Yoğurtlu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- İnce kıyılmış maydanoz
- Arzuya göre yakılmış toz biber ve tereyağı gezdirilebilir
Yoğurtlu Patates Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesler küp küp doğranıp tencereye alınır.
- Üzerini geçecek miktarda su eklenerek ocağa alınır.
- Kaynayıp iyice yumuşayana kadar haşlanır.
- Haşlanan patateslerin suyu süzülür.
- Patates ezeceği veya çatal ile güzelce ezilir.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber ilave edilip karıştırılır.
- Hazırlanan karışımdan bir dolu tatlı kaşığı alınarak avuç içinde yuvarlanıp servis tabağına alınır.
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlanır her birinin üzerine birer kaşık koyulur.
- Dilerseniz üzeri için tereyağı yakıp gezdirebilirsiniz.
- Ben sadece maydanoz serpiştirmeyi tercih ettim bu defa ama tereyağıyla da buluşunca nefis oluyor😋 işte bu kadar basit ve lezzetli patates toplarımız servise hazır,
Sütlü Mercimek Çorbası (Enfes Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı kırık pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet küçük havuç
- 1 yemek kaşığı margarin/tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı margarin/tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Sütlü Mercimek Çorbası (Enfes Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri ve pirinçleri aynı kapta güzelce yıkalım ve süzelim.
- Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp tenceremize alalım.
- Yağları da ilave edip bir güzel kavurmaya başlayalım.
- Havuçu rendeleyip soğanlara ilave edelim ki birlikte kavrulmaya başlasınlar.
- Kavrulan havuç ve soğana unu ilave edip topaklanma olmadan kavuralım.
- Mercimek ve pirinçi ilave edip bir iki kere karıştırıp baharatlarını ilave edelim ve üzerine sıcak suyumuzu koyalım. (1. 5 litre iyidir ama kıvama göre arttırmak isterseniz biraz daha ilave edebilirsiniz. )
- Kaynamaya bırakalım ve iyice yumuşamış olan havucumuzdan sonra blender ile güzelce pürüzsüz hale getirelim.
- Bir bardak sütü ilave edelim. (oda sıcaklığında olursa kesilmez. )
- Güzelce karıştırıp, bir iki tık kaynatıp altını kapatabilirsiniz.
- Sosu için ise margarini eritip üzerine kırmızı toz biberi ilave edelim, biraz köpürecek.
- Sosu ister servis anında kaselerimize koyalım isterseniz de direk tenceremize ilave edip öyle servis yapalım sizlere kalmış. Afiyet olsun
Köri Soslu Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 600-700 gram tavuk göğüs
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 adet havuç ( 1 cm kalınlıkta kesin)
- 1 kırmızı biber ( küp küp kesin)
- 300 gram brokoli ( küçük parçalayın)
- 100 gram ince fasülye ( ortadan kesin)
- 250 gram mantar ( ince ince keskin)
- 6 yemek kaşığı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 400 ml krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı acı sambal sosu
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
- 2 taze soğan ( ince ince kesin)
Köri Soslu Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini küp küp kessin soya sosu ve nişasta ile karıştırın sebzeleri hazırlayıncaya kadar bekletin.
- Teflon tavada tavuk etini hafif renk alıncaya kadar kızartın. ( tavaya yapışacak olursa çok az sıvı yağ ekleyin).
- Etleri bir tabağa boşaltın.
- Havuç, brokoli ve fasülye ye tavaya boşaltın üzerine 6 yemek kaşığı su ekleyin kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin bu işlem yaklaşık 6 dakika sürüyor.
- Ardından zeytin yağı ve geri kalan sebzeleri ekleyin orta kısık ateşte 6 dakika kadar beraber pişirin tavuk etlini, krema, baharatlar ve acı sosu ekleyin.
- Nişasta ile suyu karıştırıp yemeğe boşaltın kıvam alıncaya kadar pişirin ve altını söndürün.
- Son olarak üzerine taze soğan serpiştirin ve servis yapın.
- Ben yanında basmati pirinçinden pilav hazırladım siz ister bu şekilde ister patates püresi veya makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Orijinal Browni (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane büyük boy yumurta ( küçükse 4 kullanabilirsiniz)
- 240 gram toz şeker ( 1,5 su bardağı)
- 320 gram bitter çikolata
- 125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 93 gram un ( bir su bardağından bir serçe parmağı eksik)
- 1 paket vanilya
- 25 gram kakao (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
- Yarım çay kaşığı tuz (ben orijinal olması için sade yaptım dilerseniz kuru meyve,kuru yemiş ekleyebilirsiniz)
Orijinal Browni (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Çikolatayı benmari usulü eritelim,üzerine tereyağını ekleyip ocaktan alalım güzelce yedireli.
- Mikseri bırakalım,bir spatula yardımıyla çikolatalı harcı çırptığımız yumurtaya ilave edelim.
- Üzerine eleyerek kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyip yavaşça altan üste doğru yumurtayı söndürmeden unu yedirelim.
- Unlu karışım tamamen kaybolduğunda karıştırma işlemi tamamdır.
- Fırın kabına yağlı kağıt serelim ( ben dikdörtgen büyük boy borcam kap kullandım) yağlı kağıdın üzerinide peçete yardımıyla biraz yağlayalım, kekimizi döküp yayalım.
- Önceden ısıttığımız 18o derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirelim, üzeri kaymaksı bir tabaka tutup hafif çatlamalar olduysa browni pişmiş demektir.
- Fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar soğutalım,sonrasında yağlı kağıttan çıkararak dilimleyip servis edebilirsiniz
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Hamuru için;
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta (ben buğday kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un (kulak memesi kıvamı olana kadar ekleyelim)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip uygun bir tavaya alalım. Suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştıralım.
- Sonra şekeri ekleyelim. Şeker de özdeşleştiğinde tarçın ve cevizi ekleyelim. Bir iki dk daha karıştırıp ocaktan alalım. Çabuk soğuması için piştiği tavadan alalım ve kenara bırakalım.
- Ardından hamuru yapmaya başlayalım. Margarin, yumurta, yoğurt ve sütü yoğurmaya başlayalım.
- Sonra pudra şekeri, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edelim. En son unu aldığı kadar ekleyelim ve kulak memesi olana kadar yoğuralım. Şekil verme işlemine geçelim.
- Kare bir hamur elde edelim. Pizza kesici veya bıçak kullanabilirsiniz.
- Daha sonra 4 eşit parçaya bölelim. Sağ üst ve sol alt kareye eşit incelikte kesikler atalım. Sağ alt kareye iç harcımızı koyalım ve sol üst kareyi üzerine kapatalım.
- Bir adet sağ üstteki şeritten birini alalım ve iç harcın olduğu kareye yapıştıralım daha sonra sol alttan bir şerit alalım iç harcın olduğu kareye yapıştıralım.
- Bu işlemi sırayla şeritler bitene kadar tekrarlayalım. İkinci bir şekil olarak yuvarlak bir hamur elde edelim.
- Üst kısmına tamamen sınıra kadar kesmeyecek şekilde çizikler atalım. Çizik atmadığımız kısma iç harç koyup yuvarlayalım ve hilal şeklini verelim.
- Üçüncü şekil olarak elde ettiğimiz yuvarlak hamuru 8 eşit parçaya bölelim. Geniş kısmına iç harç koyalım ve sivri uca doğru yuvarlayalım.
- Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırına pişmeye verelim.
- Altları ve üzerleri hafif pembeleştiğinde olmuş demektir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim. Herkese afiyet olsun
Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (125g)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı dark kakao
- 2 su bardağı vişne
- 1 su bardağı damla çikolata
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Yiyebileceğiniz En İyi Vişneli Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Vişneli kek için uygun bir kap içerisine yumurta ve şeker alınarak iyice çırpılır.
- Ardından sırasıyla sıvı yağ ve yoğurdu eklenir tekrar çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenip tekrar çırpılır.
- Uygun bir kaseye vişneler alınır. Üzerine un eklenir ve kaşıkla vişneleri ezmeden karıştırılır.
- Hazırlanan kek hamurunun içerisine son olarak çikolata ve una bulanmış vişneler eklenir. Spatula yardımı ile güzelce karıştırılır.
- Yağlanmış ve unlanmış olan borcama kek harcı alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 – 30 dakika kontrollü pişirilir.
- Sosu için vanilya dışındaki tüm malzemeleri orta ateşte sürekli çırparak pişirilir.
- Kaynayınca vanilyayı ekleyip 5 dk üstü kapalı bekletilir.
- İlk sıcağı çıkan ve dilimlenen kekin her yerine gelecek şekilde sos dökülür. Ardından sosunu güzelce çekmesi için 2 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen vişneli ıslak keki süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Pizza Tarifi İçin Malzemeler
2,5 tepsi çıkıyor
Hamuru için;
- 1 kg un
- 700-750 ml su
- 10 gram yaş maya ( yaş mayanın dörtte biri )
- 2 küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 800 gram domates sosu
- 1 büyük diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için;
- 6 yaprak fesleğen ( ince kesilmiş)
- 500 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk
- Mantar
- Biber
- Ton balık
- Zeytin
- Mor soğan (Arzuya göre ne isterseniz)
Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru tüm malzemeleri ile iyice yoğurun ,ağzını kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
- Pizza hamuru ne kadar uzun beklerse o kadar hafif ve havalı olur. Fakat vaktiniz olmayıp aynı gün yapmak isterseniz mutlaka yarım maya kullanın ve 1 saat dinlendirip işleyin.
- Pizzayı yapmadan önce hamuru buzdolabından çıkarıp en az 3 saat oda ısısına gelmesi için dinlendirin.
- Ardından un yardımı ile hamurun havasını söndürmeden toparlayın ve iki büyük bir küçük parçaya ayırın üzerini örtün 15 dakika dinlendirin.
- Tepsiye 2 yemek kaşığı zeytin yağı döküp her yerine sürün dikkat edin yağı çok olmasın yoksa hamur tepside kayıp toparlaması zor olur.
- Ellerinizi yalayın ve hamuru yerleştirin.
- Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve hamurun üzerine dağıtın, ardından bolca peynir dökün ve üzerine arzu ettiğiniz ürünleri yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 190°’de alt üst ayarda üzeri kızarıncaya kadar pişirin altı kızarmamış ise biraz da fırına tabanına sürün.
- Ben üzerlerine roka koydum ve servis yaptım. Afiyet olsun