31 Mayıs 2023 Çarşamba

Anne Poğaçası Tarifi

 

Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta (akı-sarısı ayrı kullanılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

İçerisi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Çörek otu

    Anne Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akı, sıvı yağ, süt ve tuzu alarak elimizle karıştıralım.
  • Üzerine biraz un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  • Kalan unu da yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Toplamda 5 su bardağı un kullanıyoruz.
  • Hamurdan parçalar alarak tezgah üzerinde açalım.
  • İçerisine istenilen iç harcını koyarak kapatalım.
  • Hamur bitinceye kadar bu işleme devam edelim.
  • Poğaçalarımızı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpelim.
  • 180°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Bu ölçülerle 23 adet poğaça elde ediyoruz.

Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi

 

Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 g taze fasülye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 küçük yeşil biber
  • 1 küçük kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir fiske karabiber
  • Tuz

    Zeytinyağlı Biberli Yeşil Fasülye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasülyeler yıkanır ve kılçıkları temizlendikten sonra küçük olmayacak şekilde kesilir.
  • Ardından tencereye sıcak su eklenir ve üzerine fasülye alınır, kapağı tam kapalı olmayacak şekilde haşlanır.
  • Fasülye yumuşak ama hafif diri şekilde pişirilir. Pişen fasülyeyi süzüp kenara alın.
  • Tavaya zeytinyağı ve tereyağını ısıtın.
  • Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küp küp kesilmiş biberleri ekleyip soteleyin.
  • Ardından salçayı ekleyip biraz kavurun, üzerine kabukları soyulmuş küp küp kestiğiniz domatesi ekleyip az daha kavurun.
  • Haşlanan fasulyeleri tavaya alın.
  • Üzerine baharatlarını ekleyin, karıştırıp biraz daha kavurun.
  • İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz.

Hindistan Cevizli Muhallebi (Rafello Tadında) Tarifi

 

Hindistan Cevizli Muhallebi (Rafello Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 60 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krema (200 ml)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Hindistan Cevizli Muhallebi (Rafello Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çikolata ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp güzelce çırpalım, ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım içine sıcakken çikolata ve kremayı ekleyip karıştıralım ve kuplara paylaştıralım.
  • Soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpelim dilediğiniz gibi süsleyip servis edelim.

Tam Kıvamında Kıpkırmızı Çilek Reçeli Tarifi

 

Tam Kıvamında Kıpkırmızı Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

    Tam Kıvamında Kıpkırmızı Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çileklerin saplarını ayıklayalım, temizlenen çileklerin yarısını tencereye alalım.
  • Üzerine 1 bardak şeker ilave edelim.
  • Kalan çilekleri tencereye dökelim, kalan tüm toz şekeri üzerine döküp 1 saat şekerli olarak bekletelim.
  • Süre sonunda tencereyi ocağa alalım.
  • Ocağın altını yakalım, şeker eridikten sonra üzerine tereyağı ve kabartma tozunu katalım.
  • Limon suyunu da ilave edelim.
  • Orta ateşte, köpüklerini kaşık yardımı ile alarak kaynatalım. Ara ara çilekleri karıştıralım.
  • Yaklaşık 35 – 40 dakika kadar kaynayan tencereyi ocaktan alalım.
  • Çilek reçelini sıcak sıcak kavanozlara koyarak ağızlarını iyice kapatalım.
  • Kapakların yeni olmasına dikkat edelim.
  • Çilek reçeli oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım.
  • 1 gün bekletip iyice soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Pastane Usulü Supangle Tarifi

 

Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 120 gram çikolata
  • Yarım su bardağı buz gibi su

    Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye kakao,yumurta ve nişastayı alıp hepsini karıştırıyoruz.
  • Ardından üzerine süt ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.
  • Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağ ve çikolatayı ekleyip erimesini sağlıyoruz.
  • Tamamen erdikten sonra soğuk suyu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından kaselere paylaştırıp bir kaç saat dinlendirip servis ediyoruz 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi

 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bardak su
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5-5 bardak un (kontrollü ekleyelim daha fazla ya da az gidebilir, yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak)

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çörekotu

Su bardağım 200 ml

Çay bardağım 125 ml 

Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su ,maya ve şekeri bir kapta karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
  2. Ardından yağı, tuzu ekleyelim, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  3. Yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamur hafif elimize yapışacak en az 45 dk ılık bir ortamda üstünü kapatıp bekletelim (ben akşamdan yoğurup buzdolabına kaldırıyorum sabah hazır oluyor).
  5. Mayalanan hamurumuzdan eşit bezeler yapıp yağlanmış tepsimize yerleştirelim.
  6. Üzerlerini parmaklarımızla hafifçe bastıralım.
  7. Ayrı bir kapta yumurta ,yoğurt ,sıvı yağ ,tuz ve çörekotunu karıştırıp bezelerin hepsinin üzerine gelecek şekilde dökelim.
  8. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim fırından çıkınca 5 dk kadar üstünü temiz bir bezle kapatalım puf puf yumuşacık dızmanamız hazır 🤙🏻
  9. Ben içi boş yaptım dilerseniz bezelerin içini peynirli ya da patatesli yapabilirsiniz

Muhammara Nasıl Yapılır?

 

Muhammara Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 6 adet kapya biber
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Muhammara Nasıl Yapılır?

  • Muhammara için öncelikle fırın tepsisine ızgaraları yerleştirelim.
  • Kapya biberlerimizin üzerine bıçakla delikler açarak tepsiye dizelim.
  • Biberlerimizi önceden ısıtılmış 200 °C fırında, fanlı üst ızgara ayarında 20 dakika kadar közleyelim.
  • Biberlerimiz közlenirken bayat ekmeklerimizi ufalayalım.
  • Közlenen biberlerimizin kabuklarını soyalım ve rondodan geçirelim. Ardından karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, bayat ekmek, ceviz, kimyon, karabiber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına alalım. Maydanoz ve ceviz kırıkları ile süsleyerek servis edelim. 

Kıymalı Makarna Tarifi

 

Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı makarna
  • 2 litre kaynamış su
  • Bir tutam tuz
  • 3 -4 damla sıvı yağ
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 şu bardağına yakın domates suyu
  • 1 adet rendelenmiş domates

Üzerine:

  • Çırpılmış 1 kase yoğurt

    Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kaynayan suyumuzu tencerenin içerisine alalım ve daha sonra içerisine tuz ve sıvı yağ ekleyelim.
  • İyice kaynayan suyun içerisine makarnalarımızı ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar haşlayalım.Daha sonra süzdürelim.
  • Bu arada kıymalı harç için bir tavanın içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağını alalım ve soğanımızı ekleyelim güzelce kavuralım.
  • Ardından içerisine salçayı ekleyelim ve salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kıymamızı da ekledikten sonra içerisine baharatlarımızı ekleyelim çok az kaynar su ekleyebilirsiniz bu aşamada ve kapağını kapatıp yaklaşık 15 dakika kadar kıymanın pişmesini bekleyelim.
  • Pişen kıymalı harcımızın altını kapatalım ve aynı tencerenin içerisine bir yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin ekleyelim ve tamamen eridikten sonra içerisine süzmüş olduğumuz makarnamızı ilave edelim .
  • 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra içerisine kıymalı harcımızı ekleyelim ve 3-4 dakikada bu şekilde kavuralım .
  • Ardından kapağını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım .
  • Bu arada biz de sosumuzu hazırlayalım, sosumuz için bir yemek kaşığı kadar tereyağı ,2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ,bir su bardağına yakın domates suyu ve 1 adet rendelenmiş domatesi kabımızın içerisine alalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım .
  • Dinlenen makarnamızı servis tabağımıza alalım ,ardından üzerine çırpmış olduğumuz yoğurdumuzu ekleyelim ve en üstüne hazırlamış olduğumuz sosumuzu dökelim.
  • Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz, 

Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi

 

Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatalık
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak

    Semizotlu Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotu salatası için öncelikle semizotunun yapraklarını ayıklayalım ve bol suda yıkayalım.
  • Güzelce yıkadığımız semizotlarını salata kurutucu ya da kağıt havlu ile kurutalım.
  • Ardından semizotlarımızı ince bir şekilde doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
  • Taze soğan ve maydanozları ince ince doğradıktan sonra salatalığı soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
  • Son olarak domatesleri de küçük küçük doğrayalım.
  • Geniş bir kap içerisine doğradığımız tüm malzemeleri alalım.
  • Üzerine limon suyu, sumak, nane, tuz ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan semizotlu kaşık salatamızı servis tabağına alalım ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 6-8 küçük kare beyaz çikolata
  • 1,5 kahve fincanı sıcak su

Üzeri için;

  • Çırpılmış krema veya krem şanti
  • Kakao
  • Beyaz çikolata

    Beyaz Çikolatalı Kahve (Cafe Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahve, şeker ve beyaz çikolatayı bir kaba alın ve üzerine kaynar suyu ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Sütü bir cezvede ısıtın.
  • Kaynamaya başlayınca uygun bir kaba aktarın ve mikserle köpürtün.
  • Pilli çırpıcı veya french press de kullanabilirsiniz.
  • Sütü bardaklara paylaştırın.
  • Köpüklerini ekleyin.
  • Kahveli karışımı yavaşça bir kenarından üzerlerine aktarın.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.