19 Nisan 2023 Çarşamba

MediaMarkt’ta Bayram kampanyası başladı!

 Airfryer’dan fırına, çay makinesinden blender’a bayramda ihtiyacınız olan tüm elektronik ihtiyaçlarınızın adresi MediaMarkt’ta kampanyalar hız kesmeden devam ediyor. Özel gün ve dönemleri kaçırmayan ve tüketicilere en uygun ürünleri sunmayı hedefleyen şirket bayramı da kaçırılmayacak kampanyalarla kutluyor. 

Bayram kampanyası MediaMarkt mağazalarında

Elektronik ürünleri uygun fiyata kullanıcılarla buluşturmayı hedefleyen MediaMarkt‘ın 18-20 Nisan tarihlerinde geçerli olacak olan bayram kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Airfryer’dan fırına, çay makinesinden blender’a bayramda ihtiyacınız olan tüm teknolojiler MediaMarkt’ta! Kampanya esnasında öne çıkan bazı ürünler ise şu şekilde:

Intel i5 işlemcili, RTX 3050 ekran kartlı Asus oyuncu bilgisayarı

ASUS Tuf FX506HC-HN430W, oyunseverlerin dikkatini çeken üstün performanslı bir dizüstü bilgisayarı olarak öne çıkıyor. İşlemci olarak Intel Core i5-11400H kullanırken, 8GB RAM ve 512GB SSD depolama alanı sunuyor. Bu özellikler hızlı açılış süreleri ve yüksek verimlilikle oyun oynamak için oldukça ideal. Tüm bunların üzerine RTX 3050 ekran kartı sayesinde oyunlardaki performansınız hiç olmadığı kadar artacak. Ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.


Tecno Pova Neo 2

Tecno Pova Neo 2, akıllı telefon dünyasında uygun fiyatı ve yüksek performansıyla öne çıkıyor. Ürün, 128 GB’lık depolama alanı, MediaTek Helio G85 işlemcisi ve Android 12 işletim sistemi sayesinde kullanıcıların beklentilerini karşılamayı başarıyor. Üstelik bu uygun fiyata ek olarak Arzum Okka Minio Kahve Makinesi hediyesiyle de cazibesi artıyor. Siz de ürün hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Apple’da çalışmaya giden yol: Swift Student Challenge kazananları şimdi ne yapıyor?

 Dünyaca ünlü teknoloji şirketleri için yazmak birçok kişinin hayali. Her alanda olduğu gibi yazılımda da zorlu ve meşakkatli yollardan geçmek gerekiyor. Ancak Apple, yetenekli ve istekli gençleri sektöre kazandırmak için bazı yöntemlere sahip. Bunlardan en dikkat çekeni ise Swift Student Challenge. Yıllardır düzenlenen bu yarışmaya geçmişte Türkiye’den de pek çok genç katıldı ve ödüller aldı. Peki son başvuru tarihi 19 Nisan (bugün) olan bu yarışmanın kazananları şimdi ne yapıyor?

Swift Student Challenge kazananları şimdi ne yapıyor?

Apple’ın her yıl düzenlediği Swift Student Challenge, genç geliştiricilere kod yazma ve problem çözme becerilerini sergileme imkanı sunuyor. Yarışmada başarılı olan geliştiriciler, şirket tarafından ABD’ye davet ediliyor ve WWDC etkinliklerine ücretsiz bir şekilde katılabiliyor. Örneğin WWDCScholars isimli bu web sitesine baktığımızda 2012’den bu yana kazananların yer aldığı bir liste görüyoruz.

2022 listesine baktığımızda ise Emrah ve Furkan gibi tanıdık gelen isimlerle karşılaşıyoruz. Swift Student Challenge yarışmasında ödül alan Mehmet Bertan Tarakçıoğlu, bir süre önce YouTube kanalımızda Hakkı Alkan’ın konuğu olarak tecrübelerini anlatmıştı. Genç geliştirici, 2020’den bu yana Swift Student Challenge yarışmasında ülkemizi temsil ediyor.İlk olarak online ortamda gerçekleşecek WWDC20 için insanların yaka kartı oluşturmasına imkan sağlayan bir mobil uygulama geliştirdi. 2021’de ise DEHB (dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu) semptomlarını yönetme konusunda kullanıcılara özel tavsiyeler veren faydalı bir uygulama tasarladı. Bu uygulama kullanıcılara 15 soruluk bir kişilik testi de uyguluyor.

Yine 2022 yılına bakacak olursak kazanan isimler arasında 19 yaşındaki Ataberk Turan’ı görüyoruz. Ataberk Turan, Swift programlama dilini gibi favori konuları hakkında blog yazmayı seven tutkulu bir Indie iOS Geliştiricisi ve blog yazarı. QUOX adlı bir uygulamayı App Store’da yayınlamıştır. Ataberk, LalopathyAI ve ParkinsonAI projeleriyle 2020 ve 2022’de Apple WWDC Swift Öğrenci Challenge’ı kazandı ve diğer şirketlerde takım lideri ve blog direktörü gibi pozisyonlar da üstlendi. Günümüzde ise hala yazılımla ilgilenmeye devam ediyor.

Eğer siz de kendi başarı hikayenizi yazmak ve bu yarışmanın bir parçası olmak istiyorsanız

İftara Yakışacak Bir Tatlı Hira Tatlısı Tarifi

 

İftara Yakışacak Bir Tatlı Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Dışını bulamak için;

  • İrmik

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

    İftara Yakışacak Bir Tatlı Hira Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım. Kaşıkla şeker eriyen kadar karıştıralım. Şerbeti kaynatmadan direk soğuk olarak dökelim tatlıya.
  • Hamuru için; yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alarak çırpalım.
  • Arından limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu da yoğurma kabına alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Kıvam alan hamurumuzdan küçük parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz parçaları irmiğe bulayalım ve fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tatlılarımızı derin bir kap içerisine yerleştirelim.
  • Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbetimizi gezdirelim ve şerbeti çekinceye kadar dinlenmeye bırakalım. Şerbetini çeken yapımı oldukça kolay limonlu hira tatlımız servise hazır. 

Güllaçtan Soğuk Baklava Tarifi

 

Güllaçtan Soğuk Baklava  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 10 adet güllaç yaprağı

Serpmek için

  • Kakao
  • 100 gram sütlü çikolata

    Güllaçtan Soğuk Baklava  Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırarak ocakta ısıtıyoruz.
  • Toz krem şanti ve vanilyayı da ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • 5 parça güllaç yaprağını dikdörtgen borcama kopararak aralarına sütlü karışımdan koyarak diziyoruz.
  • Arasına kakaoyu süzgeç yardımıyla serpiyoruz, ceviz ve fındık içini ilave ediyoruz.
  • Kalan güllaç yapraklarını da kopararak aralarına sütlü karışımdan koyarak diziyoruz.
  • Tercihen 1 gece, en az 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Dilimledikten sonra üzerine kakao ve rendelenmiş sütlü çikolata serpiyoruz.
  • Üzerine antep fıstığı ile süsleyerek servis ediyoruz.

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi

 

Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağı

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (300 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

Arası için;

  • Kaymak
  • Antep fıstığı
  • Ceviz

    Airfryer Sac Arası Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tatlımızın şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • 2 adet baklavalık yufkayı üst üste olacak şekilde tezgaha alalım. Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürelim.
  • Her yerini güzelce yağladığımız yufkanın geniş kenarına kaymaktan sürelim. Ardından üzerine bolca Antep fıstığı serpelim.
  • Kaymak sürdüğümüz taraftan başlayarak yufkamızı rulo şeklinde sıkıca saralım.
  • Sardığımız ruloyu kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim. Daha rahat şekil vermek için gerekirse yufkalarınızı nemli bir bez arasında bekletebilirsiniz.
  • Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım. İç harcında isteğe bağlı olarak rondodan geçirilmiş ceviz ya da fındık da kullanabilirsiniz.
  • Tüm tatlılarımızı şekillendirdikten sonra airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Kalan tereyağından üzerlerine bolca sürelim.
  • Tatlılarımızı 160 °C de üzerleri güzelce kızarana kadar 10 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda tatlılarımızı airfryerdan alalım. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirelim.
  • 10 dakika kadar dinlendirdiğimiz tatlılarımızın üzerini dondurma ya da kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Fındık Pare Tatlısı Tarifi

 

Fındık Pare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 dakikada hazırlanan nefis fındık pare tatlısı
  • 125 gr tereyağ (oda sıcaklığı )
  • 2 adet yumurta ( 1 yumurta sarısı kenara ayrılacak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un

Tüm tane fındık üzerine koymak için

  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülecek

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su (200 ml ölçüm bardak)
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 1 dilim limon

    Fındık Pare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi kaynamaya alıp 10 dakika kaynadıktan sonra kenara alalım.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırın yavaşça unu ekleyin yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın tepsiye aralıklı dizin üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürün ve ortasına tüm fındık bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından sıcak tatlıyı 2-3 dakika sonra soğuk şerbet ile buluşturun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.
  • Not: 2 ayrı tepsi çıktı (1 büyük ve ayrıca 6-7 parca ) şerbetini daha güzel çekmesi için hepsini yanyana tek tepsiye veya borcuma alıp şerbetini dökün.

Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi

 

Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

Mantar için;

  • 300-400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Soğan için;

  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

    Mantarlı Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları güzelce yıkıyoruz.
  • Daha sonra çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz.
  • Tavamızı ocağa alıp, içerisine sıvı yağ koyup mantarları pişirelim.
  • Suyunu çekip pişen mantarların üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  • Üzerine 1 su bardağı sütü ekleyelim ve 1 yemek kaşığı tereyağıda koyalım.
  • Tuzu ve karabiberi ekleyelim. Kıvam alınca altını kapatalım.
  • Üzerinin soğanı için soğanları doğrayıp tavaya alıp pişirelim (bu işlemi mantarları pişirirken yaparsak güzel olur)
  • İçerisine çok az bir tuz ekleyelim. Kırmızı toz biberimize koyalım.
  • Pişen mantarları servis tabağına alalım.
  • Üzerine pişirdiğimiz soğanlarıda koyalım. Servise hazır 

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 200-300gr dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Süzme yoğurt

    Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkalarımızı küçük üçgenler halinde kesiyoruz. Pipet yardımıyla sarıyoruz.
  • Daha sonra soğanları sıvı yağda birkaç dakika kavurup kıymayı ekliyoruz. Rengi dönene kadar kavurup minik minik doğranmış sivri biberleri ekliyoruz. Bir iki tur döndürüp salçasını ve domatesini ekliyoruz.
  • Baharatlar da eklendikten sonra altını kısıp güzelce kavrulmasını bekliyoruz. Arada bir karıştıralım. Suyunu çekince hazırdır.
  • Servis tabağına kızarmış yufkaları diziyoruz üzerine çırpılmış süzme yoğurt koyup en üzerine de kıymayı ekliyoruz. 

Düğün Çorbası Tarifi

 

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemikli kuzu eti
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu

Servis için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber 

    Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çorbamız için; kemikli etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyalım. Üzerine 1 adet kuru soğan, 2 adet defne yaprağı, tuz ve 1 lt. Suyu ilave edip kapağını kapatalım. Kaynama başlayınca altını kısıp 45 dakika pişirelim.
  • Pişen etimizi kemikten ayırıp küçük parça halinde didikleyelim. Tencereye unu ve sıvı yağ koyalım. Ben zeytinyağı tercih ettim. 3-5 dakika kavuralım.
  • Daha sonra 3 su bardağı soğuk su koyup unu ezelim. Blendırla iyice açılmasını sağlayalım. Daha sonra. Haşladığımız et suyundan 5 bardak ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca etleri ilave edelim. 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Biz bu arada terbiyesi için büyük kaseye yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu koyup iyice çırpalım. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye bir çırpıcı ile hızla karıştırarak ilave edip ılıştıralım.
  • Sonra tenceredeki çorbayı karıştırarak yavaş yavaş terbiyeyi dökelim. 5-10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Kıvamı koyu gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Tavada tereyağını eritelim. Altını kapatıp pulbiber veya kırmızı toz biber koyalım. Çorbadan kaselere koyup üzerine biberli tereyağı gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun. Hayırlı iftarlar dilerim