25 Mayıs 2023 Perşembe

İrmikli Lokum Tarifi

 

İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kremşanti

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

    İrmikli Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, irmik ve şekeri akıp kaynayana kadar karıştıralım.
  • Kaynayan muhallebiyi 1-2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım. İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ve vanilya ekleyip pürüz kalmayacak şekilde çırpalım.
  • Ardından ılımaya bırakalım. Ilıyan muhallebiye toz krem şantiyi döküp karıştıralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hindistan cevizine bulayalım.

Kakaolu Cupcake Tarifi

 

Kakaolu Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (su bardağı ölçüsü: 200ml)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ (125 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 2, 5 su bardağı un

    Kakaolu Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek harcı için uygun bir kap içerisine aldığımız yumurtaları ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Süt ve yağı da ekleyip çırpıyoruz.
  • Başka bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırıyoruz. Direkt karıştırma kabına eleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Diğer sıvı karışıma ekleyip düşük ayarda bir tur çırpıyoruz. Çok çırparsanız havası kaçar, kabarmaz.
  • Hazır olan kek harcını kalıplarımıza paylaştırıyoruz. Kek hamurumu ben cupcake kalıbına yerleştirdiğim kağıtların içine yarısı dolacak şekilde koyuyorum.
  • Cupcake’lerimizi önceden ısıttığımız 170 derecede, alt üst fansız ayarda 20 dakika hiç açmadan pişiriyoruz.
  • Kürdan batırıp içi pişmiş mi diye kontrol edip hemen çıkarıyoruz. İsterseniz damak zevkinize göre üzerine krem şanti veya çikolata sosu ekleyerek de yiyebilirsiniz. Ama böyle de çok çok lezzetli ve pamuk gibi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Tavuk Sote Tarifi

 

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (jülyen doğrayın)
  • 1 kuru soğan (dörde kesilmiş ve piyazlık doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (küçük doğranmış)
  • 4 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın)
  • 1 kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın)
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
  • Biraz kimyon
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber

    Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağında soğanları ve sarımsağı kavurun. Biberleride ekleyip devam kavurun ve kavrulan biberleri, soğanlari bir tabağa alın.
  • Aynı tavada tereyağını eritin. Jülyen doğranmış tavukları ekleyip, yüksek ateşte (çok önemli) karıştıra karıştıra kavurun.
  • Hafif suyu kalınca kenardaki kavrulan soğan, biber karışımını tavuklara ekleyin. Baharatlarınıda ekleyip, yüksek ateşte karıştıra karıştıra suyunu çekinceye kadar kavurun. Sıcak servis yapın.

24 Mayıs 2023 Çarşamba

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 su bardağı buzlu su (200 ml)

    Pastane Usulü Gerçek Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, şeker, yumurta sarıları kakao ve un alınıp karıştırılır.
  • Ocağa alınıp sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
  • Koyulaşınca üzerine tereyağı ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen eridikten sonra ocaktan alınıp daha kolay soğuması için başka bir kaba aktarılır.
  • Arada sırada karıştırılarak oda ısısına gelmesi sağlanır.
  • Oda ısısına gelen tatlının üzerine 1 su bardağı buzlu su eklenip buzlar tamamen eriyinceye kadar güzelce çırpılır. Muhteşem kıvamıyla tatlımız hazır.
  • Uygun kaplara paylaştırılır üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • İster hemen servis edebilir, isterseniz de 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase mantar (konserve veya taze)
  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr makarna (ben fettucine kullandım, farklı çeşit de olur)
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (tercihe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü julyen şeklinde doğrayalım. Dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz nasıl tercih ederseniz.
  • Soğanı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Son olarak mantarlarımızı da doğrayalım.
  • Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim.
  • Makarnalarımızı da ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  • Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız tavukları ekleyerek sotelemeye başlayalım. Mümkün olduğunca yüksek ateşte sürekli tavukları karıştırarak hızlı bir şekilde soteleyelim. Böylelikle tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
  • Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıklarında doğradığımız soğan ve mantarları da ilave edelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Malzemeler güzelce kavrulduğunda sıvı kremayı ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra karabiber, kekik, tuz ve parmesan peynirini ekleyelim. Tüm malzemeleri tekrardan karıştıralım.
  • 1-2 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  • Haşlanmış makarnaları ilave ederek nazikçe karıştıralım.
  • Makarnalarımızı sıcağıyla servis tabağına aldıktan sonra servis edebilirsiniz. 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi

 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

    Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföyleri ortadan keselim.
  • Ardından her milföyün ortasına sürülebilir çikolatadan koyalım. Milföylerin iki kenarını ortada birleştirelim.
  • Uç kısımlarının açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine bıçakla verev şeklinde kesikler atalım.
  • Airfryer ızgarasının üzerine aldığımız milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akından sürelim.
  • Son olarak şeker serpelim ve 180 °C’de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzerleri güzelce kızaran çikolatalı milföyler servise hazır.

Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi

 

Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 dal taze sarımsak
  • 1 kase önceden haşlanmış taze bezelye
  • 3 adet önceden haşlanmış çanak enginar /baby enginar
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzerine;

  • Limon kabuğu rendesi
  • Limon suyu

    Enginarlı Ve Bezelyeli Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağında kavuralım.
  • Üzerine taze soğan ve taze sarımsağı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Basmati pirinçleri suda yıkayıp süzelim.
  • Pirinçleri de tencereye alıp bir turda pirinçlerle kavuralım.
  • Önceden haşlanmış taze bezelyeleri ekleyelim.
  • Enginarları da önceden temizleyip haşlayarak kullanalım. (veya direk konserve de kullanabilirsiniz. ).
  • Enginarları da uzunlamasına doğrayarak pilavımıza ilave edelim.
  • Daha sonra suyunu ve tuzunu verip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10-15 dk sonra suyunu tam çekmeden altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Dereotunu incecik doğrayıp, pilavımıza ekleyelim.
  • Sunum yaparken üzerine limon kabuğu rendesi ilave edip ılık bir şekilde servis edelim.
  • Bir kaç damla da limon sıkarsanız muhteşem lezzetli oluyor, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim!.

Havuçlu Kabak Tarator (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi

 

Havuçlu Kabak Tarator (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet sakız kabak
  • 2 adet havuç
  • Sıvı yağ
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 çay bardağı mısır (haşlanmış)

Sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Pulbiber
  • Nane
  • Çekilmiş ceviz

    Havuçlu Kabak Tarator (Tadına Doyum Olmuyor) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuçları rendeleyip sıvı yağda suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Ocaktan alıp bir kaseye koyup soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca üzerine küp küp doğranmış salatalık ve haşlanmış mısır ekleyin.
  • Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayıp soğuyan kabağın üzerine döküp karıştırın.
  • Servis tabağına alın üzerine tereyağı, baharatları ve cevizi kavurup mezenin üzerine döküp servis yapın.

Patatesli Tavuk Sote Tarifi

 

Patatesli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağından az süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük tavuk göğsü ( 300-350 gram )
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet küçük kırmızı kapya biber
  • 2-adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pul biber

Üzerine için

  • Kaşar peyniri

    Patatesli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup, haşlayalım.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip, küp doğranmış tavuk etlerini ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Doğranmış soğan ve biberleri ilave edip, yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Domatesleri, salça ve baharatlarını ekleyip, soteleyip, bir çay bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte 6-8 dakika kadar pişirelim.
  • Püre için haşlanmış patatesleri ezip üzerine süt, tereyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
  • Hazırlamış olduğunuz püreyi güveç kaplara pay edelim kaplarınız küçük ise dört beş adet çıkabilir.
  • Pürenin üzerine tavuk soteyi paylaştıralım üzerine kaşar peyniri ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim istediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edelim.

Mercimekli Kesme Çorbası Tarifi

 

Mercimekli Kesme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 3 litre su
  • Yarım su bardağı erişte
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz

    Mercimekli Kesme Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri yıkayıp suyla haşlayın.
  • Sonra kaynayan suyu dökün kararma yapmaması için.
  • 3 litre su ekleyin, mercimekleri tekrar kaynatın .
  • Kaynayan mercimeğe erişte ekleyin.
  • O kaynarken 1 soğanı incecik kıyıp sıvı yağ ile kavurun.
  • Salçaları ekleyin ve naneyi serpin.
  • Salçayı tencereden aldığınız suyla açın tencereye ilave edin biraz daha onunla kaynatın.
  • Artık altını kapatabilirsiniz.