yaklaşık 1, 5 yemek kaşığı kullanıyorum.
  • Önceden ısınmış fırında 160 derece altlı üstlü ayarında yaklaşık 35-40 dakikada pişirerek, nefis mi nefis puf puf cupcakes’leriniz hazır.
  • Bu tariften 18 adet çıktı. Dilerseniz kakao yahut çikolata parçacıkları ekleyip farklı tatlar elde edebilirsiniz.
  • Not: ben bu tariften yıllardır klasik kek de yapıyorum.

    Yapacak olanlara şimdiden afiyet şeker olsun inşallah

Fırınsız Fırın Patates (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tarifi

 

Fırınsız Fırın Patates (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Dilediğiniz baharatlar (Ben patates baharatı da kullandım)

    Fırınsız Fırın Patates (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler küp küp doğranıp tavaya alınarak sıvı yağ, tuz ve su eklenip kapağı kapalı kısık ateşte ara ara karıştırılarak suyu çekinceye kadar pişirilir.
  • Yumuşayıp pişen patateslere tereyağ ve baharatları eklenip kapağı kapatılmadan bir kaç dk daha kavrulup sıcak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

15 Mart 2023 Çarşamba

Havuçlu Cevizli Kornişon Ve Mısırlı Enfes Meze Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Kornişon Ve Mısırlı Enfes Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 10-12 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 kase yoğurt
  • Mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Havuçlu Cevizli Kornişon Ve Mısırlı Enfes Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları rendeleyelim ve zeytinyağında 5 dk kadar kavuralım. Çok fazla yumuşamasını beklemeyelim.
  • Altını kapatmadan evvel sarımsağı doğrayıp ekleyelim, birkaç kez de sarımsakla çevirip, altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Minik minik doğradığımız kornişonlar ile birlikte diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım ve soğuyan havuçları ekleyelim. Afiyet olsun!.

Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi

 

Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (180 gram)
  • Yarım su bardağı un (60 gram)
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır)
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 paket vanilya (5 gram)
  • 1 paket toz kremşanti (75 gram)
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1,5 paket kedidili bisküvi

Çikolata garajı için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 200 gram sütlü çikolata

    Sürekli Yapmak İsteyeceğiniz Nefis Kaşık Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişasta ve yumurta sarısını alarak karışım tamamen homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 dk kadar pişirmeye devam edip ocaktan alalım.
  • İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarini ve 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada kremanın üzerini örtmemiz gerekiyor, ben kremanın daha hızlı soğuması için kremayı ayrı bir karıştırma kabına aldım ve üzerine hiç hava almayacak şekilde buzdolabı poşeti yerleştirdim.
  • Krema tamamen soğuyuncaya kadar bu şekilde dinlenecek. Ortalama 1,5- 2 saat kadar bu şekilde bekletmeniz gerekebilir.
  • Kremanın tamamen soğumasına yakın çikolata ganajı hazırlayalım. Küçük bir sos kabına kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
  • Sonra ocaktan alarak içerisine 200 gram çikolatayı ekleyerek karıştıralım ve ganaj hazır olunca onu da soğumaya bırakalım.
  • Kremamız tamamen soğuyunca üzerinden buzdolabı poşetini alarak içerisine 1 paket kremşanti ve yarım su bardağı süt ekleyerek birkaç dk boyunca mikserle çırpalım. Çırpmaya devam ettikçe kıvamının güzelleştiğini göreceksiniz.
  • İstediğimiz kıvama geline çırpmayı sonlandırıp içerisine elimizle böldüğümüz 1,5 paket kedidili bisküviyi ekleyelim ve karıştıralım. Bu tarifi farklı bisküvi türleriyle de hazırlayabilirsiniz.
  • Karışımı uygun bir borcama alarak üzerini düzeltelim. Tamamen soğuyan çikolata ganajı da bisküvili karışımın üzerine dağıtalım. Artık pastamızı buzdolabına kaldırabiliriz.
  • En az 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririm. Ben sütlü tatlıları genelde akşamdan hazırlayıp ertesi gün servis ediyorum dinlenince lezzeti çok daha güzel oluyor bence.
  • Servis aşamasında kaşıkla pastadan porsiyonlar oluşturarak servis edebilirsiniz. Herkesin çok beğeneceği bir tarif deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Makarna Salatası (Özel Soslu) Tarifi

 

Makarna Salatası (Özel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 3 adet havuç
  • Havucu sotelemek için sıvı yağ
  • 3 közlenmiş kapya biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 7-8 tane kornişon turşu

Sosu için;

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı kornişon turşusu suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yoz kırmızı biber
  • Tuz

    Makarna Salatası (Özel Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle makarnayı haşlayalım.
  • Haşlanan makarnayı süzelim.
  • Havucu rendeleyip sıvı yağda soteleyelim.
  • Makarnanın üzerine dökelim.
  • Mısır ve ince doğradığımız biberleri de ekleyelim.
  • Yoğurdun içerisine sos malzemelerini karıştırıp makarnamızı üzerine döküp harmanlayalım.
  • Çok lezzetli farklı bir salata oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Ayran Tarifi

 

Ayran Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 bardak soğuk su
  • 1 çay kaşığı Tuz

    Ayran Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Eğer varsa ev yoğurdu yoksa hazır yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Ardından üzerine su hariç diğer malzemelerimizi ekleyelim. Blender ile homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Suyu ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edelim. Eğer ayranınızın daha koyu ve akışkan olmasını istiyorsanız soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Nefis bir ayran oluyor. Dilerseniz üzerine bir tutam kuru nane serpebilirsiniz ya da taze nane eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Ben bu ölçülerle 4  bardak ayran elde ettim. Siz oranları kişi sayınıza göre arttırarak ayarlayabilirsiniz.