2 Haziran 2023 Cuma

Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklaları yıkayalım, daha sonra kılçıklarını ayıklayıp doğrayalım.
  • Un, limon suyu ve suyu bir kaba alıyoruz baklaları o kaba doğrayıp suda bekletelim.
  • Baklalar suda beklerken minik küp şeklinde doğranmış soğanı ,zeytinyağı ile kavuralım.
  • Soğanlar kavrulunca baklaları sudan alıp direk tencereye koyalım karıştıralım.
  • Kapağını kapatıp on dakika kendi suyuyla pişirielim.
  • Sonrasında baklaları beklettiğimiz sudan 3 yemek kaşığı tencereye ekliyoruz ve üzerine de baklaların hizasına gelecek kadar normal su ekleyelim.
  • Tuzunu ve şekerini de ekleyip ezmeden hafif bir karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısalım.
  • Pişince altını kapatıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotunu ekliyelim karıştırmadan kapağını kapatalım.
  • Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla servis edelim. 

4 Malzemeli Çok Lezzetli Tarçınlı Kurabiye (Ekonomik Tarif) Tarifi

 

4 Malzemeli Çok Lezzetli Tarçınlı Kurabiye (Ekonomik Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • Bir çimdik tuz

    4 Malzemeli Çok Lezzetli Tarçınlı Kurabiye (Ekonomik Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına aldığımız sıvı yağ, pudra şekeri ve tarçın karıştırılıp vanilya, bir çimdik tuz ve kontrollü un eklenerek yoğurulur.
  • Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen kurabiyeler soğuyunca servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Pofuduk Kek Tarifi

 

Pofuduk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Pofuduk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pofuduk kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız kek harcını öncesinden yağlayıp unladığımız kek kalının içerisine boşaltalım.
  • Önceden ısıttığımız 160 °C fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım. Bu aşamada kontrollü olmalısınız. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Kekinizin ters çevirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.
  • Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirelim. Dilimleyerek servis edelim.

Yoğurtlu Tarhana Çorbası (Tarhana Çorbasını Birde Böyle Deneyin) Tarifi

 

Yoğurtlu Tarhana Çorbası (Tarhana Çorbasını Birde Böyle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 adet sarımsak (rende)
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu (tavuk suyu)

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pulbiber

    Yoğurtlu Tarhana Çorbası (Tarhana Çorbasını Birde Böyle Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çok pratik bir o kadar da lezzetli bir çorba.
  • Tarhanayı bide böyle deneyin, eminim çok seveceksiniz.
  • Yoğurt ve tarhanayı tenceremize dökelim, sarımsağı ekleyelim, suyu ilave ederek karıştıralım, tel şehriyeyi ekleyelim, et suyunu ilave edelim.
  • Diğer yandan sos tavamıza tereyağını eritelim, nane ve pulbiber ekleyip karıştıralım, çorbamızın üzerine dökelim, çorbayı kaynayana dek karıştıralım, kaynadıktan sonra altını kapatalım.

Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

  • 500 gr yağsız dana kıyması
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Un
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ

    Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak  yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
  • Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
  • Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
  • Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır. Afiyet olsun…
  • Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz.

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salça karışık
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kızgın yağlı bir tavada patlıcanları ve biberleri güzelce kızartalım.
  • Ayrı bir tencere içerisine sıvı yağını alalım ve içerisine doğramış olduğumuz soğanları ekleyip, soğanlarımızı kavuralım.
  • İçerisine bir tatlı kaşığı kadar yarım domates, yarım biber olacak şekilde biber salçamızı ekleyelim ve salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından domates suyumuzu ekleyelim, domates suyu elinize yoksa 3 adet domates rendeleyebilirsiniz.
  • Daha sonra içerisine kıymamızı ekleyip, güzelce kavuralım ardından içerisine baharatlarımızı ekleyelim ve ben çok az da su ekliyorum sıcak su suyunu hemen çekmemesi için ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
  • Daha sonra içerisine kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip, güzelce tekrar kavuralım ardından altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Ben yanında pirinç pilavı ve cacıkla servis ettim sizler dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz

All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi

 

All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

    All-in-One Cooker Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • All-in-One Cooker’ımızı 10 dakika soteleme programında çalıştıralım.
  • Haznesine zeytinyağını aldıktan sonra doğradığımız soğanı ekleyerek biraz soteleyelim..
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız havuçları ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
  • Ardından bezelye ve doğranmış patatesi ekleyerek karıştıralım.
  • Sebzelerimizi soteledikten sonra enginarlarımızı sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • Tuz, limon suyu ve sıcak suyu ekleyerek All-in-One Cooker’ımızın kapağını kapatalım.
  • Enginar dolmalarımızı 40 kPa basınçlı pişirme programında 5 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda kapağını açalım. Enginarlarımızı çukur kısımları yukarıya bakacak şekilde tabağımıza alalım.
  • Üzerine sebzelerimizden yerleştirelim.
  • İnce kıyılmış dereotu ile süsledikten sonra enginar dolmalarımızı limon eşliğinde servis edelim. 

1 Haziran 2023 Perşembe

Lor Peyniri Salatası Tarifi

 

Lor Peyniri Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Lor Peyniri Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lor peyniri salatası için öncelikle kabuğunu ince bir şekilde soyduğumuz salatalığı küp küp doğrayalım.
  • Ardından kırmızı kapya biberi ve yeşil biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Son olarak domatesi de küp küp doğrayarak bir kenara alalım.
  • Salatamızın içerisine ekleyeceğimiz maydanozu da ince ince kıydıktan sonra genişçe bir kabın içerisine lor peynirini alalım.
  • Peynirlerin üzerine yeşil biber, kırmızı biber, salatalık, domates ve maydanozu ilave edelim.
  • Dövülmüş ceviz, çörek otu, tuz ve zeytinyağına da ilave ederek salatamızı güzelce karıştıralım. Bu arada salatanın tuzunu peynirin tuz oranına göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Peyniriniz tuzsuzsa tuz ilave etmeyi unutmayın.
  • Lor peyniri salatamız servise hazır. 

Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi

 

Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • Erişte makarnayı haşlamak için sıcak su
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş biber
  • 1 paket konserve mısır
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Az miktarda konserve mısır

    Nefis Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Erişteleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzerek ayrı bir kaba alalım ve soğumaya bırakalım. Ilık hale gelince diğer malzemeleri ekleyebiliriz.
  • Diğer tarafta kornişon turşu ve köz biberi küçük küçük doğrayalım ve makarnanın üzerine ekleyelim. Mısır, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Üzeri için; bir miktar zeytinyağı sos tenceresine alalım içerisine kırmızı toz biber ve mısırı ekleyerek karıştıralım. Çok uzun süre ocakta tutmanıza gerek yok.
  • Ilık hale gelince salatanın üzerine ekleyebilirsiniz. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor. 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi

 

Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 6 yemek kaşığı sürülebilir çikolata

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

    Airfryer Çikolatalı Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföyleri ortadan keselim.
  • Ardından her milföyün ortasına sürülebilir çikolatadan koyalım. Milföylerin iki kenarını ortada birleştirelim.
  • Uç kısımlarının açılmaması için çatal ile bastıralım. Üzerine bıçakla verev şeklinde kesikler atalım.
  • Airfryer ızgarasının üzerine aldığımız milföylerin üzerine fırça yardımı ile yumurta akından sürelim.
  • Son olarak şeker serpelim ve 180 °C’de 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve üzerleri güzelce kızaran çikolatalı milföyler servise hazır.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy patates
  • 1 küçük boy patates
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince ince doğrayalım.
  • Sıvı yağ ve tereyağı ile beraber soteleyelim içerisine sarımsağı da ekleyelim.
  • Daha sonra diğer sebzeleri küçük küçük doğrayalım.
  • Kavrulan soğan üzerine ekleyelim aynı şekilde salçayı da ilave edelim ve sebzeleri kavuralım.
  • Daha sonra iki bardak bulgur ekleyelim ve tekrar kavuralım.
  • Tuz ve baharatları da ekleyip 3,5 su bardağı su ilavesi yaparak kapağını kapatalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
  • Pilavımız piştikten sonra biraz dinlendirip servis ededim.