Brüksel Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 2 adet havuç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı su
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 7-8 adet çeri domates
Sosu için:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) limon suyu
- Tuz (isteğe bağlı)
Brüksel Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle brüksel lahanalarını güzelce ayıklayıp yıkıyoruz havucu küçük parçalar halinde doğruyoruz.
- Az miktar yağ ile soteliyoruz.
- Ardından bir su bardağı suyu tavanın içine döküp tuz ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu çekene kadar brüksel lahanalarını ve havuçları pişiriyoruz.
- Biberleri ince ince doğruyoruz.
- Çeri domatesleri 4 parçaya ayırıyoruz.
- Maydanoz doğruyoruz içine pişirdiğimiz brüksel lahanasını ve havuçları ekliyoruz.
- Sosu hazırlayıp üzerine döküyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra brüksel lahana salatamız hazır şimdiden afiyet olsun
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 su bardağı su
Köftesi için:
- Yarım su bardağı köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
Üzeri için:
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
Bulgur Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfte malzemelerini yoğurarak minik minik toplar yapalım. Elinizi ıslatarak köftelere daha rahat şekil verebilirsiniz.
- Yoğurt, su, un ve yumurta sarısını çırpalım. Tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra köfteleri çorbaya ilave edin.
- Çorbanın kıvamı koyu ise su ilave ederek kıvamını ayarlayın.
- Sıvı yağda nane ve pul biberi kızdıralım. Çorbaya ekleyelim.
- 7-8 dakika kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip servis edelim.Afiyet olsun.
Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılır)
- 1 çay bardağı süt (130ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (130ml)
- 2 yemek kaşığı sirke (15ml)
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (7 gram)
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz (10 gram)
- 3 su bardağı un (300 gram)
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
İçi için;
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta akı, süt, sıvı yağ ve pudra şekerini bir kaba koyup, karıştıralım.
- Yarım demet dereotu ve tuzu ekleyip, karıştırılalım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyip kabartma tozuyla beraber karıştıralım.
- 12 tane beze oluşturalım.
- Hamuru elimizle yassılaştırıp, içine peynir koyalım.
- Yumurta sarısını çırpıp poğaçalarının üzerine sürelim.
- Üzerine çörek otu koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun:)
Şehrazat Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) şeker
- 1 çay bardağı 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağının 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker
- 30 gram beyaz çikolata (zorunlu değil)
- 1 paket vanilya
- 100 gram krema
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Üzeri için;
- Toz fıstık
Şehrazat Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı yapmakla başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar mikserle karıştıralım, sıvı yağ ekleyip, biraz daha karıştırdıktan sonra sırasıyla kalan malzemeleri ekleyelim.
- El çırpıcısı ile söndürmeden karıştırmaya devam edelim, sıkma torbasını alıp cam kaseleri üçte biri kadar sıkalım.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fansız pişirelim.
- Bu arada şerbeti ocağa alalım kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp, ocağı kapatalım.
- Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine dökelim şerbeti ona göre ayarlayalım şerbeti hafif üzerine çıkacak kadar dökelim, her yere ıslanacak kadar fazla değil.
- Kreması için; kuru malzemeleri tencereye alalım karıştırıp süte yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Bir iki dakika piştikten sonra üzerine vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştıralım. Kabuklanmaması için sık sık karıştıralım.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kremayı ekleyip mikserle iyice karıştıralım. Sonrasında soğuyan tatlımızın üzerine dökelim.
- Buz dolabına üzeri açık bir şekilde koyalım ve 1 gece fırında dinlendikten sonra üzerine fıstık koyarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça kemikli et
- 4 su bardağı et suyu
- 2 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti ocağa alıp haşlayalım.
- Etini kemiğinden ayırıp didikleyelim.
- Etini ve etin suyundan 4 bardak ilave edelim.
- 2 buçuk su bardağı da normal su ilave edelim.
- Tuzunu ilave edip sarımsakları içine rendeleyelim.
- 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Ayrı bir kapta terbiyesini hazırlayalım.
- 1 yumurta sarısı, yoğurt un, sirke ve 1 bardak su ilave edip karıştıralım.
- Kaynayan et suyundan terbiyeye kepçe ile ilave ederek çırpalım.
- Terbiye soğuk et suyu sıcak olursa terbiyeniz kesilir.
- O sebeple 3 4 kepçe kadar terbiyeye ilave edip, karıştırarak ısınmasını sağlayalım, tencereye ilave ederek karıştıralım.
- Yağını tavada hazırlayıp çorbaya ilave edelim, Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- Yada tabaklara konduktan sonra da yağını ilave edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet şifa olsun.
Sarımsak Ve Taze Soğanlı Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 3-4 diş sarımsak
- 2 sap taze soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Bardak ölçüsü 200 ml.
Sarımsak Ve Taze Soğanlı Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları rendeleyin, taze soğanı kıyın, tereyağını eritin.
- Su hariç tüm malzemeyi bir kaba alın.
- Suyu azar azar ekleyerek un topakları kalmayacak şekilde iyice çırpın. Akıcı bir kıvamı olacak.
- Yanmaz bir tavayı orta hararetli ateşte ısıtın.
- İki küçük kepçe dökün ve kaşıkla ince bir tabaka olacak şekilde daire çizin.
- Sık sık çevirirken, hamurun kabarması için spatula ile hafifçe ara ara üzerine bastırın.
Afiyet olsun
Ağız Sulandıran Nefis Zeytin Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
- 5-6 adet kuru domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Ağız Sulandıran Nefis Zeytin Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru domatesleri sıcak suda 15 dk. bekletelim, daha sonra küçük küçük doğrayalım.
- Tavaya zeytinyağını salçayı ve dövülmüş sarımsakları alıp salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç kere karıştıralım doğradığımız kuru domatesleri ilave edelim bir kaç kere daha karıştırarak kavuralım.
- Ardından zeytinleri ekleyelim limonsuyu ve nar ekşisini de ekleyip kısık ateşte 5 dk. kavuralım. Baharatları ekleyelim. Tekrar karıştırıp servis tabağına alalım maydanoz serpip, bu nefis kahvaltılığı kaşıklayalım🤤🤤🤤
Afiyet olsun o zaman
Kaşarlı Patates Tava Çok Seveceğiniz Nefis Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Arası için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için;
- Az sıvı yağ
Kaşarlı Patates Tava Çok Seveceğiniz Nefis Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, yıkayın dilimleyip suda haşlayıp süzün.
- Derin bir kaseye alın üzerine ince ince doğranmış soğanı,tuz ve baharatları ilave edin. Patates ezici ile iyice ezin.
- Tavaya az sıvı yağ ekleyip patatesli harcın yarısını koyup yayın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip kalan harcı da ekleyip yayarak düzeltin.
- Orta ateşte 6-7 dakika kızartın üzerine büyük servis tabağı koyup ters çevirin az sıvı yağ ekleyip, diğer tarafını da kızartıp, servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.