3 Mayıs 2023 Çarşamba

Patates Piyazı Tarifi

 

Patates Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 3 yaprak marul
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet kuru soğan (büyükse 1 adet)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Patates Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesler uygun bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Patateslerinizin daha hızlı haşlanması için dilerseniz ortadan keserek haşlayabilirsiniz.
  • Maydanoz ve marul ince ince doğranır.
  • Soğanın kabukları soyulduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğranır.
  • Haşlanan ve soğuyan patateslerin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.
  • Geniş bir kaseye alınan patateslerin üzerine doğranan malzemeler eklenir ve beraber karıştırılır.
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, limon suyu eklenir, karıştırılır. Ardından servis edilir.

Beyaz Peynirli Kaşarlı Yumuşacık Nefis Pideler Tarifi

 

Beyaz Peynirli Kaşarlı Yumuşacık Nefis Pideler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 500 gram un

İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 1 tutam maydanoz
  • 1-2 dal taze soğan
  • 1 tane yumurta

Üzeri için;

  • 1adet yumurta sarısı
  • 1 damla pekmez

Çay bardağı ölçüsü 125 ml 

Beyaz Peynirli Kaşarlı Yumuşacık Nefis Pideler Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına hamuru için gereken bütün malzemeleri güzelce karıştırıp yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapalım (unu kontrollü ekleyelim hamur gayet yumuşak olacak) hamurun üzerini örtüp bir saat kadar mayalandıralım.
  2. Diğer tarafta iç harcını hazırlayalım. Uygun bir kaseye çatalla ezdirdiğimiz beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesini, yumurtayı, ince ince kıydığımız maydanozu ve soğanı ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Mayalanan hamurumuzun havasını alalım ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. İster elimizle isterseniz merdaneyle açıp yeterince harçtan koyup pide şeklinde kapatalım.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Pidelerin üzerine birer parça biber yerleştirelim. İsterseniz domates dilimleride koyabilirsiniz üzerine temiz bir bez örtüp, 15-20 dk tepside mayalandıralım.
  5. Daha sonra üzerine fırçayla yumurta sarısı ve pekmez karışımından sürdürelim.
  6. Önceden ısıttığımız fırında 225 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim (fırından fırına farklılık gösterebilir 18-20 dakika pişiriyor)
  7. Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtelim böylece yumuşacık olacak.

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase mantar (konserve veya taze)
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr makarna (ben fettucine kullandım, farklı çeşit de olur)
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü julyen şeklinde doğrayalım. Dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz nasıl tercih ederseniz.
  • Soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Son olarak mantarlarımızı da doğrayalım.
  • Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim.
  • Makarnalarımızı da ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız tavukları ekleyerek sotelemeye başlayalım. Mümkün olduğunca yüksek ateşte sürekli tavukları karıştırarak hızlı bir şekilde soteleyelim. Böylelikle tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
  • Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıklarında doğradığımız soğan ve mantarları da ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Malzemeler güzelce kavrulduğunda sıvı kremayı ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra karabiber, kekik, tuz ve parmesan peynirini ekleyelim. Tüm malzemeleri tekrardan karıştıralım.
  • 1-2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Haşlanmış makarnaları ilave ederek nazikçe karıştıralım.
  • Makarnalarımızı sıcağıyla servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Çıtır Waffle Tarifi

 

Çıtır Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı un (yumurtanın büyüklüğüne göre miktar değişebilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yağlamak için;

  • Margarin (sıvıyağ ya da tereyağ tercih etmeyin)

Üzeri için;

  • Meyveler
  • Eritilmiş tablet çikolata(sütlü, beyaz, bitter)

    Çıtır Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, vanilya ve şekeri güzelce çırpın, sıvı yağ ve sütü ekleyin biraz daha çırpın, elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Hafif koyu bir kek harcı elde edin çok koyu olmasın.
  • Waffle makinenizi iyice ısıtıp margarinle yağlayın bir kepçe karışımdan dökün kızardığında servis tabağına alın.
  • Üzerine sürülebilir çikolata sürün, meyvelerle süsleyin, damla çikolata, fındık ceviz ekleyebilirsiniz.
  • Tablet çikolataları benmari usulü eritip, wafflenın üzerine gezdirin. Hazır soslar lezzet vermiyor eritilmiş çikolata tercih edebilirsiniz 🌹(7 adet waffle çıktı )

Beşamelli Patlıcanlı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi

 

Beşamelli Patlıcanlı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 5 adet patates
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Kıymalı harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates veya domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Yarım su bardağından biraz fazla su

Başamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamelli Patlıcanlı Kıymalı Patates Enfes Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce patlıcanları alacalı soyup dilim doğrayıp tuzlu suda bekletin yıkayıp süzün. İyice kurulayıp kızgın yağda kızartın havlu kağıt serili tabağa alın.
  • Patatesleri soyup yıkayın dilimleyin. Büyük dikdörtgen borcama boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirip tuz serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin üzerine sıvı yağ ekleyip, ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Üzerine biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Sarımsak ve domatesleri küp küp doğrayıp ekleyin karıştırın. Salçaları, tuz ve baharatları ilave edin suyunu da ekleyip, karıştırın. Kapağı kapatıp 5-10 dakika pişirin.
  • Ocaktan alın pişen patateslerin üzerine döküp yayın. Kıymalı harcın üzerine kızarmış patlıcanları dizin.
  • Beşamel sos için; tereyağını eritip, üzerine un ekleyip biraz kavurun üzerine sütü azar azar ilave edip, sürekli karıştırarak pişirin, koyulaşınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırın patlıcanların üzerine döküp, yayın.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, 180 derece fırında 30 dakika kaşar peyniri eriyip, kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin dilimleyip, servis yapın.

Salatalık Mezesi (Çok Lezzetli) Tarifi

 

Salatalık Mezesi (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy salatalık
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • Zeytinyağı
  • Kuru nane

    Salatalık Mezesi (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz.
  • Yoğurt,dereotu, sarımsak ve tuzu iyice karıştırdıktan sonra, salatalığı ekliyoruz.
  • Servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine kuru nane serpip zeytinyağı gezdiriyoruz.

Airfryer Damla Çikolatalı Muffin Tarifi

 

Airfryer Damla Çikolatalı Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Üzeri için;

  • Damla çikolata

    Airfryer Damla Çikolatalı Muffin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı alarak çırpmaya devam edelim. Malzemeleri dilediğiniz miktarda arttırıp azaltarak muffin keklerinizi kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Hazır olan kek harcını muffin kalıplarına eşit bir şekilde boşaltalım.
  • Ardından her birinin üzerine damla çikolata serpiştirelim.
  • Damla çikolatalı muffinlerimizi 180 °C de 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen muffin keklerimiz servise hazır. 

Müceddere Pilavı Tarifi

 

Müceddere Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su

Karamelize soğan için;

  • 1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

    Müceddere Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mercimeği haşlayıp, süzelim.
  • Soğanı ince ince doğrayalım tencereye ilave edelim, yağını ekleyip kavuralım. Salça ve baharatlarını ilave edelim, kavuralım.
  • Yıkanmış bulguru ve mercimeği ilave edip karıştıralım.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Karamelize soğan için tavaya yağ, soğan ve tuzu ilave edip kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak pişirelim. Pişince altını kapatalım.
  • Hazır olan pilavı servis edelim. Üzerine karamelize soğan koyup, afiyetle tüketelim

Girit Usulü Kabak Tarifi

 

Girit Usulü Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kabak
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Bir tutam dereotu
  • 1 adet limon
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe göre yoğurt

    Girit Usulü Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabaklarımızı çizgili şekilde soyuyoruz.
  • Daha sonra sebze soyacağı ile çekirdekli kısmına gelene kadar ince ince dilimliyoruz.
  • Tavaya koyduğumuz zeytinyağına yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip az bişey kavuruyoruz.
  • Soğanı kavurduktan sonra incecik kabaklarımızı da ilave edip bi iki tur çeviriyoruz.
    Kabaklar kavrulduktan sonra üzerlerine 1/2 limon sıkıp, tuz ve biraz da şu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • 10-15 dakika kadar pistikten ve suyunu çektikten sonra ince kıyılmış dereotlarını ve 1/2 limonu da ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  • Ben servis sırasında altına yoğurt koydum, hoş duruyor tatları da uyumlu. Tavsiye ederim:).