Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için
- 5 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pandispanyayı ıslatmak için
- 1 çay bardağı sıcak süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kreması
- 2 paket krem şanti
- 5 yemek kaşığı süt
- 1 kutu krema
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 3 yemek kaşık sürülebilir kahvaltılık çikolata
Ganaj
- 1 kutu krema
- 160 gr çikolata
Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın akı ve sarısı birbirine bulaşmadan ayrı kaplara konur.
- Toz şeker ikiye bölünür bir kısmı ile yumurta akı köpük köpük şanti kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
- 3 sarıları da şekerle birlikte çırpılır ve sıcak su ilave edilir geri kalan kakao, nişasta,un kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.
- Köpürtülen yumurta akı kaşık kaşık ilave edilir söndürmeden. 24 cm lik kelepçeli kalıba dökülür.
- 170 derece fansız firında ağır ağır pişirilir yaklaşık 45 dakika herkes fırın ayarını kendi daha iyi bilir. Çok hızlı pişince üstü yanıyor içi pişmemiş oluyor.
- Kek fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.
- Kreması hazırlanır sırasıyla krem şanti tozu kaba alınır üzerine 5 kaşık süt krema kakao ve sürülebilir çikolata ilave edilir güzelce çırpılır.
- Kek 3 parçaya bölünür.
- Araları sıcak şekerli süt ile ıslatılır isteyen sade su veya granül kahveyle de ıslatabilir.
- Kelepçeli kalıba yerleştirerek bu işlem yapılırsa daha düzgün şekil alıyor.
- Tekrar edecek olursak kalıba önce kekimizin bir parçasını koyuyoruz sütle ıslatıyoruz kremayı koyuyoruz arzu edersek meyve veya çikolata parçaları koyabiliriz.
- Arasına sonra diğer katı koyuyoruz yine aynı işlemi yapıyoruz.
- Sütle ıslatıp kremayı koyuyoruz.
- 3 kata da yine aynısını yapıyoruz buzdolabına koyup kekimizi dinlendirmeye yolluyoruz.
- En son aşama ganaj yapımı krema bir kaba alınır kaynatmadan ısıtılır.
- Sonra içine bitter çikolatayı ve sütlü çikolatayı ilave edip eriyince kadar karıştırılır. Arzu eden biraz fındık içi de ilave edebilir bu aşamada.
- Buzdolabında dinlenen pastayı çıkarıp kremanın kalanı da etrafına sürülür.
- Son olarak soğuyan ganajı pastamıza döküyoruz.
- Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Artık bu pastayı yapınca daha pastaneden pasta almaya gerek duymayacaksınız bunu samimiyetle söylüyorum yeğenlerin beğenisini kazanan bir pasta