17 Nisan 2023 Pazartesi

İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi

 

İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek elma sirkesi
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı ceviz

Açmak için

  • Yarım su bardağı nişasta

Üzerine

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3 ,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    İftara Bayrama Hem Pratik Hem Lezzeti Garanti Kolay Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımıza öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım.
  • Tenceremize şeker, su ve limonu ekleyip orta ateşte kaynamaya geçtikten sonra 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakalım.
  • Şimdi sırada hamurumuzu yoğurma işlemini geçelim.
  • Yoğurma kabına süt, yağ ,yumurta, tuz ve sirkeyi alıp iyice çırpalım.
  • Daha sonra nişasta un ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • İlk etapta 3 su bardağı un kullandım.
  • Daha sonra kıvamına göre kontrollü bir şekilde bir su bardağı daha ekledim. Toplamda 4 su bardağı un, 1 su bardağı nişasta kullanmış oldum arkadaşlar hamurumuzu tezgaha alalım.
  • Son olarak içine birer çay bardağı ceviz ve fındık ekleyerek güzelce yoğurmaya devam edelim.
  • Ceviz ile fındığın her tarafına iyice karıştırarak yoğurma işlemine devam edelim.
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın içine alıp üzerini streçle örtüp yarım saat dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken ceviz ve fındıklarımızı ufaltalım.
  • Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya ayıralım.
  • Görselde göründüğü gibi servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  • Her katına nişastalayarak katlayıp kare şekli verelim.
  • 4 beze de aynı işlemi uygulayalım hiç bekletmeden hemen tekrardan açma işlemine başlayalım.
  • Açabildiğimiz kadar ince ve büyük açalım arkadaşlar bu tatlının en güzel lezzetini verdiği yönü de biz merdane ile açtıkça ceviz ve fındık hamurla birleşerek bir bütün haline geliyor ve çok güzel bir lezzet veriyor
  • Tamamen açtığımız hamurumuzu bir parmak genişliğinde katlayarak 4-5 kat şeklinde saralım.
  • Bezemizi diğer taraftan da aynı işlemi uygulayarak sarıp ortaya doğru gelelim.
  • Ortadan ikiye ayıralım.
  • Kullanacağımız tepsinin altını yağlayarak tepsiye dizelim.
  • Diğer kalan bezeleri de aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizelim arkadaşlar.
  • Son olarak bir parmak uzunluğunda keserek şeklini verelim.
  • Yarım su bardağı sıvı yağını üzerine sürelim.
  • İlk 25 dakika 170 derece fırında iç kısmını pişirelim.
  • Son 25 dakika 200 dereceye çıkartıp güzelce kızarmasını bekleyelim. Benim fırında toplamda 50 dakika da pişmiş oldu.
  • Tatlımız fırından çıktıktan 10 dakika sonra hafif ılımaya yakın olan şerbetimizi üzerine dökelim.
  • En az 3-4 saat dinlendirdikten sonra tatlımız servise sunmaya hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut (250 gr)
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım adet limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2-3 küp buz

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Susam
  • Nohut taneleri

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutların kabuklarını soyun.
  • Diğer malzemelerle beraber pürüzsüz kıvam alana kadar 5 dakika blenderden geçirin.
  • Servis tabağınıza alın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Susam, kırmızı toz biber ve nohut tanelerinle süsleyin.

Çok Lezzetli Köfteli Patlıcan Oturtma Tarifi

 

Çok Lezzetli Köfteli Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan
  • 10 çeri domates

Köftesi için;

  • 500 gram kadar kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 sarımsak rendesi
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 bardak kadar sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik

    Çok Lezzetli Köfteli Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftemizi yoğurmakla başlayalım. Tüm malzemeleri karıştırıp iyice yoğurduktan sonra buzdolabında bekletelim.
  • Patlıcanlarımızı bir parmak kalınlığında halka dilimler yapalım. Tavaya yağı ekleyip önü arkası sadece renk alana kadar kızartalım.
  • Bu aşamada çok yag kullanmadım ağır olmaması için ve patlıcanları iyice pişene kadar degil sadece bir renk alsın ve lezzetlensin diye bir dakika kızartıyoruz.
  • Kızaran patlıcanları tepsimize dizelim. Üzerine köfteleri şekillendirip dizelim. Biber ve domatesle süsleyelim.
  • Sos için; malzemeleri bir çorba kasesinde karıştırıp üzerine dökelim ve köfteler kızarıncaya kadar 200 derece alt üst ayarlı fırında pişirelim.

4 Kaşık Çorbası Tarifi

 

4 Kaşık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı Kırmızı Mercimek
  • 1 yemek kaşığı Yeşil Mercimek
  • 1 yemek kaşığı Pirinç
  • 1 yemek kaşığı Pilavlık Bulgur
  • 6 su bardağı su (1200 ml)

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    4 Kaşık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, pirinç ve bulguru tel süzgece alalım ve yıkayalım.
  • Yıkadığımız bakliyatları tencereye alalım. Üzerine su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
  • Terbiyesi için karıştırma kabına yoğurt, yumurta sarısı ve unu alarak karıştıralım.
  • Ilık suyu yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıtalım. Bu aşamada suyu eklerken bir yandan da karıştırmayı unutmayalım.
  • Çorbamızı karıştırırken bir yandan da terbiyeyi çorbaya ilave edelim.
  • Üzerinin sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim.
  • Küçük küçük doğranmış soğanı ilave ederek kavuralım.
  • Tuz, tatlı kırmızı toz biber, kuru nane ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu kaynayan çorbanın üzerine gezdirerek karıştıralım.
  • Güzelce karıştırdığımız 4 kaşık çorbamız servise hazır. 

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram güllaç
  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 kase fındık içi
  • İsteğe bağlı 3 yemek kaşığı gül suyu

Süslemek için;

  • Fıstık
  • Frambuaz

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker, süt, vanilyayı uygun bir tencereye alarak ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika kaynatıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • İlk sıcağı çıkan şerbetimize kremamızı ekleyelim.
  • Şerbetin olması gereken sıcaklığı yoğurt mayalama sıcaklığı kıvamına geldiğinde kullanmaya hazır demektir soğuk olmasın dikkat edin yoksa güllaç yaprakları yumuşamayacak.
  • Benim kullandığım borcam orta boyda siz daha küçük ve büyük kullanacaksanız malzemeyi ona göre artırıp azaltabilirsiniz.
  • Borcama ilk bir kepçe şerbetimizden döküp üstüne güllaç yapraklarını alalım bu şekilde borcamımız dolana kadar devam edelim.
  • Ben fındıkları üç kat olacak şekilde kullandım siz dilerseniz sadece orta kata gelecek şekilde de kullanabilirsiniz.
  • Hazır olan güllacımızı buzdolabına alarak 2 saat kadar dinlendirelim sonrasında servis edebilirsiniz.
  • Şerbetimizden 1 bardak ayırıp güllacı servis edeceğiniz zaman dilimleyip üstüne şerbeti dökersiniz görüntüsü canlı ve güzel olacaktır☺️ Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Tavada Patlıcan Börek Tarifi

 

Tavada Patlıcan Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Bir kaç dal maydanoz

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı kaşar rendesi

    Tavada Patlıcan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlu su içinde 10 dakika bekletin.
  • Siyah suyu çıktıktan sonra tekrar sudan geçirip sürdürün.
  • İnce ince dilimleyerek küp küp doğrayın tavaya yağı koyun patlıcanları içine koyup iyice kızartın.
  • Patlıcan yağı çok çektiği için ihtiyaç halinde yağ ilave edebilirsiniz.
  • Patlıcanların üzerine doğranmış soğanı sarımsak ve biberi ekleyin.Yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir kasede yumurta süt ,un ,doğranmış maydanoz ve baharatları çırpın.
  • Pişen patlıcanın üzerine dökün kapağını kapatın.
  • Daha sonra rende kaşar serpiştirin.
  • Kaşar da eridikten sonra dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet olsun.

    Not;

    Böreği yaparken önce patlıcanları kızartmak gerekiyor lezzeti burda.

    Daha sonrada diğer malzemeleri koyun

Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram yaş kadayıf
  • 1 paket kıyılmış fındık
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 250 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı mısır unu

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su

    Basma Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet hazırlanır. Su ve şeker tencereye alınır pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ eritilir kenarda bekletilir. Dibe çöken beyaz kısmı kullanmayacağız.
  • Kadayıflar el yardımıyla tel tel açılır olabildiğince zarar vermeden kesmeden yapılmalı bu işlem.
  • Borcamın altı yağlanır üzerine kadayıfların yarısı konur tereyağının yarısı üzerine dökülür.
  • Mısır unu ve irmik karışımının yarısı kadayıfın her tarafına serpilir.
  • Kıyılmış fındık ve toz fındık serpilir.
  • Güzelce önce elle sonra bardağın alt kısmıyla bastırılır.
  • Kalan kadayıf üst kısmına yerleştirilir her yerine tereyağ gezdirilir.
  • Kalan irmik ve mısır unlu karışım her yerine serpilir. Güzelce bastırılır.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından alınır ve tepsiye ters çevirilir.
  • Tekrar fırına atılır ve güzelce kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlımiza soğuk şerbet ilave edilir.