Katık Dolması (Minik Kabak Dolması) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane orta boy kabak
Köftesi için
- 400 gram kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur (Köftelik)
- 1 yumurta
- 1 tane orta boy soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için
- 1.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı salça (Benim salçam karışık eğer ayrı kullanıyorsanız yarım tatlı kaşığı domates yarım tatlı kaşığı biber koyabilirsiniz)
- 1 tane orta boy domates
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Not: bir tutam maydanoz, 1 diş sarımsak ( eğer seviyorsanız ekleyebilirsiniz ben koymadım )
Katık Dolması (Minik Kabak Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların üzerine çatalla çizikler atalım daha sonra 3-4 cm kalınlığında keselim kabak oyacağı ile içlerini oyup çıkaralım.
- Köfte için soğanı rondodan geçirelim ve bütün malzemelerimizi karıştırma kabına alıp 5 dk kadar yoğuralım
- Kabaklarımızın içine köfteden parçalar alıp dolduralım. Ve tencereye yerleştirelim.
- Sosu için suyu salçayı karabiber ve tuzu kabımıza alıp salça eriyene kadar karıştıralım.
- Domatesi soyup robattan geçirelim ya da rendeleyelim ve sosumuzun içine koyup karıştıralım.
- Sosumuzu kabakların üzerine gezdirelim.
- Kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirelim. İster üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ ve pul biber yakarak ister yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.
Not : sos suyuna dometes koymasanızda olur ben yakıştırdığım için ekliyorum şart değil.
Not : baharat tercihi size kalmış sevmediğiniz varsa eklemeyebilirsiniz. Tuz karabiber hem köfteye hem suyuna eklediğimiz için kontrollü atalım damak tadımıza göre ayarlayalım.
Not: üstte kalan kabakları biraz pişip yumuşayınca aralara koydum o yüzden geniş tencere varsa onda yapmanızı tavsiye ederim.