23 Mart 2023 Perşembe

Patatesli Çorba Tarifi

 

Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, aldığı kadar su (Ben et suyu da kullandım)

    Patatesli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tenceremize yağı ve kuru soğanı alıp bir tür döndürelim.
  • İçerisine patate sve unu ekleyip bi kaç dakika daha kavuralım.
  • Zerdecal,tuz ve suyunu ekleyip pişmesi için bırakalım.
  • Pişen çorbamızı blendirdan çekerek içerisine sütümüzü ekleyelim.
  • Bir kaç dkika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
  • Sıcak sıcak servis edelim.
    Afiyet olsun.

22 Mart 2023 Çarşamba

Tadına Doyamayacağınız Muazzam Gigi Hadid Makarnası Tarifi

 

Tadına Doyamayacağınız Muazzam Gigi Hadid Makarnası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket krema
  • Yarım paket makarna
  • 100 ml makarna suyu
  • 100 gram kaşar peynir
  • Karabiber, pul biber, kekik, tuz

    Tadına Doyamayacağınız Muazzam Gigi Hadid Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yarım paket makarnayı 1 litre suda 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip haşlıyoruz.Suyunu dökmüyoruz sosuna kullanacağız.
  • Sos için tavaya 4 kaşık zeytinyağını alıyoruz. Soğan ve sarımsakları küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
  • Soğanlar pembeleşince tereyağını ekliyoruz.
  • Tereyağı eriyince salçayı ekliyoruz.
  • Salça da kavrulunca baharatları ekliyoruz.
  • Daha sonra 200 ml kremayı sonrasında 100 ml makarna suyunu ekliyoruz.
  • Hepsi özleşince kaşarı rendeliyoruz.
  • Haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnayı da sosa ilave edip iyice karıştırıyoruz ve hazır. Afiyet olsun

Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çorba kasesiyle süzme yoğurtla hazırlanmış sarımsaklı yoğurt

(yoğurt biraz sulandırılarak) V

Yoğurtlu Pazı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye aldığımız zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  2. Daha sonra rendelenen havuç eklenip kavurmaya devam edilir.
  3. Pazı yıkanır ve her yaprağın ortasındaki damarlı kısım kesilir, sonrasında doğranır.
  4. Pişip yumuşayan havuç ve soğanın üzerine eklenir, kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
  5. Tuz, karabiber ve 1 çay bardağı sıcak eklenip pişmeye bırakılır.
  6. Suyunu çektikten sonra soğumaya bırakılır, ardından hazırlanan sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Afiyet olsun.

Mangal Tadında Fırında Özel Soslu Tavuk Tarifi

 

Mangal Tadında Fırında Özel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Mangal Tadında Fırında Özel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kanatları ortadan kesip yıkayalım. Uygun bir kabın içerisine sos malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Kesilmiş temizlenmiş kanatları sosun içine alıp güzelce karıştıralım. 2-3 saat sosun içinde bekletelim. Eğer vaktiniz varsa 1 geçe bekletin daha lezzetli oluyor.
  • Ardından yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi

 

Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soyulmuş enginar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
  • 2 litre kadar et suyu veya normal su
  • 1 tutam maydanoz

    Enginar Çorbası (Sevmeyenler Bile Sevecek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çorba yapacağımız tencereye, sıvı yağ ve iri iri doğranmış soğan alınır ve kavrulur.
  • Sırasıyla iri iri doğranmış havuç, patates ve enginarlar alınarak kavrulur.
  • Bende her zaman tereyağda kavrulmuş un olduğu için, kavrulan sebzelerin üzerine 1 kaşık ekledim. Sizde yoksa, bir tavada unu, tereyağı ile kavurup, ekleyin.
  • Daha sonra kaynar suyu eklenip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatılır.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra, blenderdan geçirilir.
  • Kıvamı yoğunsa, biraz daha su eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  • Ocaktan indirmeden önce; tuz, biraz kırmızı biber ve karabiber eklenir.
  • İnce ince kıyılmış maydanozlar da eklenir.
  • Servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi

 

Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • Yaklaşık 800 gram un

Üzerine sürmek için

  • 100 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Beyaz peynir
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı yoğurt

    Yaprak Poğaça (Göçmen Poğaçası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayayı ılık sütte bir çay kaşığı şeker ve biraz un ile karıştırıyoruz. 5 dakika kadar beklettikten sonra yumurta, su, sıvı yağ ,kalan şeker ,tuz ve unu ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamuru 6 eşit bezeye ayırıyoruz. Tüm bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine tereyağ sürüyoruz. Hepsini üst üste koyup önce elimizle daha sonra merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Üzerine ufalanmış peynir serpiştirip rulo şeklinde sarıyoruz. Velev şeklinde hamuru keserek parçalara ayırıyoruz. İçini güzelce yağladığımız fırın tepsisine hamurları videodaki gibi diziyoruz. Üzerini örtüp 20 dakika tekrar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu esnada yoğurdu yumurta sarısı ile karıştırıyoruz. Yoğurt ve yumurta sarısı karışımını hamurun üzerine sürüp, susam serpiştiriyoruz.
  • Önceden 200°c alt üst ayarda ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz.

Meşhur Helvacı Kıvamında Helva Tarifi

 

Meşhur Helvacı Kıvamında Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı su

    Meşhur Helvacı Kıvamında Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize tereyağını ve sıvı yağımızı alalım biraz kızdıktan sonra irmiği ve unu ekleyelim daha sonra güzel bir şekilde kavurma işlemine başlayalım o kavrulurken bir yandan şerbetimizi hazırlamaya başlayalım.
  • Bir su bardağı şekeri ve bir buçuk su bardağı suyu küçük derin bir kaseye alalım ve güzel bir şekilde şekerini eritelim.
  • Daha sonra kavrulan irmiğimizi hafif kahverengi olduktan sonra şerbetimizi ekleyelim 5 / 10 dakika öyle pişirmeye devam edelim, daha sonra yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  • Yarım saatin sonunda istediğiniz şekilde servis edebilir sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun

Yalancı Profiterol Tarifi

 

Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet kedidili bisküvi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kremşanti için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Çilek

    Yalancı Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri alalım çırpma teli ile güzelce karıştıralım ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Daha sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyelim ve çırpalım.
  • Ocağın altını kapatıp kremayı sogumaya bırakalım.
  • İki poşet kremşanti 1 su bardağı süt ile güzelce çırpalım buzdolabında bekletelim.
  • O çikolata sosunu 2,30 su bardağı süt ile tencereye alıp kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
  • Üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
  • Soğuyan beyaz kremamızın içine çırptığımız kremşanti eklenerek mikser ile beş 6 dakika çırpalım. Daha sonra içine kedi dili bisküvileri dört parçaya bölerek ekleyelim.
  • Spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Büyük boy kare borcama kremayı dökelim güzelce yayalım. Üzerine soğuyan çikolata sosumuzu dökelim. Buzdolabında en az 4 saat bekletelim. Üzerini çilek ile süsleyelim. Afiyet olsun

Bol Vitaminli Bal Kabağı Çorbası ️ Tarifi

 

Bol Vitaminli Bal Kabağı Çorbası ️ Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük parça zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 lt içme suyu

    Bol Vitaminli Bal Kabağı Çorbası ️ Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzeleri dilimleyelim. Daha sonra uygun bir tencereye yağları alalım.
  • Sırasıyla, sarımsak, soğan, patates ve havucu alalım ve birer tur karıştıralım. Çok kavurmanıza gerek yok, sadece yağa lezzetlini bırakması için bu işlemi yapıyoruz.
  • Kabak ve zencefil de tencereye alalım, bir tur karıştıralım. Süt, içme suyu ve et suyu ve baharatları ilave edelim. Karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Orta kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Blender’dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben kabak çekirdeği kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet limon

    Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ile şekeri çırpalım. Limonun kabuğunu rendeleyelim. Suyunuda sıkalım.
  • Süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilya ekleyip karıştıralım. Sonrasında un ve kabartma tozunu karışıma ekleyip çırpalım.
  • Kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek, 170 derece fırında 40-45 dakika pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Süt Koyultması Tarifi

 

Süt Koyultması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Süt Koyultması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, yumurta, tuz ve sütü karıştıralım. Daha sonra pişirme kabına dökelim sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca servis tabağına alalım.
  • Üzerine pulbiber ve tozkırmızı biberler erittiğimiz yağı gezdirelim. Çok lezzetli ve pratik oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun