21 Mayıs 2023 Pazar

Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi

 

Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt (süzme kullandım)
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (azar azar eklenir) unun kalitesine göre azaltıp çoğaltabiliriz

İç harcı için;

  • 150-200 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Rendelenmiş kaşar peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık süt şeker ve maya alınıp karıştırılır üzeri kapatılır mayanın aktifleşmesi için 5-6 dk bekletilir, yoğurt ,yumurta beyazları, sıvı yağ tuz ilave edilir karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek yoğrulur, hamur elinize yapışsada un ilave etmeyin yoğurdukça toparlanacaktır.
  • Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir üzeri kapatılır 40-45 dk mayalanması için bekletilir.
  • İç harcı için; tavaya sıvı yağ koyulur üzerine küçük doğranmış soğan ilave edilir karıştırılır birkaç dakika kavrulur, kıyma ilave edilir kavrulur.
  • Kabuğu soyulup minik doğranmış domates tuz ve istediğiniz baharatı ilave edilerek suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak kavrulur ince kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan maya kokusu çıkması için bir iki tur yoğrulur.
  • Hamurdan küçük parçalar koparılır ve elimizin içinde yuvarlayarak mandalinadan biraz büyük bezeler hazırlanır.
  • Bir beze tezgaha koyulur ve elimizle yada merdane ile biraz açılır her bezenin içine biraz rendelenmiş peynir ile kıyma harcı koyulur kapatılır.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye dizilir üzerlerine bir bez kapatıp 20-25 dk tepsi mayası için bekletilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fıırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi

 

Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 2 sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • İri dövülmüş ceviz

    Karamelize Soğanlı Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuğunu soyup rendeleyin, suyunu sıkın.
  • Soğanı jülyen doğrayın, sıvı yağda orta ateşte sotelemeye başlayın. Rengi hafif kahverengiye dönmeye başlayınca kuru üzümü ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Kabakları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Tuzunu ekleyin.
  • Pişince hafif soğuması için bir kenara alın. Sarımsakları tuz ile dövün ve yoğurdun içine ilave edin, karıştırın.
  • Sıcaklığı çıkan kabakların üzerine yoğurdu ekleyin.
  • Başka bir tavaya sıvı yağı, cevizi ve toz biberi alıp kızdırın. Servis tabağına kabakları alıp, üzerinde yağı gezdirin.

Ev Yapımı Pizza Tarifi

 

Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su (220 ml)
  • Yarım küp yaş maya
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı dolusu ekmek unu (400 gram tip 550)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-1,5 silme tatlı kaşığı tuz

Pizza sosu için:

  • 1 kutu domates püresi (425 ml)
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Su bardağımın ölçüsü 220 ml

    Ev Yapımı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için su, şeker ve yaş mayayı robotunuza veya karıştırma kabınıza alın ve karıştırın.
  • Un, zeytinyağ ve tuzu ekleyip 6 dakika ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örtüp 45-60 dakika mayalandırın.
  • Pizza sosu için gerekli malzemeleri bir kaseye alın ve karıştırın. Hamurunuzu 3 bezeye ayırın ve yuvarlayın.
  • Merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve hamuru yağlı kağıt serili tepsinize alın.
  • Üzerine 5-6 yemek kaşığı sos sürdükten sonra rendelenmiş kaşar veya mozzarella peyniri serpin.
  • Taze domates, taze mantar dilimleri ekleyip önceden ısıtılmış 230 derece fırında 13-15 dakika kızarana kadar pişirin.
  • 10 dakika piştikten sonra taze mozzarella parçaları ekleyip devam pişirin. Son olarak taze fesleğen serpin ve hemen afiyetle tüketin.
  • Üzerine istediğiniz malzemeleri örneğin biber, soğan, sucuk, ton balığı vs ekleyebilirsiniz.

Özel Sosuyla Yemeye Doyamayacağınız Makarna Tarifi

 

Özel Sosuyla Yemeye Doyamayacağınız Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 paket 200 ml yemeklik krema
  • Yarım su bardağı makarna suyu
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi
  • Yarım paket 250 gr makarna
  • Makarnanın haşlama suyu için: 1 tatlı kaşığı tuz

    Özel Sosuyla Yemeye Doyamayacağınız Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ince ince doğranıp ezilmiş sarımsakla beraber sıvı yağda karamelize olana kadar kavrulur.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salça da eklenip, kavrulduktan sonra 1 paket krema baharatlar tuz ve yarım su bardağı makarna suyuda eklenip, iyice karıştırılarak makarna sosu pişirilir.
  • Sos pişerken makarnanın haşlama suyuna yeterince tuz eklenip üzerinde yazan süreye göre pişirilip süzülür.
  • Hazır olan sosun içerisine rendelenmiş kaşar peyniri eklenip karıştırılır.
  • Hazırlanan sosun içerisine haşlanan makarna eklenip, iyice karıştırılarak sıcak sıcak servis edilir

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

 

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet tavuk baget
  • 1 adet kuru soğan
  • 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavukların üzerine sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Üzeri için;

  • 1 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber

    Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk bagetleri yıkayıp, 2 litre tuzlu suda haşlayalım.
  • Bagetler haşlanınca pilav için tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı alalım biraz kavurup, salçaları ekleyelim.
  • Bulguru ekleyelim kavurmaya devam edelim tuzu ve baharatlarını ekleyip, biraz daha kavuralım.
  • Hazırladığımız pilavı su koymadan fırın kabına alalım.
  • Üzerine 5 bardak haşladığımız tavuğun suyunu ekleyelim, karıştıralım.
  • Üzerine haşlanan bagetleri aralıklı olarak dizelim ve tavukların üzerine salça, yoğurt ve zeytinyağı karışımından sürelim en son domates ve biber ile süsleyin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pilav suyunu çekene kadar pişirelim. Yaklaşık 25-30 dk civarında pişme süresi oldu bu sure fırınınıza göre farklılık gösterebilir.

Fırında Deniz Levreği Tarifi

 

Fırında Deniz Levreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet levrek fileto

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak
  • Kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Fırında Deniz Levreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derince bir kabta tüm sos malzemelerini birleştirip güzelce harmanlayalım
  • Daha sonra filetolarimiza bu sosu yedirelim güzelce sosladiktan sonra 6 saat zaman var ise yoksa yarım saat buzdolabının soğuk bölümünde bekletelim.
  • Fırında yapacaksanız iseniz yağlı kağıt kullanıp 1 saat 180 derece de pişirelim.
  • Eğer airfryer de pişirecekseniz 200 derecede 20 dakika kontrollü pişirebilirsiniz Afiyet olsun

Kolay Babagannuş Tarifi

 

Kolay Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kavanoz köz patlıcan
  • 1 kavanoz köz kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 adet kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası(ben acı tercih ediyorum)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi

    Kolay Babagannuş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanımızı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından salçaları ekleyip biraz kavuruyoruz.
  • Kesme tahtamızda patlıcanlara bıçakla yatay ve dikey olarak vuruyoruz. Tamamen minik parçalara bölünen kadar bir kaç dakika.
  • Ardından biberleri önce dikine ince şeritler halinde ardından minik minik yatay şekilde doğruyoruz. Saklama kabımızdaki patlıcanların üzerine koyuyoruz.
  • Pişen soğan ve salçayı ilave ediyoruz. 5 adet kiraz domatesi minik minik doğrayarak ilave ediyoruz.
  • Son olarak maydonozlarımızı incecik doğrayıp onlarıda ilave ediyoruz. Tuz, karabiberi katıyoruz. 3 diş sarımağımızı küçük rendeyle rendeliyoruz.
  • Şimdi ekşi kısma geldik. Ben orijinal nar ekşisi kullanıyorum. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı. Ancak bu ne kadar ekşi sevdiğinize göre değişir. Ayrıca limonda ilave edebilirsiniz isterseniz. Bu kadar bitti.
  • Son olarak malzemelerin birbirine iyice karışması için güzelce karıştırıyoruz. Aceleniz yoksa birkaç saat buzdolabına bekletin. Lezzetler birbirine daha güzel karışır. 1 hafta rahatça dolapta saklarsınız.
  • Not:Bazen soğanlı salça harici diğer bütün malzemeleri robota atıp yaparım. Süper hızlı ve daha kolay olur. Aklınızda bulunsun.

Atıştırmalık Çikolatalı Mısır Gevreği Tarifi

 

Atıştırmalık Çikolatalı Mısır Gevreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şekersiz mısır gevreği (70 gr.)
  • Yarım su bardağı çubuk çiğ badem içi (70 gr.)
  • 225 gram sütlü çikolata (kuvertür kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı (alternatif tereyağı

    Atıştırmalık Çikolatalı Mısır Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mısır gevreği ve bademi karıştırma kabınıza alın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin, yağı da ekleyip karıştırın. Mısır gevreğinin üzerine dökün ve güzelce karıştırın. Bütün malzemeler çikolata ile kaplansın.
  • Kaşık yardımıyla yağlı kağıt üzerine birer kaşık koyun ve tamamen soğumasını bekleyin. Bu kadar 

Soğuk Baklava Tarifi

 

Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800g)
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Arası için;

  • 1 kase iri çekilmiş fıstık (dilerseniz fındık ya da ceviz de kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt tozu
  • Veya nesquik
  • Arzuya göre çikolata rendesi

    Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; tencereye şeker, süt ve suyu alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ardından küçük bir tencerede tereyağımızı eritelim. Yağımız erirken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile alalım.
  • Ocaktan alıp üzerine sıvı yağımızı ekleyerek karıştıralım.
  • Baklava yufkamızı tezgaha alalım, kullanacağımız fırın kabımızı yufkamızın kenar kısmına yerleştirerek etrafından bıçak ile keselim.
  • Yufkalarımızı alt ve üstte kullanmak için eşit olacak şekilde ayıralım.
  • Fırın kabımıza birtane bütün yufkamızdan yerleştirelim.  ve bir kaşık yağ gezdirelim.
  • Tekrar yufkamızdan yerleştirip üzerine bir kaşık yağ gezdirelim.
  • Bu şekilde yufkaların yarısını tepsimize üst üste sıralayalım.
  • Ardından baklavamızın ara malzemesini yerleştirelim. Ben çekilmiş fıstık kullandım siz dilerseniz fındık yada cevizde kullanabilirsiniz.
  • Fıstıklarımızı yerleştirdikten sonra üst için ayırdığımız yufkalarımızı üst üste, aralarına yağ dökerek aynı şekilde sıralamaya devam edelim.
  • Yufkaları yerleştirme işlemi bittikten sonra kenardan taşan kısımlar varsa bıçak ile keselim ve geriye kalan yağımızı üzerine sürelim.
  • Baklavamızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  • Kızaran baklavamızı fırından alalım ve ilk sıcağının çıkması için 2 dakika kadar bekletelim.
  • Baklavamızın üzerine soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim. Şerbeti çekmesi için 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Son olarak baklavamızın üzerini kakaoyu süt tozu ile karıştırarak süzgeç yardımı ile her yerini kaplayalım. Toz fıstık veya ceviz ile üzerini süsleyelim.