Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığıTuz
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuç ve patates minik küp şeklinde doğranır ve tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada sebzelerin tam pişmemesi önemli, hafif diri kalması gerekiyor.
- Sebzelerimiz piştiktn sonra uyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
- Ayrı bir tencereye bezelyelerimizi alalım, üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Dilerseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Haşlanan bezelyelerimizin de suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
- Soğanı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine patates ve havucu ekleyelim. Haşladığımız bezelyeyi de ilave ederek 1-2 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim.
- Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım.
- Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
- Yemeğimiz kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Bu süreç yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
- Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezidrelim ve servis edelim. Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz.