Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu ciğeri
- 1 kilo kuzu gömlek yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 2 orta boy kuru soğan
- Çam fıstığı
- Kuş üzümü
- Tarçın
- Kimyon
- Karabiber
- Yenibahar
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tutam dereotu yada maydanoz
Ciğer Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçlerimizi bir kabının içerisine alıp soğuk suyun içinde 10 dakika bekletiyoruz.
- Uygun bir tencerenin içine tereyağını eritip yakmadan içerisinde fıstıkların hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, suda beklettiğimiz pirinçleri süzüp onları da ilave edip bir güzel kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine baharatlarımızı tuzu ve sıcak suda beklettiğimiz kuşüzümülerini de ilave edip sıcak suyu dökerek pişmeye bırakıyoruz.
- Diğer tarafta bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağını döküp küçük küpler halinde doğradığımız ciğerleri suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişme işlemi gerçekleştikten sonra biraz tuz ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
- Pişen pilavımızın içerisine ciğerimizi de ekledikten sonra karıştırıyoruz ve son olarak dereotu ya da maydanozu ince kıyıp bunları da ilave ediyoruz.
- İstediğimiz büyüklükte bir kaseyi alıp içerisine kuzu gömleğini kesip yerleştiriyoruz ve pirinç harcımızdan içerisine istediğimiz miktarda koyup kapatıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
- İşlem bittikten sonra her bir sarmanın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.