Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı ezilmiş fındık
Kreması için;
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 ml krema
- 400 gr labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Jölesi için;
- 1.5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tane limon suyu ve kabuğu rendesi
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı için yulaflı bisküvi ve fındık rondodan geçiriliyor .
- Üzerine eritilmiş tere yağı ekleyerek yoğuruyoruz, tabanına yağlı kağıt açtığımız kalıbımıza yayıyoruz elimizle.
- İyice basıp şeklini veriyoruz ve kenara bırakıyoruz.
- Kremamızı hazırlıyoruz. 4 tane yumurtamızı ve 2 kaşık şekerimizi karıştırıyoruz.
- Ocağa büyük bir kapla su koyup üzerine yumurta şeker karışımını koyduğumuz kabımızı yerleştirip sürekli karıştırarak benmari usulü pişiriyoruz.
- Yumurtalar iyice beyaz köpük oluncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen yumurtaların üzerine sırasıyla krema nişasta vanilin ekliyoruz .
- Karıştırarak pişiriyoruz .
- Pişen kremaya son olarak labne peynirini de ekleyip ocağı kapatıyoruz .
- Hazırlamış olduğumuz kremayı hazırladığımız tabanın üzerine yayıyoruz.
- Soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlıyoruz. 1 tane limon suyu ,1. 5 su bardağı su ,6 yemek kaşığı şeker ,limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı zerdeçal ,3 yemek kaşığı nişasta ve vanilini karıştırıp pişiriyoruz.
- Pişen jölemizi soğutup kremamızın üzerine yayıyoruz be bir gece dolapta bekletiyoruz afiyet olsun.
‼️Not ‼️istenilen farklı jöle ve yulaflı bisküvi yerine petibör de kullanabilirsiniz.