21 Mart 2023 Salı

Brüksel Lahana Salatası Tarifi

 

Brüksel Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 7-8 adet çeri domates

Sosu için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Tuz (isteğe bağlı)

    Brüksel Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle brüksel lahanalarını güzelce ayıklayıp yıkıyoruz havucu küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  • Az miktar yağ ile soteliyoruz.
  • Ardından bir su bardağı suyu tavanın içine döküp tuz ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çekene kadar brüksel lahanalarını ve havuçları pişiriyoruz.
  • Biberleri ince ince doğruyoruz.
  • Çeri domatesleri 4 parçaya ayırıyoruz.
  • Maydanoz doğruyoruz içine pişirdiğimiz brüksel lahanasını ve havuçları ekliyoruz.
  • Sosu hazırlayıp üzerine döküyoruz.
  • İyice karıştırdıktan sonra brüksel lahana salatamız hazır şimdiden afiyet olsun 

Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 su bardağı su

Köftesi için:

  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için:

  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

    Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte malzemelerini yoğurarak minik minik toplar yapalım. Elinizi ıslatarak köftelere daha rahat şekil verebilirsiniz.
  • Yoğurt, su, un ve yumurta sarısını çırpalım. Tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra köfteleri çorbaya ilave edin.
  • Çorbanın kıvamı koyu ise su ilave ederek kıvamını ayarlayın.
  • Sıvı yağda nane ve pul biberi kızdıralım. Çorbaya ekleyelim.
  • 7-8 dakika kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip servis edelim.Afiyet olsun.

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılır)
  • 1 çay bardağı süt (130ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (130ml)
  • 2 yemek kaşığı sirke (15ml)
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (7 gram)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (10 gram)
  • 3 su bardağı un (300 gram)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)

İçi için;

  • Beyaz peynir (125 gram)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akı, süt, sıvı yağ ve pudra şekerini bir kaba koyup, karıştıralım.
  • Yarım demet dereotu ve tuzu ekleyip, karıştırılalım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyip kabartma tozuyla beraber karıştıralım.
  • 12 tane beze oluşturalım.
  • Hamuru elimizle yassılaştırıp, içine peynir koyalım.
  • Yumurta sarısını çırpıp poğaçalarının üzerine sürelim.
  • Üzerine çörek otu koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun:)

Şehrazat Tatlısı Tarifi

 

Şehrazat Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) şeker
  • 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 30 gram beyaz çikolata (zorunlu değil)
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram krema

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Toz fıstık

    Şehrazat Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tabanı yapmakla başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar mikserle karıştıralım, sıvı yağ ekleyip, biraz daha karıştırdıktan sonra sırasıyla kalan malzemeleri ekleyelim.
  • El çırpıcısı ile söndürmeden karıştırmaya devam edelim, sıkma torbasını alıp cam kaseleri üçte biri kadar sıkalım.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fansız pişirelim.
  • Bu arada şerbeti ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp, ocağı kapatalım.
  • Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine dökelim şerbeti ona göre ayarlayalım şerbeti hafif üzerine çıkacak kadar dökelim, her yere ıslanacak kadar fazla değil.
  • Kreması için; kuru malzemeleri tencereye alalım karıştırıp süte yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Bir iki dakika piştikten sonra üzerine vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştıralım. Kabuklanmaması için sık sık karıştıralım.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde kremayı ekleyip mikserle iyice karıştıralım. Sonrasında soğuyan tatlımızın üzerine dökelim.
  • Buz dolabına üzeri açık bir şekilde koyalım ve 1 gece fırında dinlendikten sonra üzerine fıstık koyarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi

 

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça kemikli et
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti ocağa alıp haşlayalım.
  • Etini kemiğinden ayırıp didikleyelim.
  • Etini ve etin suyundan 4 bardak ilave edelim.
  • 2 buçuk su bardağı da normal su ilave edelim.
  • Tuzunu ilave edip sarımsakları içine rendeleyelim.
  • 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  • Ayrı bir kapta terbiyesini hazırlayalım.
  • 1 yumurta sarısı, yoğurt un, sirke ve 1 bardak su ilave edip karıştıralım.
  • Kaynayan et suyundan terbiyeye kepçe ile ilave ederek çırpalım.
  • Terbiye soğuk et suyu sıcak olursa terbiyeniz kesilir.
  • O sebeple 3 4 kepçe kadar terbiyeye ilave edip, karıştırarak ısınmasını sağlayalım, tencereye ilave ederek karıştıralım.
  • Yağını tavada hazırlayıp çorbaya ilave edelim, Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
  • Yada tabaklara konduktan sonra da yağını ilave edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Sarımsak Ve Taze Soğanlı Lavaş Tarifi

 

Sarımsak Ve Taze Soğanlı Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 sap taze soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Bardak ölçüsü 200 ml. 

Sarımsak Ve Taze Soğanlı Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları rendeleyin, taze soğanı kıyın, tereyağını eritin.
  2. Su hariç tüm malzemeyi bir kaba alın.
  3. Suyu azar azar ekleyerek un topakları kalmayacak şekilde iyice çırpın. Akıcı bir kıvamı olacak.
  4. Yanmaz bir tavayı orta hararetli ateşte ısıtın.
  5. İki küçük kepçe dökün ve kaşıkla ince bir tabaka olacak şekilde daire çizin.
  6. Sık sık çevirirken, hamurun kabarması için spatula ile hafifçe ara ara üzerine bastırın.

Afiyet olsun

Ağız Sulandıran Nefis Zeytin Kavurması Tarifi

 

Ağız Sulandıran Nefis Zeytin Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
  • 5-6 adet kuru domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

    Ağız Sulandıran Nefis Zeytin Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru domatesleri sıcak suda 15 dk. bekletelim, daha sonra küçük küçük doğrayalım.
  • Tavaya zeytinyağını salçayı ve dövülmüş sarımsakları alıp salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç kere karıştıralım doğradığımız kuru domatesleri ilave edelim bir kaç kere daha karıştırarak kavuralım.
  • Ardından zeytinleri ekleyelim limonsuyu ve nar ekşisini de ekleyip kısık ateşte 5 dk. kavuralım. Baharatları ekleyelim. Tekrar karıştırıp servis tabağına alalım maydanoz serpip, bu nefis kahvaltılığı kaşıklayalım🤤🤤🤤
  • Afiyet olsun o zaman

Kaşarlı Patates Tava Çok Seveceğiniz Nefis Lezzet Tarifi

 

Kaşarlı Patates Tava Çok Seveceğiniz Nefis Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Arası için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için;

  • Az sıvı yağ

    Kaşarlı Patates Tava Çok Seveceğiniz Nefis Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, yıkayın dilimleyip suda haşlayıp süzün.
  • Derin bir kaseye alın üzerine ince ince doğranmış soğanı,tuz ve baharatları ilave edin. Patates ezici ile iyice ezin.
  • Tavaya az sıvı yağ ekleyip patatesli harcın yarısını koyup yayın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip kalan harcı da ekleyip yayarak düzeltin.
  • Orta ateşte 6-7 dakika kızartın üzerine büyük servis tabağı koyup ters çevirin az sıvı yağ ekleyip, diğer tarafını da kızartıp, servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.