Patates Piyazı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- Çeyrek demet maydanoz
- 3 yaprak marul
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet kuru soğan (büyükse 1 adet)
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesler uygun bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Patateslerinizin daha hızlı haşlanması için dilerseniz ortadan keserek haşlayabilirsiniz.
- Maydanoz ve marul ince ince doğranır.
- Soğanın kabukları soyulduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğranır.
- Haşlanan ve soğuyan patateslerin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.
- Geniş bir kaseye alınan patateslerin üzerine doğranan malzemeler eklenir ve beraber karıştırılır.
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, limon suyu eklenir, karıştırılır. Ardından servis edilir.