28 Mayıs 2023 Pazar

Cupcake Tarifi

 

Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 kase doğranmış çilek (dilediğiniz meyve)

    Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve yağı ilave edip karıştırın ardından kuru malzemeleri ekleyin.
  • Çikolata ve meyveyi de ekleyip karıştırın.
  • Cuplara doldurun ama tamamını değil biraz boşluk kalacak.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece de kızarana kadar pişirin.

Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi

 

Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr mascarpone
  • 400 ml krema
  • 500 gr labne peyniri
  • 90 g şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 200 gr antep fıstık ezmesi
  • 500 gr kedidili bisküvi
  • 250 gr ahududu (taze veya dondurulmuş)
  • 125 gr kurutulmuş ahududu
  • 200 gr kıyılmış antep fıstığı
  • 240 ml kahve

    Antep Fıstıklı-Ahududulu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremayı bir mikser yardımı ile sertleştirin.
  • Ardından mascarpone, labne peyniri, şeker ve vanilya şekeri ilave edin ve kremali kıvamı oluşana kadar karıştırın.
  • Ardından bir küçük tencereye su ilave edin, antep fıstık ezmesini ekleyin ve kreması eriyene kadar ısıtın. Kısık ateşte yapın – sadece erimeli, sıcak olmamalı.
  • Kedidili bisküvileri kahveyle ıslatın ve kelepçe kalıbına yerleştirin.
  • Daha sonra bisküvilerin üzerine bir tabaka krema karışımı yayın.
  • Şimdi krema karışımının üzerine ahududu serpiştirin.
  • Malzemeler tükenene kadar bu adımları tekrarlayın.
  • Tiramisuyu en az 2-3 saat, tercihen bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Helal hoş olsun!.

Haydari Mezesi (Doyumsuz lezzetiyle ) Tarifi

 

Haydari Mezesi (Doyumsuz lezzetiyle ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim peynir
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze dereotu (çoğaltılıp azaltılır)

İsteğe göre;

  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım çay kaşığı kadar tuz

Sunum için;

  • 1 büyük salatalık

    Haydari Mezesi (Doyumsuz lezzetiyle ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak peyniri güzelce eziniz. Sarımsağıda ezip yoğurdu, dere otunu, zeytin yağını ve tuzu ekleyip güzelce karıştınız.
  • Sonra karışımı sıkma torbasına koyunuz. 1 tane büyük boy salatalığı dilimleyiniz hazırlamış olduğunuz haydarıyı salatalıkların üzerine sıkınız.  Dilediğiniz gibi süsleyip, servis yapınız.
  • Not:yoğurdunuz sert olursa şekil vermek daha kolay olur.

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 300 gram et (kuş başı doğranmış)
  • 2 adet havuç (kibrit çöpü)
  • 2 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri ılık su ile yarım saat ıslatın, süzüp iyice yıkayın.
  • Tavada sıvı yağını kızdırın ve etleri bir kaç dk kavurun. Tereyağını ve soğanları ekleyip.
  • Pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı orta ateşe alın ve tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika pişirin.
  • Havuçları ekleyip birlikte devam kavurun.
  • Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine suyunu ekleyin, tuzunu ve baharatlarınıda ekleyin karıştırın.
  • Üzeri kapalı kısık ateşte 13-15 dk pişirin. Biraz dinlendirin sonunda kıyılmış maydanoz serpiştirip güzelce karıştırıp. Servis edin. 

Üç Malzemeli Pratik Pasta Tarifi

 

Üç Malzemeli Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibor bisküvi
  • 1 paket hazır krema
  • 1,5 su bardağı süt

    Üç Malzemeli Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazır pasta kremasını kutunun üzerinde yazdığı şekilde 1,5 su bardağı soğuk süt ile kıvam alana kadar çırpalım.
  • Petibör bisküvileri süte batırıp tabağa dizelim, araya krema koyarak üç katı tamamlayalım.
  • Görselde göründüğü şekilde 6 adet bisküviyi yanyana koyarak hazırladım, malzemeyi iki katına çıkarıp biraz daha büyük bir pasta da hazırlayabilirsiniz.
  • En üstünü de istediğimiz gibi süsleyerek buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim. Pratik pastamız servise hazır. 

Yoğurt Soslu Nefis Börek Tarifi

 

Yoğurt Soslu Nefis Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 3 adet yumurta
  • Büyük 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

İçine;

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Yoğurt Soslu Nefis Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve ezilir. Tavaya biraz yağ konularak soğan ve patatesler alınır ve bir süre kavrulur. En son baharatlar eklenir, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Uygun bir kasede yumurta, oda sıcaklığındaki yoğurt ve kabartma tozu karıştırılır. Üzerine yarım su bardağı sıvı yağ ve un eklenir. Karıştırılmış olan sosun az bir kısmı başka bir kaseye ayrılır.
  • Bir tane yufka tezgahın üzerine açılır ve her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sos sürülür. Üzerine ikinci yufka serilir ve yine sos sürülür.
  • Yufkalar üçgen olacak şekilde sekize bölünür. Geniş kısımlarına patates harcı konulur ve sigara böreği şeklinde sarılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Kenara ayrılmış olan sos böreklerin üzerine sürülür. Çörek otu, susam veya haşhaş serpilerek 180° c fırında pişirilir. 

Nohut Salatası (Gün Tabaklarına Çok Yakışan Bir Tarif) Tarifi

 

Nohut Salatası (Gün Tabaklarına Çok Yakışan Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kutu konserve mısır
  • 5 tane közlenmiş kapya biber ️
  • 5 tane kornişon turşu
  • 4 dal taze soğan
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Sos için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz kendinize göre ayarlayabilirsiniz

    Nohut Salatası (Gün Tabaklarına Çok Yakışan Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış nohutu derin bir kaseye koyalım. Üzerine mısırları ilave edelim.
  • Diğer malzemeleri doğrayıp ekleyelim. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp üzerine dökelim.
  • İyice karıştırarak sosu yedirelim. Sonra servis edelim 

27 Mayıs 2023 Cumartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi

 

Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı margarin/ tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Mercimekli Bulgur Pilavı (İkili Şahane Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru güzelce soğuk su ile yıkayalı ve süzelim.
  • Margarini ve sıvı yağı tencereye alıp mercimekleri kavurmaya başlayalım.
  • Kavrulan mercimeklerin üzerine bulguru ilave edip bir 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Baharatlarını ekleyip, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekmesini bekleyelim.
  • Suyunu çeken ve göz göz olan pilavımızı demlemeye bırakalım. 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyükse 2 adet küçükse 3 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber (Sivri acı biber de olur)
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı isot (Biber salçam çok acı olduğu için ben kullanmadım)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Lokanta Usulü Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirin.
  • Ardından tüm malzemeleri sırayla rondodan geçirip bir kabın içerisine boşaltın.
  • Sebzelerin su gibi olmamasına dikkat edin.
  • Sebzelerin üzerine salça, zeytinyağı, isot, tuz ve nar ekşisini koyup elinizle iyice karıştırıp servis edin.

Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi

 

Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 2 kapya biber
  • 6 yeşil biber
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 ymk domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çyk isot
  • 1 çyk kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su

    Fırında Garnitürlü Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğimize ilk olarak havuç ve bezelyeyi tencereye alıp üzerini geçene kadar su ekleyerek orta gözde yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Daha sonra tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım.
  • Tenceremize alalım suyunu çekene dek pişirelim.
  • Sırayla kuşbaşı büyüklüğünde doğradığımız soğanımızı ekleyelim onu da iyice kavurduktan sonra üzerine biberlerimizi ekleyelim.
  • Tekrar kavurma işlemine devam edelim sırada patateslerimizi ekleyelim biraz daha kavurma işlemini yaptıktan sonra havuç ve bezelyeyi de ekleyelim.
  • Son olarak baharatlarımızı ilave edelim sarımsağımızı ekleyelim.
  • Üzerine 2 su bardağı kaynamış su ilave edelim kapağını kapatıp sebzelerimizi pişirelim.
  • Pişmeye yakın olan yemeğimizi tepsiye alalım.
  • 200 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika daha pişirelim. Güzel olan yemeğimiz servise hazır yapacak 

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Küçük doğranmış kuru soğan

    Bulgurlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yumurta, un, yoğurt koyulur ve soğuk suyla biraz açılır ardından bulguru koyup, karıştırarak sıcak suyu ilave edilir kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamış olan çorba pişmeye bırakılır.
  • Tavaya soğan hafif pembeleştirilir nane biber ilave edilir, hafif yakılır, pişen çorbaya dökülür.
  • Bir taşım daha kaynatıp kapatılır, en son tuzu ilave edilir