15 Nisan 2023 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığıTuz
  • 1 su bardağı su

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve patates minik küp şeklinde doğranır ve tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada sebzelerin tam pişmemesi önemli, hafif diri kalması gerekiyor.
  • Sebzelerimiz piştiktn sonra uyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
  • Ayrı bir tencereye bezelyelerimizi alalım, üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Dilerseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Haşlanan bezelyelerimizin de suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine patates ve havucu ekleyelim. Haşladığımız bezelyeyi de ilave ederek 1-2 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim.
  • Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım.
  • Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu  ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Yemeğimiz kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Bu süreç yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
  • Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezidrelim ve servis edelim. Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz.

Pratik Yayla Çorbası Tarifi

 

Pratik Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1,5 litre su
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Pulbiber 

    Pratik Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurt, yumurta ve şehriyeyi tencerede karıştıralım. Daha sonra karıştırarak suyunu ilave edelim ve ocağa alalım. Sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra yarım limon suyunu ve tuzunu ekleyelim. Şehriyeler piştikten sonra hocaya kapatalım.
  • Ayrı bir tavada tereyağı sıvı yağ pulbiber ve nane yakalım. Çorbamızın üzerine dökelim bu kadar pratik ve çabucak olan bir çorba deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi

 

Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için ;

  • 5 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta

Sosu için;

  • 1 kase karışık meyve (siz dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt veya 3 çay bardağı su (pastacı kreması da kullanılabilir)

    Orman Meyveli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak süt ve krem şantiyi bir kapta iyice çırpıp dolaba kaldırın. (dondurucuya değil) (bu tarifim zamanı az olanlar için, vaktiniz varsa eğer pastacı kreması ile yapmanızı öneririm daha kıvamlı ve lezzetli olacaktır ).
  • Pandispanya yapımı; ilk olarak yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın ve şekerle beyazları iyice köpük olana kadar çırpın ve kenara alın.
  • Daha sonra yumurtanın sarılarını çeyrek çay bardağı şeker ile güzelce çırpın ve içersine vanilya, süt, yağ ve nişastayı alın ve çırpmaya devam edin.
  • Ardından un ve yarım paket kabartma tozunu eleyin ve yumurta sarısı ile hazırladığınız kaba koyup iyice çırpın.
  • Köpük kıvamına gelen yumurta beyazı ile yumurta sarısı olan harcı kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. (hızlı yapmayın ki sönmesin).
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce eşit miktarda tayın ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-20 dk arası pişirin. 🚨(benimki balon gibi şiştiği için erken aldım içi istediğim kıvamda pişmemiş sakın o hataya düşmeyin).
  • Sosu için;tencereyi ocağa alıp içerisine meyveleri, şekeri ve suyu alın iyice pişmesini bekleyin.
  • Meyveler eridikten sonra yarım çay bardağı suda 1 yemek kaşığı nişastayı çözdürüp tencereye alın ve 3-5 dk daha pişirin.
  • Meyveler iri taneli kalmasın diye blender ile güzelce ezebilirsiniz.
  • Daha sonra tersini çevirdiğiniz soğuyan keke sırasıyla soğumuş meyve püresi ve krem şantiyi yayın ve eşit dilimlere bölüp yavaşça yuvarlayı. 🚨(dilerseniz her dilimi tek porsiyonluk pastalar yapabilirsiniz) üzerini meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz

Tereyağlı Kurabiye Tarifi

 

Tereyağlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet vanilin

    Tereyağlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sade yağı hazırlamakla işe başlıyoruz tereyağımızı ocağımıza alıp, kısık ateşte yakmadan kızdırıyoruz, üzeri köpük köpük olunca 1- 2 dakika sonra altını kapatıp, köpüğünü kaşıkla alıyoruz ya da tamamını tülbentten süzebilirsiniz kalanını buzdolabına kaldırıyoruz bir 10-15 dakika donmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra yoğurma kabımıza üstteki yağı alıyoruz altta bir miktar su olabilir onu atıyoruz sade yağımız hazır üzerine bir su bardağı pudra şekerimizi koyup, 7-8 dakika orta ve hızlı devirde beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • Krema şeklinde olacak daha sonra sıvı yağımızı nişastamızı vanilimizi ilave ediyoruz unu kontrollü şekilde azar azar elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilavesi ile yoğurma işlemine devam ediyoruz .
  • Kulak memesi yumuşaklığın bir tık sert bir hamur oluyor hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüyoruz elimizle iki parmak eninde bastırarak bir şerit hazırlıyoruz.
  • Sonra ileri geri birer tur şeklinde yuvarlayarak hamurumuzun düzgün hale gelmesini sağlıyoruz, işaret ve baş parmağımızdan tutarak büyük bir çatalla üzerine bastırarak çizik şekli veriyoruz.
  • Daha sonra verev ya da düz şekilde 5 santim uzunluğunda dikdörtgenler kesiyoruz bunlar sizin zevkinize kalmış isterseniz, daha minik ya da daha uzun yapabilirsiniz ya da minik yuvarlaklar yapabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz önceden 170 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz dikkatli şekilde 15-20 dakika arasında fırınlar farklılık gösterebiliyor beyaz pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımızda önce kurabiyelerimiz yumuşak oluyor 5-10 dakika içerisinde sertleşeceklerdir merak etmeyiniz soğuk veya ılık hale geldiğinde üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz, afiyetler olsun efendim 💙 un kurabiyesi gibi ağızda dağılmasını beklemeyin, gevrek bir kurabiye oluyor.
  • Not:1 mutlaka hazır pudra şekeri kullanın evde çektiklerimiz olmuyor.

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin (ikisini karıştırdım)
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Süsleme için;

  • Tarçın

    Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencereye alalım.
  • Eriyip ısınınca içine unu ekleyelim ve hiç durmadan 5-10 dk arası orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Un kavrulduktan sonra sütü yavaş yavaş ekleyelip karıştırmaya devam edelim.Sürekli karıştıralım.
  • Kaynamasına yakın şekeri ilave edelim(şekeri az seviyorsanız 1 bardak koyabilirsiniz) ve karıştırmaya devam edelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilyayı ekleyelim tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra 5 dk blender ile çırpalım.
  • İsterseniz benim gibi porsiyonluk kaplara isterseniz kare borcama(kapları önce su ile ıslatıp) dökelim.
  • Dolapta dinlendirip ters çevirerek yada kapta o şekilde tarçın ile süsleyerek servis edelim.

Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi

 

Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 – 1,5 su bardağı tavuk suyu (Yoksa elinizde 1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz 1 adet bulyon)
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

    Soslu Yumuşacık Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü enlemesine dilimler halinde kesiyoruz.
  • Üzerine tuz karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağı alıp tavukları arkalı önlü kızartıp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Aynı tava içinde yemeklik doğradığımız soğanı ve sarmısağı kavuruyoruz.
  • Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Üzerine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
  • En son krema soya sosu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tavukları sosun içine ekleyip ince kıyılmış maydanozuda ekleyip 5-10 dakika pişiriyoruz.

Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi

 

Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç malzemesi;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Sivri biber
  • Çarliston biber
  • Kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Kaşar peyniri rendesi
  • İsteğe bağlı yumurta

Üzeri için;

  • Tereyağ 

    Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabına unu alıyoruz. İçine mayayı ekliyoruz ve ortasını açıp ılık suyu ekliyoruz.
  • Suyun üzerine tuz ve şekeri ilave ediyoruz hafif ele yapışan bir kıvam olacak şekilde yoğuruyoruz.
  • Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu 8 bezeye bölüp yuvarlıyoruz unlanmış tezgaha dizip üzerlerini örtüp 5 dk bekletiyoruz.
  • Harcın hazırlanması;Kıymayı kabın içine alıyoruz.
  • Üzerine küçük küçük doğranan soğanları, biberleri ve küp küp doğradığımız kabukları soyulmuş domatesi ilave ediyoruz.
  • Baharat ve tuzunu da ilave edip kenara alalım.
  • Pidenin yapımı;Merdane yardımı ile bezelerimizi unlayarak uzun şekilde açıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye uzun hamurları diziyoruz.
  • Daha önceden hazırlamış olduğumuz kıymalı içi tüm pidelere paylaştırıyoruz.
  • Üzerine kaşar rendesi serpip kenarlarını katlayıp pide şeklini veriyoruz.
  • Üzerini örtüp 15 dk. Dinlendiriyoruz.
  • 200 derece ısıtılmış fırının alt rafında pişiriyoruz.
  • Çıkınca tereyağı ile kenarları yağlıyoruz.
  • Bir tepsi ile üzerini kapatıp 5 dk kadar bekletiyoruz. Enfes pidelerimiz servise hazır👩🏻‍🍳

Ispanaklı Peynirli Börek (El Açması Tadında) Tadına Bayılacaksınız Tarifi

 

Ispanaklı Peynirli Börek (El Açması Tadında) Tadına Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır yufka
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harç için:

  • 400 gram kadar ıspanak
  • Beyaz peynir (200-250 gram kadar)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber

Üzerine:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kalan sos
  • Susam
  • Çörek otu

    Ispanaklı Peynirli Börek (El Açması Tadında) Tadına Bayılacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra ince şekilde doğrayalım. Peynirleri,soğanı,tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım.
  • Sos için gereken bütün malzemeleri uygu bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye 1 adet yufkayı yerleştirelim ve üzerine yeterince sostan sürelim.
  • Tekrardan yufka koyup tekrardan sostan sürelim ve ıspanaklı peynirli iç harçtan bolca serpiştirelim.
  • Üzerine yufka koyup tekrardan sostan sürelim ve tekrardan yufka koyup tekrardan sostan sürelim ve ıspanaklı peynirli harçtan serpiştirelim.
  • Bu işlemi iç harç ve yufka bitene kadar tekrarlayalım.
  • Artan sosun içerisine yumurta ve yağı ekleyip çırpalım. Böreğin üzerine sosumuzu dökelim.
  • Böreği bıçakla parçalara kesip üzerine susam ve çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtelim. Dilimleyip servis edebilirsiniz