10 Mayıs 2023 Çarşamba

Enfes Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Enfes Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 su bardağı un

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

    Enfes Kokulu Portakallı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp çatal veya çırpma teliyle iyice karıştıralım.
  • Unu ilave edip elimizle yoğuralım,hamur ele yapışan cıvık kıvamda olacak,kesinlikle un katıp katılaştırmayın.
  • Elimizdeki hamuru güzelce sıyıralım,hamurun üstünü streç folyoyla kapatın,iyi şekil verebilmek için buz dolabında yarım saat bekletelim.
  • Dolaptan çıkarttığımız hamur kıvam aldıktan sonra elimizle yuvarlak şekil verip pudra şekerine bulayalım tüm hamur bitene kaşar aynı işleme devam edelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirelim.
  • Evi saran mis gibi portakal kokusuyla mest olacaksınız.

Bostan Kebabı Tarifi

 

Bostan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 300 gram dana kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bardak kadar sıcak su

    Bostan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak ortadan ikiye kesilir. 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir.
  • Patlıcanlar beklerken kıyma ve soğanlar kızdırdığımız tavaya alınır ve kavrulur.
  • 1 yemek kaşığı salça ve tuz, karabiber, pulbiber eklenir.
  • 1 çay bardağı sıcak su ilave edilerek etler yumuşayınca kadar pişmeye bırakalım.
  • Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kurulayalım.
  • Patlıcanların üzerine çatal ile ufak delikler acalım, 180 derece fırına verelim iyice közlensin.
  • 20 dk sonunda çıkarıp içlerini kıyma ile dolduralım.
  • Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçası 1 bardak kadar sıcak su ile çözüp üzerlerine dökelim.
  • Fırın kabı 190 derece ısıtılmış fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirilir.

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Elmalı harç için;

  • 7 tane tatlı elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş fındık

Hamuru için;

  • 125 oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak elmalı harcını hazırlayın, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin geniş bir tavaya aktarın .
  • Üzerine şeker döküp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Ardından tarçın ve fındık ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırın ardından un ekleyip yoğurun( ilk olarak 4 bardak un ekleyin ihtiyaç olursa yarım bardağı ekleyin ).
  • Daha sonra hamurdan 3de 1 i olacak şekilde parça koparıp streç filmle sarıp buzluğa koyun ,en az yarım saat bekletin .
  • Kalan hamuruda katı yağla yağlanmış dikdörtgen borcama alıp güzelce tabana yayın, dilerseniz çatalla delikler açabilirsiniz eşit kabarması için ben yapmadım.
  • Ardından elmalı harcı üzerine döküp dağıtın son olarakta buzlukta bekleyen hamuru çıkarıp elmaların üzerine rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafiften pembeleşinceye kadar pişirin tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin 

Fırında Çıtır Beyti Kebabı Tarifi

 

Fırında Çıtır Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Bir tutam maydanoz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı +su
  • Susam

    Fırında Çıtır Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan, sarımsak ve biberleri ince ince doğrayalım.
  • Kıymamızın üzerine ekleyelim.
  • Tuzunu ve kimyonu verip kıymayı güzelce yoğuralım.
  • Yufkamızın bir tanesini açıp ikiye katlayalım.
  • İçini fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayalım.
  • Kıymalı harcı yufkanın düz olan yerine dizelim, rulo haline getirelim. (aynı gül böreği yapar gibi) bu yufkadan verev olacak şekilde parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Fırına vermeden üzerlerini yağlayıp susam serpebilirsiniz.
  • 200 c° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Servis ederken altında sarımsaklı yoğurtla sunabilirsiniz, ayrıca ızgara sebzelerde çok yakışır 👌🏻.

Büyük Borcamda Köstebek Pasta Tarifi

 

Büyük Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 büyük boy yumurta veya 4 normal boy
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 pk vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 poşet creme ole (vanilya veya muzlu)
  • 2 poşet krem şanti
  • 2,5 su bardağı soğuk süt (500ml)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • 3-4 adet muz

    Büyük Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve tozşeker köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığı olmalı.
  • Sonra sıvı malzemeleri ve vanilyalı ekleyip bir tur da çırpın.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu eleyip ekleyin ve karıştırın.
  • Yağlanmış büyük boy kare borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 dereceli alt üst ayar fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Keki soğumaya bırakın.
  • Üzerinden 1 santim kalınlığnda üst tabakasını kesip bir tabağa alın. (ben kenar bırakmıyorum bu şekilde her yerine krema eşit geliyor daha iyi oluyor ).
  • Borcamdaki keki süt ile heryerini ıslatın.
  • Muzları dilimleyin.
  • Soğuk süte krem şanti ve creme ola ekleyip çırpın.
  • Şertleşince çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Muzların üzerine döküp yaydırın.
  • Üzerinden aldığınız kek parçalarını ufalayıp pastanın üzerine her yerine eşit döküp hafif bastırın.
  • En az 4-5 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Dilediğiniz gibi dekor edebilirsiniz. 

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi

 

Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine)
  • 4 su bardağı kadar un (kontrollü)

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

    Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine unu döküp, havuz oluşturun.
  • İçerisine margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, toz şeker, kabartma tozu, tuz un ilave edip,güzelce yoğurun.
  • 16 bezeye ayırın,bezelere elinizle bastırıp ortalarına çukur oluşturun.
  • Çukurlara peynirli harcı yerleştirip kapatın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin

Kedidilli Toplar (Aşırı Pratik) Tarifi

 

Kedidilli Toplar (Aşırı Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket civarı kedidili (kıvama göre arttırabilirsiniz)
  • 1 paket krema (krema yerine kremşanti ve süt kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 6-7 parça çikolata (benmari usulü eritilmiş)

    Kedidilli Toplar (Aşırı Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun kaba kremayı ekliyoruz.
  • Eğer krema kullanmayacaksanız kremşanti ve sütü çırpıp kullanabilirsiniz.
  • Üzerine rondodan geçirdiğiniz kedidilini ekliyoruz.
  • Ardından pudra şekeri ve hindistan cevizinide ekliyoruz.
  • Kıvamına göre kedidili ekleyebilirsiniz.
  • Yuvarlayıp üzerine çikolata döküp servis ediyoruz

Kıymalı Domates Çorbası (Hasta Ve Çocuklar İçin) Tarifi

 

Kıymalı Domates Çorbası (Hasta Ve Çocuklar İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg domates ( etli ve büyüklerden seçiniz)
  • 1,5 lt su
  • 2 adet kapya biber ( tatlı)
  • 1 yemek kaşığı kadar kıyma (40 gr)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

    Kıymalı Domates Çorbası (Hasta Ve Çocuklar İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri 4 e bölün ve çekirdeklerinden ayırın.
  • Çekirdekleri alınmış domates ve kapya biberleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk közleyin.
  • Közlenen domates ve biberi kabuklarından ayırın.Not; Fırından çıkan domateslerin üzerini bir kap ile kapatarak soğutursanız hiç uğraştırmadan ayrılacaktır.
  • Çorbayı yapacağınız tencerede zeytinyağı ile kıymayı güzelce kavurun.
  • Kavrulan kıymaya domates ve kapya biberi ekleyin.
  • Bir kaç dakika tüm malzemeleri kavurun ve üzerine suyu ekleyin.
  • Sevdiğiniz kıvama göre suyu artırıp yada azaltabilirsiniz.
  • Kaynamaya başladığında bilendırdan geçirin.
  • Çorbanın hazır olmasına yakın tuzunu ilave edin.

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi

 

All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru fasulye
  • 300 gr kuşbaşı dana eti
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 litre sıcak su

    All-in-One Cooker Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye yapmak için öncelikle All-in-One-Cooker’ı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
  • Bu sırada haznesine sıvı yağı kuş başı doğranmış dana etini alarak etlerin rengi değişene kadar karıştırarak soteleyelim.
  • Üzerine doğranmış soğan, kırmızı biber, domates salçası, biber salçası, pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Ardından üzerine 1 gece öncesinden ıslattığımız ve suyunu süzdüğümüz fasulyeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu da ekleyerek kapağını kapatalım ve 20 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
  • Sürenin sonunda kuru fasulyemiz servise hazır.