18 Mart 2023 Cumartesi

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık

Kreması için;

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml krema
  • 400 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Jölesi için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tane limon suyu ve kabuğu rendesi
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

    Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için yulaflı bisküvi ve fındık rondodan geçiriliyor .
  • Üzerine eritilmiş tere yağı ekleyerek yoğuruyoruz, tabanına yağlı kağıt açtığımız kalıbımıza yayıyoruz elimizle.
  • İyice basıp şeklini veriyoruz ve kenara bırakıyoruz.
  • Kremamızı hazırlıyoruz. 4 tane yumurtamızı ve 2 kaşık şekerimizi karıştırıyoruz.
  • Ocağa büyük bir kapla su koyup üzerine yumurta şeker karışımını koyduğumuz kabımızı yerleştirip sürekli karıştırarak benmari usulü pişiriyoruz.
  • Yumurtalar iyice beyaz köpük oluncaya kadar pişiriyoruz.
  • Pişen yumurtaların üzerine sırasıyla krema nişasta vanilin ekliyoruz .
  • Karıştırarak pişiriyoruz .
  • Pişen kremaya son olarak labne peynirini de ekleyip ocağı kapatıyoruz .
  • Hazırlamış olduğumuz kremayı hazırladığımız tabanın üzerine yayıyoruz.
  • Soğumaya bırakıp sosumuzu hazırlıyoruz. 1 tane limon suyu ,1. 5 su bardağı su ,6 yemek kaşığı şeker ,limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı zerdeçal ,3 yemek kaşığı nişasta ve vanilini karıştırıp pişiriyoruz.
  • Pişen jölemizi soğutup kremamızın üzerine yayıyoruz be bir gece dolapta bekletiyoruz afiyet olsun.
  • ‼️Not ‼️istenilen farklı jöle ve yulaflı bisküvi yerine petibör de kullanabilirsiniz.

Fırında Helva Nasıl Yapılır?

 

Fırında Helva Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gr tahin helvası
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

    Fırında Helva Nasıl Yapılır?

  • Fırında helva tarifi için öncelikle tahin helvasını uygun bir kap içerisine alarak çatal yardımıyla çizelim.
  • Helvayı ezdikten sonra süt ve limon suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edelim.
  • Boza gibi pürüzsüz bir kıvam alan helvalı karışımımızı güveç kaplarına eşit bir şekilde paylaştıralım. Bu aşamada kabaracağı için güveç kaplarının üzerinde biraz boşluk bırakmalısınız.
  • Güveçlerimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda üzerleri kızaran helvalarımız servise hazır. Dilerseniz üzerini susam, ceviz veya fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi

 

Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ( oda sıcaklığında)
  • 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 -5 su bardağı un

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Fındık, fıstık

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

    Ay Tatlısı (Bizim Favori Tatlımız Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ve şekeri ocakta kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu ekleyip, orta ateşte 20 dakika kadar kaynatalım.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için; un ve ceviz hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alıp güzelce karıştıralım.
  • Ceviz, kabartma tozu ve unu kontrollü ekleyerek yoğuralım.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölelim her bir bezeyi elimizle rulo şeklinde uzunca yapıp daha sonra elimizle üzerinden hafifçe bastıralım, çay bardağı yada kurabiye aparatı ile ay şeklinde kesip fırın tepsisine dizelim.
  • Isıtılmış fırında 180 c kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından alınca ilk sıcağı çıkan tatlımıza şerbeti ılık olarak dökelim şerbeti çekince üzerine fındık fıstık elinizde ne varsa süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Cevizli Acılı Ezme Tarifi

 

Cevizli Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dolu dolu kaşığı acı biber salçası
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağına yakın zeytin yağı (küçük çay bardağı)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Salçanızın tuz oranına göre tuz (ben kullanmadım)

    Cevizli Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cevizli ezme için öncelikle ceviz hariç tüm malzemeler robota alınır ve robottan geçirilir.
  • Kıvam alınca ceviz de eklenir ve karıştırılır.
  • Hemen tüketmek için hazır olan cevizli acılı ezme servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek cevizle süslenir ve servis edilir.
  • 1 haftadan uzun süre buzdolabında saklamak isterseniz bir kavanoza alıp üzerine zeytin yağı dökün ki bozulmasın.
  • Ben sunumda dondurma kaşığı ile servis ettim. Ama geniş bir kaba alıp üzerine zeytin yağı gezdirerek cevizle de sunabilirsiniz.

Airfryer Çatlak Patates Tarifi

 

Airfryer Çatlak Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet bebe patates (400g)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (50ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Servis için;

  • Yoğurt
  • Frenk soğanı

    Airfryer Çatlak Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaseye tuz, kekik, sarımsak tozu, toz kırmızı biber ve karabiber alalım.
  • Üzerine zeytinyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Bebek patatesleri uygun bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su eklendikten sonra haşlayalım. 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
  • Haşlanan patateslerin üzerlerine sıcakken bardağın taban kısmı ile bastıralım ve çatlayıp yayılması sağlayalım.
  • Tüm patateslere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine fırça yardımıyla hazırladığımız baharatlı karışımdan sürelim.
  • Daha sonra patateslerimizi airfryer’ın haznesine alarak manuel ayarda, 180°C de 10 dakika pişirelim.
  • Dilerseniz patateslerin üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek dilerseniz de yanında çırpılmış yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

17 Mart 2023 Cuma

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Pastane Poğacası Tarifi

 

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Pastane Poğacası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağ (oda sıcaklığı)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarıları üzerine)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 silme yemek kaşığı kuru maya ( 7 g)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu (15g)
  • 5,5-6 su bardağı (600 g civarı)

Kullandığım bardak ölçüsü 200ml 

Hem Mayalı Hem Kabartma Tozlu Pastane Poğacası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir kasede instant maya, toz şeker ve 1 su bardağı ılık suyu döküp, güzelce karıştırın.
  2. Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akı ve hazırladığımız mayalı karışımı döküp karıştırın. Unu yavas yavas ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
  3. Daha sonra dilediğiniz iç harç ile doldurup şekil verip tepsiye dizin. Tepsi mayası için.
  4. 10-15 dakika kadar tekrar bekletin. (ben yarısını sade beyaz peynirli yarısını kaşar karışık yaptım) poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatal ile sekil verin.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere afiyet olsun 🥰.

Not:türkiye kabartma tozu paketi 10g ise 1,5 paket yani 15 g kullanın 

Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi

 

Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (dilerseniz 2 adet kullanabilirsiniz)
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 3-4 adet pırasa (beyaz kısmı)
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 avuç kereviz yaprağı
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

    Ev Yapımı Doğal Tavuk Bulyon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle güzelce temizlediğimiz sebzelerimizi ve tavuğumuzu yemeklik doğrayalım.
  • Bir tavaya yağımızı alıp, baharatlar ve su hariç bütün malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Tavanın kapağını kapatıp, orta ateşte sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen harcımızı robota koyalım ve püre şekline gelene kadar çekelim.
  • Çektiğimiz harcı tekrar tavaya alalım ve üzerine yarım çay bardağı su ve baharatlarını ekleyip iyice birbirine geçecek şekilde karıştıralım.
  • Pişen harcımızı soğuması için bir kenara alalım.
  • Soğuyan harcı bir buzdolabı poşetine aktaralım ve üzerine elimizle bastırıp eşit bir şekilde yayalım.
  • Daha sonra kolay parçalamak için poşetin üzerinden kesmeden kare olcak biçimde şekil verelim.
  • Düz bir tabağa yerleştirip, buzluğa kaldırıp donduralım.
  • Donduktan sonra poşetinden çıkartıp, parçalara ayıralım ve başla bir buzdolabı poşetine koyup, dondurucuda muhafaza edelim.
  • Çorbalarınız da ve yemeklerinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi

 

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep (yoksa önemli değil)
  • 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağ (en son ekleyeceğiz)

Arasına koymak için;

  • Kaşar peyniri

Bulamak için;

  • Yarım çay bardağına yakın pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Bolca kavrulmuş susam

200 ml su bardağı kullandım. 

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt, ılık su, şeker ve instant mayayı bir kabın içine alıp çırpalım.
  2. Daha sonra içine sıvı yağını ilave edelim ve elemiş olduğumuz unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  3. Bir miktar un ekledikten sonra yüz ve mahlebini ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  4. Elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. En son oda sıcaklığında yumuşamış tereyağınıda ekleyip, iyice yoğuralım.
  6. Hamuru toparlayıp, üzerini streç filmle sıkıca kapatalım ve bir örtüye sarıp, sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
  7. Mayalanan hamuru hafifçe çok söndürmeden gazını alalım.
  8. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizle yuvarlayalım.
  9. Mayalanması için bir tepsinin üzerine koyalım be hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  10. Poğaçamızı yapmak için ilk yaptığımız bezeyi alalım ve alt kısmı üste gelecek şekilde düz bir zemine koyalım.
  11. Elimizle çok bastırmadan ve inceltmeden bir miktar açalım.
  12. İçine bir miktar dilimlenmiş kaşar peyniri koyacağım ve üzerini kapatalım. Daha sonra elimizle düzeltelim.
  13. Poğaçamızı birleştirdiğimiz kısımdan tutup, üst tarafını önce pekmezli suya daha sonra her tarafını bol susama bulayalım.
  14. Poğaçamızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimizi yerleştirelim. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Ortalama 16-17 adet poğaçamız çıkıyor.
  15. Tepsimiz üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika tepsi mayası verelim. Bu çok önemli.
  16. Mayalanan poğaçalarımızın üzerine çok derin olmayacak şekilde 3 tane çizik atalım. Çok derin keserseniz poğaça kestiğiniz yerlerden patlar ve kaşar peynirleri dışına çıkar.
  17. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece alt üst ayarda poğaçalarımızın üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun