19 Mayıs 2023 Cuma

Sütlü Mercimek Çorbası (Enfes Bir Lezzet) Tarifi

 

Sütlü Mercimek Çorbası (Enfes Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı kırık pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı margarin/tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı margarin/tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

    Sütlü Mercimek Çorbası (Enfes Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri ve pirinçleri aynı kapta güzelce yıkalım ve süzelim.
  • Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp tenceremize alalım.
  • Yağları da ilave edip bir güzel kavurmaya başlayalım.
  • Havuçu rendeleyip soğanlara ilave edelim ki birlikte kavrulmaya başlasınlar.
  • Kavrulan havuç ve soğana unu ilave edip topaklanma olmadan kavuralım.
  • Mercimek ve pirinçi ilave edip bir iki kere karıştırıp baharatlarını ilave edelim ve üzerine sıcak suyumuzu koyalım. (1. 5 litre iyidir ama kıvama göre arttırmak isterseniz biraz daha ilave edebilirsiniz. )
  • Kaynamaya bırakalım ve iyice yumuşamış olan havucumuzdan sonra blender ile güzelce pürüzsüz hale getirelim.
  • Bir bardak sütü ilave edelim. (oda sıcaklığında olursa kesilmez. )
  • Güzelce karıştırıp, bir iki tık kaynatıp altını kapatabilirsiniz.
  • Sosu için ise margarini eritip üzerine kırmızı toz biberi ilave edelim, biraz köpürecek.
  • Sosu ister servis anında kaselerimize koyalım isterseniz de direk tenceremize ilave edip öyle servis yapalım sizlere kalmış. 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel Sosu İçin;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin;

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereyi ocağa alalım ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
  • Soğanımızı yemeklik doğrayalım, tenceremize alalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
  • Daha sonra etimizi kuşbaşı doğrayalım, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştıralım.
  • Domates püresini ilave edelim. Garnitürün suyunu süzelim ve onu da ekleyelim.
  • Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekleyelim, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alalım.
  • Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Kavurduğumuz unun üzerine, sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  • Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  • Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  • Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°C fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim,

Fanta Pastası Tarifi

 

Fanta Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 vanilya şekeri
  • 125 ml sıvı yağ
  • 150gr şeker
  • 150 ml fanta
  • 250 gram un
  • 1 kabartma tozu

Kreması için malzemeler:

  • 600 ml krema
  • 600 gram schmand (Yada 400 gram labne)
  • 3 paket krema sertleştirici (Yada 1 paket kremşanti)
  • 150 gram şeker
  • 500-700 gram çilek (Küçük küçük kesilmiş)

    Fanta Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yumurtaları şeker ile en yüksek 5 dakika kadar çırpın.
  • Ardından diğer sıvı malzemeleri ve en son unu ve kabartma tozu ekleyin ve büyük dik dörtgen borcama veya fırın tepsisi ne döküp önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 20 dakika pişirin.
  • Kremasınız ve krema sertleştrici ile sertleşinceye kadar çırpın.
  • Ardından schmandı, şekeri ekleyip karıştırın en son çilekleri ekleyin dikkatlice karıştırın.
  • Kekin üzerine dökün en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Üzerine mutlaka bir tatlı kaşığı tarçın serpiştirin ve servis yapın.

Cennet Hurmalı Kurabiye Tarifi

 

Cennet Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 adet olgun cennet hurması
  • 2 yemek kaşığı kadar kuru üzüm (sıcak suda bekletilmiş )
  • 3 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı nohut unu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 4-5 adet kıyılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Cennet Hurmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cennet hurmasının kabuklarını soyup çatalla ezin.
  • Karbonatı sirke ile köpürtün.
  • Sıcak suda beklemiş üzümü süzün peçete ile fazla suyunu alın.
  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırın.
  • Unu yavaş yavaş ilave edin.Çok yumuşak bir hamur oluyor.
  • Tepsiye pişirme kağıdını serin.
  • Hamurdan kaşık yardımıyla alıp tepsiye dizin.Ben dondurma kaşığıyla koydum.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında 30 yada 35 dakika kontrollü pişirin.
    Afiyet olsun.
    Not.
    Piştikten sonra fırında kendi sıcağıyla bekletin içini çeksin.
    Adı kurabiye olsada içindeki meyveden dolayı içi hafif yumuşak oluyor.
    Hurmalar çok büyük olursa un oranını kaşık yardımıyla azar azar ekleyerek ayarlama yapın.
    Benim hurmalar büyükmüş unu biraz daha artırmak zorunda kaldım.
    Biraz kıtır olmasını isterseniz hamuru tepsiye biraz yayvan koyun.

Etli Fajita Tarifi

 

Etli Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram jülyen doğranmış dana eti (Antrikot kullandım)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Marinesi için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı soya sosu (Kullanmasada olur)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz (Tuzu etler piştikten sonra ekliyorum)

    Etli Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etleri marine yapmak için uygun bir kaba 1 çay bardağı sıvı yağ,yarım çay bardağı soya sosu,limon suyu,sirke,baharatlar,2 diş rendelenmiş sarımsak koyulur karıştırılır.
  • Üzerine jülyen doğranmış etler ilave edilir ve etlerin hertarafı soslanacak şekilde iyice karıştırılır.
  • Üzeri kapatılır ve bir gece yada en az 5-6 saat buzdolabında bekletelim bu işlem çok önemli ne kadar uzun marine süresi olursa etleriniz pişince daha yumuşak olur.
  • Tavayı ocağa koyup kızdıralım.
  • Tavanın içine etleri koyalım mühürleyelim eğer tavanız büyük geniş değilse 2-3 seferde yüksek ateşte ara ara karıştırarak etleri pişirelim dikkat edin etleri kurutmayın,❗️tuzu etler pişince ilave edip karıştıralım eğer soya soslu yaparsanız tuz oranını azaltın❗️.
  • Etler başka bir tabağa alınır ve aynı tavanın içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım.
  • Üzerine jülyen doğranmış soğanı ekleyelim ve 2-3 dk soteleyelim.
  • Jülyen doğranmış biberleri ilave edelim.
  • Orta ateşte çok pişirmeden biraz diri kalacak şekilde ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Etleri biberlerin üzerine ekleyip karıştıralım.
  • 3-4 dakika daha ocakta bırakıp kapatalım.
  • Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz

Kaşarlı Ve Sarımsaklı Sosu İle Poğaçalar Tarifi

 

Kaşarlı Ve Sarımsaklı Sosu İle Poğaçalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 gram instant maya
  • 350 gram un (2.5 su bardağından 2 parmak eksik)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağ

İç malzeme:

  • Kaşar peyniri️️️

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Piştikten sonra üzerine sürmek için:

  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • İnce doğranmış maydonoz

    Kaşarlı Ve Sarımsaklı Sosu İle Poğaçalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı ekleyip hafif karıştırın, 5 dk bekletin.
  • Üzerine yumurta, tuz ve tereyağını ekleyerek tekrar az karıştırın.
  • Ardından unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için bekletin. Süre sonunda hamurdan küçük bezeler elde edin.
  • Bezeleri merdane yardımı ile incelterek açın ve içine kaşar peyniri dilimi yerleştirip uçlarını birleştirip yuvarlayın.
  • Mayalanması için tekrar 30 dakika bekletin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derece fanlı fırında pişirin. Pişen poğaçaların üzerine sarımsak,zeytinyağı ve maydanoz karışımını sürün.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram taze bezelye
  • Tavuk göğsü nün 1/4 (çeyrek) ü,
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 tutam dereotu
  • 2 su bardağı (400ml) sıcak su

    Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bezelyeleri temizleyip tanelerini ayıralım.
  • Üzerine kapatacak kadar su ekleyip 5 dakika kaynatıp tencereye.
  • Tencereye yağları ve küp küp doğranmış tavuk etini kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine domates,biberi ve salçaları ilave ederek 1-2 dakika pişirdikten sonra küp küp doğranmış patatesi,yarım ay şeklinde doğranmış havuç u ilave ederek bir iki tür kavurduktan sonra bezelyeleri,tuz ve biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Sıcak suyunu ilave ederek patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Yemeğimiz pişince üzerine doğranmış dereotu serpelim. Dereotu bezelye yemeğinin olmazsa olmazıdır. Nefis yemeğimizi sıcak olarak servis edelim.

Kabak Şayan (Kabak İle Yapılacak En Güzel Meze) Tarifi

 

Kabak Şayan (Kabak İle Yapılacak En Güzel Meze) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 4,5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Tuz

Üzeri için

  • 4,5 adet ceviz
  • Pulbiber
  • Nane
  • Zeytinyağ

    Kabak Şayan (Kabak İle Yapılacak En Güzel Meze) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları rendeliyoruz.
  • Tavaya zeytinyağını ve tuzu alıp kabakları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra birazını servis tabağına alıyoruz.
  • Diğer yarısını sarımsak ve süzme yoğurt ile karıştırıyoruz.
  • Yoğurtlu kabakları sade kabakların üzerine alıyoruz.
  • En son tavada ceviz,zeytinyağ,nane ve pulbiberi biraz kızdırıp üzerine döküyoruz