25 Nisan 2023 Salı

Ağızda Eriyen Minik Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Eriyen Minik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı tozşeker
  • Yarım çay bardağı mısır nişastası
  • Yarım paket vanilya şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un (2 su bardağı ekleyin sonra gerektiği kadar ilave edin)

Piştikten sonra bulamak için:

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tarçın  

    Ağızda Eriyen Minik Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeler ile yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
  • Önceden ısıtılmiş 175 derece fırında çok hafıf kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sıcak sıcak tarcınlı şeker karışımına atıp dikkatlice bulayın.

Hasanpaşa Köftesi Tarifi

 

Hasanpaşa Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Püresi için

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

Sosu için

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

    Hasanpaşa Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup haşlayalım.
  • Köftesi için tüm malzemeleri ilave edelim yoğuralım.
  • Haşlanan patateslere tereyağ,süt,karabiber ve tuzunu ilave edip ezelim.
  • Köfte harcından portakal kadar parçalar alıp çanak şekli verelim.
  • Bu esna da su ile elimizi ıslatalım.
  • Köfteleri 10 dakika kadar fırınlayalım.
  • Hafif pişen köftelere patates püresi ilave edelim.
  • Üzerine kaşar peyniri koyalım.
  • Sosunu karıştırıp ekleyelim.
  • Fırında pişirelim.
  • Sıcak servis edelim.

Pratik Ve Lezzetli Sebzeli Peynirli Kahvaltılık Önerisi Tarifi

 

Pratik Ve Lezzetli Sebzeli Peynirli Kahvaltılık Önerisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 6 adet çeri domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber

Üzeri için

  • 1 avuç kaşar rendesi
  • İnce kıyılmış maydanoz

    Pratik Ve Lezzetli Sebzeli Peynirli Kahvaltılık Önerisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya sıvı yağ ve iri doğranmış biberler alınıp ocakta kavrulur.
  • Dörde bölünen domatesler ve ince kıyılmış sarımsak da eklenip 3 dk daha pişirilir.
  • Son olarak üzerine kaşar peyniri serpip üzeri kapalı kısık ateşte 2 dk daha pişirilerek peynirlerin erimesi sağlanır.
  • Peynirler eriyince ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz.

Susamlı Cevizli Kurabiye Favorileriniz Olacak Nefis Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Cevizli Kurabiye Favorileriniz Olacak Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 çay bardağı ceviz içi çekilmiş

Üzeri için;

  • 160 gram sütlü çikolatalı tablet benmari usulü eritilmiş

    Susamlı Cevizli Kurabiye Favorileriniz Olacak Nefis Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce susamı bir tavaya alıp sürekli karıştırarak kavurun.
  • Soğumaya bırakın.
  • Yumuşamis tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Susam ve ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Soğumuş susamı iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. Güzelce yoğurun. Resimdeki gibi şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerini büyük çatalla çizerek şekil verin.
  • 180 derece fırında 25 dakika biraz kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Soğuyan kurabiyelerin uç kısmını çikolataya bandırıp tekrar yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hepsini bu şekil yapıp buzdolabına koyup 1 saat kadar donmasını bekleyin.
  • Kurabiyeler hazır servis tabağına alın servis yapın.

Doğum Günü Pastası Tarifi

 

Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 5 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için

  • 1 çay bardağı sıcak süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Kreması

  • 2 paket krem şanti
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 1 kutu krema
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşık sürülebilir kahvaltılık çikolata

Ganaj

  • 1 kutu krema
  • 160 gr çikolata

    Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın akı ve sarısı birbirine bulaşmadan ayrı kaplara konur.
  • Toz şeker ikiye bölünür bir kısmı ile yumurta akı köpük köpük şanti kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
  • 3 sarıları da şekerle birlikte çırpılır ve sıcak su ilave edilir geri kalan kakao, nişasta,un kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.
  • Köpürtülen yumurta akı kaşık kaşık ilave edilir söndürmeden. 24 cm lik kelepçeli kalıba dökülür.
  • 170 derece fansız firında ağır ağır pişirilir yaklaşık 45 dakika herkes fırın ayarını kendi daha iyi bilir. Çok hızlı pişince üstü yanıyor içi pişmemiş oluyor.
  • Kek fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
  • Kreması hazırlanır sırasıyla krem şanti tozu kaba alınır üzerine 5 kaşık süt krema kakao ve sürülebilir çikolata ilave edilir güzelce çırpılır.
  • Kek 3 parçaya bölünür.
  • Araları sıcak şekerli süt ile ıslatılır isteyen sade su veya granül kahveyle de ıslatabilir.
  • Kelepçeli kalıba yerleştirerek bu işlem yapılırsa daha düzgün şekil alıyor.
  • Tekrar edecek olursak kalıba önce kekimizin bir parçasını koyuyoruz sütle ıslatıyoruz kremayı koyuyoruz arzu edersek meyve veya çikolata parçaları koyabiliriz.
  • Arasına sonra diğer katı koyuyoruz yine aynı işlemi yapıyoruz.
  • Sütle ıslatıp kremayı koyuyoruz.
  • 3 kata da yine aynısını yapıyoruz buzdolabına koyup kekimizi dinlendirmeye yolluyoruz.
  • En son aşama ganaj yapımı krema bir kaba alınır kaynatmadan ısıtılır.
  • Sonra içine bitter çikolatayı ve sütlü çikolatayı ilave edip eriyince kadar karıştırılır. Arzu eden biraz fındık içi de ilave edebilir bu aşamada.
  • Buzdolabında dinlenen pastayı çıkarıp kremanın kalanı da etrafına sürülür.
  • Son olarak soğuyan ganajı pastamıza döküyoruz.
  • Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Artık bu pastayı yapınca daha pastaneden pasta almaya gerek duymayacaksınız bunu samimiyetle söylüyorum yeğenlerin beğenisini kazanan bir pasta

Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi

 

Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (44 adet olan)

Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Kıymalı Kol Böreği Çıtır Çıtır Nefis Bir Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iç harcı hazırlayın bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sıvı yağı ekleyip soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
  • Tuzu ve baharatları ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın. Yufka paketini açıp üzerine havlu örtün. Açık kalmasın kurur.
  • Sosu da hazırlayın. Sıvı yağı sütü derin kaseye alın üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın.
  • Yufkadan bir tane alıp masaya serin üzerine sostan sürün 4 kat olana kadar böyle devam edin.
  • Son kata sos sürmeyin.
  • Kıymalı harcı yufkanın uzun tarafına koyup rulo şeklinde çok bol olmayacak şekilde sarın iki ucu birleştirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
  • En son artan sostan üzerine fırça ile sürün.
  • 190 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp dilimleyip sıcak servis yapın.

Fırında Karnıyarık Tarifi

 

Fırında Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dilediğiniz baharatlar

Domates sos için :

  • 2 büyük domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığının ucuyla toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

    Fırında Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp, kurulayalım.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  • Patlıcanlara çatal ile delikler açalım. (İçinin guzel pişmesi için. )
  • Patlıcanların üzerine biraz tuz ve zeytinyağ gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 c lik fırında 40-45 dk yumuşayana kadar pişirelim. Pişinde hafif ılınması için bekletelim.
  • Kıymalı harç için, kıyma ve soğanı zeytinyağda kavuralım. Önce yüksek sonra düşük ateşte.
  • Baharat, kapya biber, rende sarımsak ilave edip, biberin diriliği gidene kadar pişirelim.
  • Salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • 1/2 çay bardağı sıcak su ve defne yaprağı ilave edelim.
  • Sos suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Domates sos hazırlama :Zeytinyağı hafif ısıtalım.
  • Üzerine doğranmış domatesi ekleyip pişirelim. ( 5 dk ) sıcak suyu ilave edelim. Kaynatalım.
  • En son şeker,tuz, karabiber ilave edip, soğumaya bırakalım.
  • Birleştirme :Patlıcanların ortasını bıçakla açalım. (İçine biraz tereyağ tuz ilavesi yapabilirsiniz )
  • İçlerini kıymalı harçla dolduralım.
  • Üzerine domates sostan ve maydanozdan ilave edip, 180 c lik fırında 10-15 dk kadar daha pişirip, servis edelim.