19 Mayıs 2023 Cuma

Katık Dolması (Minik Kabak Dolması) Tarifi

 

Katık Dolması (Minik Kabak Dolması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane orta boy kabak

Köftesi için

  • 400 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur (Köftelik)
  • 1 yumurta
  • 1 tane orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça (Benim salçam karışık eğer ayrı kullanıyorsanız yarım tatlı kaşığı domates yarım tatlı kaşığı biber koyabilirsiniz)
  • 1 tane orta boy domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Not: bir tutam maydanoz, 1 diş sarımsak ( eğer seviyorsanız ekleyebilirsiniz ben koymadım )  

Katık Dolması (Minik Kabak Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakların üzerine çatalla çizikler atalım daha sonra 3-4 cm kalınlığında keselim kabak oyacağı ile içlerini oyup çıkaralım.
  2. Köfte için soğanı rondodan geçirelim ve bütün malzemelerimizi karıştırma kabına alıp 5 dk kadar yoğuralım
  3. Kabaklarımızın içine köfteden parçalar alıp dolduralım. Ve tencereye yerleştirelim.
  4. Sosu için suyu salçayı karabiber ve tuzu kabımıza alıp salça eriyene kadar karıştıralım.
  5. Domatesi soyup robattan geçirelim ya da rendeleyelim ve sosumuzun içine koyup karıştıralım.
  6. Sosumuzu kabakların üzerine gezdirelim.
  7. Kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirelim. İster üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ ve pul biber yakarak ister yanında yoğurtla servis edebilirsiniz.

Not : sos suyuna dometes koymasanızda olur ben yakıştırdığım için ekliyorum şart değil.

Not : baharat tercihi size kalmış sevmediğiniz varsa eklemeyebilirsiniz. Tuz karabiber hem köfteye hem suyuna eklediğimiz için kontrollü atalım damak tadımıza göre ayarlayalım.

Not: üstte kalan kabakları biraz pişip yumuşayınca aralara koydum o yüzden geniş tencere varsa onda yapmanızı tavsiye ederim.

Enfes Lezzetiyle Patatesli Omlet Tarifi

 

Enfes Lezzetiyle Patatesli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane patates orta boy (Kişi sayısıa göre)
  • 5 tane yumurta
  • 1 tane soğan
  • 1 küçük kase beyaz peynir yada kaşar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine

  • İnce doğranmış maydanoz

    Enfes Lezzetiyle Patatesli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağı tavaya alıp ince doğranmış soğanları ekleyip soteleyelim ince doğranmış patatesleri ekleyelim kısık ateşte patatesler yumuşaya kadar pişirelim.
  • Pişen patatesleri ayrı tabağa alalım.
  • Kaseye yumurta peynir tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  • Patatesleride ilave edelim karıştıralım tavaya az yağ gezdirip omletimizi döküp yayalım kapağını kapatalım.
  • Altını kısıp kızarana kadar kontrol ederek pişirelim.
  • Büyük bir tabak yardımıyla ters çevirip arka tarafında aynı şekilde pişirelim.
  • Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz

Browni Tadında Islak Kek Tarifi

 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz çikolata sosu
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağı un

Islatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için;

  • Beyaz pul çikolata (Eritilecek)
  • Çilek

    Browni Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
  • 1 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip bir tur karıştıralım.
  • Sonra üzerine toz çikolata sosu, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Yağlanmış borcama kek harçımızı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Hafif soğusun.
  • Islatmak için sosumuzu hazırlayalım.
  • Küçük bir tavaya süt, sıvı yağ,kakao,toz şekeri alıp ocakta ısıtalım.
  • Soğuyan kekimizi dilimleyip üzerine sosumuzu dökelim.
  • Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
  • Sonrasın da üzerine beyaz pul çikolata eritip sıkma poşetine koyup kekimizin üzerine şekil vererek sıkalım.
  • Üzerini de çilek ile süsleyelim ve servis edelim.

Enfes Bakla Cacığı Tarifi

 

Enfes Bakla Cacığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram taze bakla
  • 1 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

    Enfes Bakla Cacığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklayı minik minik doğrayıp zeytinyağında kısık ateşte terletiyoruz.
  • Rengi hafif dönüp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra ayrı bir kapta ezdiğimiz sarımsak ve yoğurdu karıştırıyoruz.
  • İnce kıyılmış dereotu ekleyip baklayı da bu karışıma ilave ediyoruz. Damak zevkimize göre tuz ekleyip servis ediyoruz.

18 Mayıs 2023 Perşembe

Tavada Muhteşem Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Tavada Muhteşem Yalancı Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için :

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için :

  • Süzme beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri karışımı

    Tavada Muhteşem Yalancı Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini karıştırın.
  • Yanmaz teflon tavayı sıvı yağ ile her tarafını yağlayın.
  • Birinci yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde koyun.
  • İkinci yufkayı 4 ‘e bölün.
  • Böldüğünüz parçalardan birini tavadaki yufkanın üzerine serin 1 kepçe sostan gezdirin.
  • İkinci parcayı serip soslayın üçüncü parçayı da serip soslayın.
  • En son ki parcayı da serip sosladıktan sonra bolca peynir karışımından serpin.
  • 3. yufkayıda ayını şekilde yapıp yufkanın sarkan kenarlarını ortaya doğru güzelce kapatın.
  • Üzerine bir kapak kapatıp ocağın en büyük gözünde en kısık ateşte altı kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Sonra ters çevirip diğer tarafını pişirin.
    Çok beğeniceksiniz.

Kıtır Nohutlu Salata Tarifi

 

Kıtır Nohutlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tane mor soğan
  • 1 tane nar
  • 4-5 dal taze nane
  • 5-6 dal taze soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam

Sosu:

  • Yeterince nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yeterince tuz
  • Biraz sirke

    Kıtır Nohutlu Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak nohut biraz yağla tavaya alınır üzerine sarımsak rendelenir.
  • Baharatlar eklenir çıtır çıtır olana kadar pişirilir soğumaya bırakılır.
  • Bu arada közlenmiş kırmızı biber, soğan, nane, taze soğan, ince ince doğranır hepsi bir kaba alınır.
  • Nar ekşisinin yarısı eklenir.
  • Kızarttığımız nohut eklenir.
  • Sos hazırlanır, üzerine dökülür iyice karıştıralım servis tabağına alınır.
  • Üzerine kavrulmuş susam dökülür.
  • Kalan narlarımız üzerine dökülür servis yapılır

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr 1 kilo arası taze fasulye
  • 3 orta boy domates (Konserve de olur 1 kase kadar)
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı

    Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyemizi iyice yıkayıp uçlarını koparıp varsa kılçıklarını temizleyin,domatesleri küp kurusoğan ve sarımsağı küçük doğrayalım.
  • Salçasını yağını ve tuzunu baharatını ekleyip bir tabakta sos malzemelerinin hepsini iyice karıştırın 👌.
  • Fasulyenin yarısını tencerenin tabanına çiçek şeklinde dizin.
  • Ara katına sosun yarısını dökelim.
  • Üzerine kalan fasulyeleri dizelim ve sosun kalanını da her yerine yayalım👌bu yemeğimizin farkı hiç su koymayacağız kendi suyuyla pişecek.
  • Ocağa alıp 10 dk kadar orta ateşte suyunu bırakacak.
  • Tüm sebzeler sonra altını en kısığa alıp kapağı kapalı yaklaşık 1 saat pişireceğiz👌ve hiç karıştırmayacağız 👌ara ara kontrol etmekte fayda var tabiii
  • Servis yaparken dikkatlice ters çevirip bi tabağa alabilirsiniz.
  • Kendi suyunda piştiği için kesinlikle çok daha lezzetli oluyor 😋 denemek isteyenlere kolay gelsin 

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı et yada tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve mısır ununu alalım ,rengi dönene kadar kavuralım.
  • Üzerine irice doğranmış soğan ve patatesi ekleyelim biraz daha kavuralım.
  • Daha sonra sarımsak, tuz, karabiber,etsuyu 5-6 su bardağı sıcak su ilave edelim.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Rondodan pürüzsüz kıvama karar geçirelim.
  • Kıvamı yoğun ise kaynar su ekleyip açalım.
  • Karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine tereyağında cızlattığımız toz kırmızı biber ekleyelim.
  • Nefis çorbamızı servise sunalım.

Çikolatalı Kadayıflı Kup Tarifi

 

Çikolatalı Kadayıflı Kup Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 300 gram kadayıf
  • 1 tablet çikolata
  • 1 kase kahvaltılık çikolata

Süslemek için:

  • Petibör bisküvi
  • Hindistan cevizi

    Çikolatalı Kadayıflı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kadayıfı elimizle ufalayıp kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  • Ardından çikolataları benmari usulü eritip soğuyan kadayıf ile karıştırıyoruz. Kadayıf hazır.
  • Muhallebisini yapıyoruz: Tencereye sütü, toz şekeri ,vanilyayı, nişastayı ve unu koyup pişene kadar karıştırıyoruz.
  • Bardaklara 3 tatlı kaşığı kadayıf döküp muhallebiyi döküyoruz.
  • Ardından tekrar kadayıf döküp son olarak muhallebiyi döküyoruz.
  • Ben süsleme amaçlı üzerine kakaolu bisküvi serdim isteğe bağlı kullanılabilir. Afiyet olsun.