2 Haziran 2023 Cuma

Üçgen Pazı Dolması Tarifi

 

Üçgen Pazı Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 bağ pazı
  • 250 gram yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz fazla pirinç
  • Yarım su bardağı iri bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kaynar su

    Üçgen Pazı Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pazı yıkanır, üzerine kaynar su dökülüp yapraklar yumuşayana kadar bekletilir.
  • İç harç için tüm malzemeler karıştırılır.
  • Pazı yaprakları ortasındaki kalın damar çıkacak şekilde ikiye ayrılır.
  • İçine kıymalı harç konulup muska şeklinde sarılır.
  • Ayıklanan damarlı kısım tencerenin dibine yayılır.
  • Üzerine sarmalar yerleştirilir.
  • Hazırlanan sos tencerenin yarısından fazlasına gelecek şekilde ilave edilir.
  • İç harç yumuşayana kadar pişirilir.

Nemli Limonlu Kek Tarifi

 

Nemli Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gram tereyağ
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un (yaklaşık)

    Nemli Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaba tereyağını alıp şeker ile çırpıyoruz.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip çırpıyoruz.
  • Un ve diğer malzemeleri ekliyoruz.
  • Hafif karıştırıp kıvam alınca yağlı kağıt serili kek kalıbına döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.Bu tarz kekler düşük ısıda uzun süre pişmeli.
  • Kürdan testi yapıp soğuyunca servis ediyoruz 

Fiyonk Tatlısı Tarifi

 

Fiyonk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt (Çay bardağım büyük boy)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 2.5 su bardağı un (tam geldi bardak ölçüm 200 ml)

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Fiyonk Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti kaynatıyoruz kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatalım soğumaya bırakalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • İlk olarak sıvı malzemeleri kabımıza alalım.
  • Sonra kabartma tozu ve un ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan bir hamur oluyor tezgaha alalım .
  • Çok az un septim ama hiç gerek kalmadı çok güzel açıldı dikdörtgen açmaya çalışalım, kenarları düzgün olsun.
  • 1 santim kalınlık yeterli sora rulet veya patates kesiciyle şeritler halinde keselim.
  • Bu şeritlerinde dikdörtgen keselim, tam ortalarından tutum biraz sıkalım fiyonklar hazır.
  • Derin bir tencereye yağı alalım köpürüyor çünkü pişerken ,iyice yağımız kızınca içine fiyonkları atalım iyice pişirelim.
  • Yağımızın altını biraz kısalım ,sonra kevgirle alıp soğuk şerbete atalım .
  • 3 dk kadar bekletip şerbeten çıkaralım servis tabağına alalım, deneyecek olanlara afiyet olsun.
  • Not;dileyen az daha tuz atıp şerbete atmadan çayın yanında kızartma olarakda yapabilir kıyır kıyır oluyor.

Pastane Tadında Bayatlamayan Poğaça Tarifi

 

Pastane Tadında Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt  (250 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolu tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 paket instant maya (ikisi 10 gram oluyor)
  • 1 adet yumurta (akı sarısı üzeri için)
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (benimki 1 kg undan biraz kaldı)

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar rendesi

    Pastane Tadında Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce hamuru yapın ,mayalansın. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın, üzerini örtün.
  • 40 dk kabarana kadar mayalansın.
  • Tek tek bezeler alıp peynir koyup kapatıp tekrar beze yapın ,şekiller size kalmış.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ,çörek otu ,susam serpin.
  • 190 derece de kızarana kadar pişirin. 

Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklaları yıkayalım, daha sonra kılçıklarını ayıklayıp doğrayalım.
  • Un, limon suyu ve suyu bir kaba alıyoruz baklaları o kaba doğrayıp suda bekletelim.
  • Baklalar suda beklerken minik küp şeklinde doğranmış soğanı ,zeytinyağı ile kavuralım.
  • Soğanlar kavrulunca baklaları sudan alıp direk tencereye koyalım karıştıralım.
  • Kapağını kapatıp on dakika kendi suyuyla pişirielim.
  • Sonrasında baklaları beklettiğimiz sudan 3 yemek kaşığı tencereye ekliyoruz ve üzerine de baklaların hizasına gelecek kadar normal su ekleyelim.
  • Tuzunu ve şekerini de ekleyip ezmeden hafif bir karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısalım.
  • Pişince altını kapatıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotunu ekliyelim karıştırmadan kapağını kapatalım.
  • Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla servis edelim. 

4 Malzemeli Çok Lezzetli Tarçınlı Kurabiye (Ekonomik Tarif) Tarifi

 

4 Malzemeli Çok Lezzetli Tarçınlı Kurabiye (Ekonomik Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 paket vanilya
  • Bir çimdik tuz

    4 Malzemeli Çok Lezzetli Tarçınlı Kurabiye (Ekonomik Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına aldığımız sıvı yağ, pudra şekeri ve tarçın karıştırılıp vanilya, bir çimdik tuz ve kontrollü un eklenerek yoğurulur.
  • Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü altı hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen kurabiyeler soğuyunca servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Pofuduk Kek Tarifi

 

Pofuduk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Pofuduk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pofuduk kek için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve tüm malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız kek harcını öncesinden yağlayıp unladığımız kek kalının içerisine boşaltalım.
  • Önceden ısıttığımız 160 °C fırında 1 saat boyunca pişmeye bırakalım. Bu aşamada kontrollü olmalısınız. Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz.
  • Sürenin sonunda pişen kekimizi fırından alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra servis tabağına ters çevirelim. Kekinizin ters çevirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.
  • Oda sıcaklığına gelen keki servis tabağına ters çevirelim. Dilimleyerek servis edelim.

Yoğurtlu Tarhana Çorbası (Tarhana Çorbasını Birde Böyle Deneyin) Tarifi

 

Yoğurtlu Tarhana Çorbası (Tarhana Çorbasını Birde Böyle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 adet sarımsak (rende)
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı et suyu (tavuk suyu)

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pulbiber

    Yoğurtlu Tarhana Çorbası (Tarhana Çorbasını Birde Böyle Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çok pratik bir o kadar da lezzetli bir çorba.
  • Tarhanayı bide böyle deneyin, eminim çok seveceksiniz.
  • Yoğurt ve tarhanayı tenceremize dökelim, sarımsağı ekleyelim, suyu ilave ederek karıştıralım, tel şehriyeyi ekleyelim, et suyunu ilave edelim.
  • Diğer yandan sos tavamıza tereyağını eritelim, nane ve pulbiber ekleyip karıştıralım, çorbamızın üzerine dökelim, çorbayı kaynayana dek karıştıralım, kaynadıktan sonra altını kapatalım.

Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

  • 500 gr yağsız dana kıyması
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Un
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ

    Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye pirinçleri alalım. Üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alarak  yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve rengi dönene kadar birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım.
  • Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Önemli olan malzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • En az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırladığımız harçtan büyük parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak köfte şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz köftelerin her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batıralım.
  • Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda köftelerin her iki yönünü güzelce kızartalım.
  • Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır. Afiyet olsun…
  • Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz.

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salça karışık
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kızgın yağlı bir tavada patlıcanları ve biberleri güzelce kızartalım.
  • Ayrı bir tencere içerisine sıvı yağını alalım ve içerisine doğramış olduğumuz soğanları ekleyip, soğanlarımızı kavuralım.
  • İçerisine bir tatlı kaşığı kadar yarım domates, yarım biber olacak şekilde biber salçamızı ekleyelim ve salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından domates suyumuzu ekleyelim, domates suyu elinize yoksa 3 adet domates rendeleyebilirsiniz.
  • Daha sonra içerisine kıymamızı ekleyip, güzelce kavuralım ardından içerisine baharatlarımızı ekleyelim ve ben çok az da su ekliyorum sıcak su suyunu hemen çekmemesi için ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirelim.
  • Daha sonra içerisine kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip, güzelce tekrar kavuralım ardından altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Ben yanında pirinç pilavı ve cacıkla servis ettim sizler dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz