Almanya’nın Meşhur Berliner Tarifi İçin Malzemeler
- 220 ml ılık süt
- 500 gram un
- 60 gram şeker (3 yemek kaşığı)
- 10 gram instant maya veya 20 gram yaş maya
- 75 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 vanilya şekeri
- 1 tam yumurta
- 1 yumurta sarısı
İç dolgusu için;
- 60 gram şeker (3 yemek kaşığı)
- 23 gram mısır nişastası (1 dolu yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta sarısı
- Bir tutam tuz
- 360 ml süt
- 1 vanilya çubuğu yada vanilya şekeri
- 25 gram tereyağ
Kızartmak için;
- 1 litre yağ
Almanya’nın Meşhur Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç dolgusu için;yumurta sarıları, şeker, mısır nişastası ve tuzu çırpıyoruz.
- Vanilya çubuğunu ikiye bölüp sıyırıyoruz. (vanilya çubuğu yoksa şekerli vanilin de kullabilirsiniz).
- Süt ve vanilyayı bir tencereye koyup ısıtıyoruz.
- Ardından ocaktan alıp hazırladığımız yumurtalı karışımı yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocağa tekrar koyup koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- En tereyağı ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Berliner hamuru için;Tereyağı hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp 5 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Ardından tereyağını parçalar halinde hamura ilave ediyoruz ve tekrar 10 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine un serpiştiriyoruz.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde (50 gr)parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
- Üzerlerini elimizle hafifçe basıp 30 dakika tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Geniş bir tavaya yeteri kadar sıvı yağı alıp ısıtıyoruz.
- Yağı ısıttıktan sonra ocağın derecesini biraz düşürüyoruz.
- Hamurları sıvı yağda her iki yüzünü de 2’şer dakika kadar kızartıyoruz.
- Pişen berlinerlerin fazla yağını bırakması için mutfak havlusu serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
- Vanilya sosunu bir sıkma torbasına koyup berlinerlerin kenarından içine sıkıyoruz.
- Daha sonra şekere bulayıp hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.