Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 su bardağı yoğurt (süzme kullandım)
- 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (azar azar eklenir) unun kalitesine göre azaltıp çoğaltabiliriz
İç harcı için;
- 150-200 gram kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
- Rendelenmiş kaşar peynir
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Tadı Damağınızda Kalacak Peynirli Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık süt şeker ve maya alınıp karıştırılır üzeri kapatılır mayanın aktifleşmesi için 5-6 dk bekletilir, yoğurt ,yumurta beyazları, sıvı yağ tuz ilave edilir karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek yoğrulur, hamur elinize yapışsada un ilave etmeyin yoğurdukça toparlanacaktır.
- Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir üzeri kapatılır 40-45 dk mayalanması için bekletilir.
- İç harcı için; tavaya sıvı yağ koyulur üzerine küçük doğranmış soğan ilave edilir karıştırılır birkaç dakika kavrulur, kıyma ilave edilir kavrulur.
- Kabuğu soyulup minik doğranmış domates tuz ve istediğiniz baharatı ilave edilerek suyunu çekene kadar ara ara karıştırılarak kavrulur ince kıyılmış maydanoz ilave edilir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan maya kokusu çıkması için bir iki tur yoğrulur.
- Hamurdan küçük parçalar koparılır ve elimizin içinde yuvarlayarak mandalinadan biraz büyük bezeler hazırlanır.
- Bir beze tezgaha koyulur ve elimizle yada merdane ile biraz açılır her bezenin içine biraz rendelenmiş peynir ile kıyma harcı koyulur kapatılır.
- Fırın kağıdı serili tepsiye dizilir üzerlerine bir bez kapatıp 20-25 dk tepsi mayası için bekletilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam serpilerek önceden ısıtılmış 190 derece alt üst ayar fıırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.