3 Haziran 2023 Cumartesi

Kahvaltıya Zurna Dürüm Tarifi

 

Kahvaltıya Zurna Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka ekmek
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
  • 8- 10 adet minik boy sosis
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz

    Kahvaltıya Zurna Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosisleri boyuna ince ince doğrayın ve sıvı yağ da kızarıncaya kadar soteleyin.
  • Aynı tavada iki adet yumurtayı omlet gibi pişirin kaşıkla parçalara ayırın.
  • Taze soğan ve yeşil biberi ince ince doğrayın, isteyen benim gibi acı biber kullanabilir tavsiye ederim 😊.
  • Yufka ekmeğini tezgah üzerinde açın ve iki yemek kaşığı labne peynirini ortasına güzelce sürün.
  • Kızarmış sosisleri üzerine dökün yayın, tekrar üzerine yumurtayı küçük parçalar halinde serpiştirin.
  • Kıyılmış maydanozu taze soğanı yeşil biberi de aynı şekilde serpiştirin.
  • En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve yufkanın iki yan tarafını biraz içe doğru kapatın ve rulo şeklinde sarın, zurna dürümümüz hazırdır

Susamlı Anne Keki Tarifi

 

Susamlı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine

  • Susam

    Susamlı Anne Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.
  • Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım.
  • Un kabartma tozu ve vanilya eleyip karıştıralım yağlanmış orta boy tepsiye yayalım.
  • Üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 170 c fırında kontrol ederek 25- 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. 

İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi

 

İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 125 gram tereyağı veya margarin ( Oda ısısında )

İçi için;

  • Hazırladığımız hamurun üçte biri
  • 2 silme yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Dışını bulamak için;

  • Yeteri kadar irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    İki Renkli İrmikli Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hazırlanan hamurun üçte birine ceviz ve kakao eklenip yoğurulur.
  • Sade olanı mandalina büyüklüğünde kakaolu olanı bilye büyüklüğünde şekil verelim. Sade olan hamuru elimizle açıp içine kakaolu harçtan koyalım ve kapatalım daha sonra irmiğe bulayalım ve bıçakla artı şekli verelim.
  • Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbeti için su ve şeker ocakta orta ateşte kaynatılıp.
  • Limon eklenip 15 dakika daha kaynatılır.
  • Sıcak tatlıya ilk sıcağı çıkan şerbet her yerine gelecek şekilde gezdirilip 1 saat dinlendirilip servis edilir. 

Patatesli Havuçlu Rulo Tarifi

 

Patatesli Havuçlu Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz (1 çay kaşığı)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım çay bardağı kaşar rendesi
  • Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
  • Hindi salam

NOT: Damak zevkinize göre iç kısmına koyulan malzemelerde değişiklik yapabilirsiniz. (Örn: kaşar yerine labne, ton balığı, göbek marul, vb.)

Patatesli Havuçlu Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce havuç ve patatesi rendeliyoruz. Patatesin suyunu sıkmak karışımın fazla sulanmasını önleyecektir bu yüzden sıkmanızı tavsiye ederim.
  2. Un, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip hepsini bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra üzerine yağlı kağıt serilmiş tost makinasına dikdörtgen şekilde yayıyoruz. Ve üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Piştikten sonra geriye kalan malzemeyi üzerine koyup rulo şeklinde sarıyoruz (Bu aşamada eklemek istediğiniz farklı malzeme varsa onlardan da koyabilirsiniz).
  5. Daha sonra yaptığımız ruloyu dilimliyoruz. Tarifimiz servise hazır oluyor.

Ciğer Sarma Tarifi

 

Ciğer Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu ciğeri
  • 1 kilo kuzu gömlek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Tarçın
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tutam dereotu yada maydanoz

    Ciğer Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçlerimizi bir kabının içerisine alıp soğuk suyun içinde 10 dakika bekletiyoruz.
  • Uygun bir tencerenin içine tereyağını eritip yakmadan içerisinde fıstıkların hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, suda beklettiğimiz pirinçleri süzüp onları da ilave edip bir güzel kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine baharatlarımızı tuzu ve sıcak suda beklettiğimiz kuşüzümülerini de ilave edip sıcak suyu dökerek pişmeye bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağını döküp küçük küpler halinde doğradığımız ciğerleri suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişme işlemi gerçekleştikten sonra biraz tuz ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Pişen pilavımızın içerisine ciğerimizi de ekledikten sonra karıştırıyoruz ve son olarak dereotu ya da maydanozu ince kıyıp bunları da ilave ediyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte bir kaseyi alıp içerisine kuzu gömleğini kesip yerleştiriyoruz ve pirinç harcımızdan içerisine istediğimiz miktarda koyup kapatıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
  • İşlem bittikten sonra her bir sarmanın üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında 30 dakika pişmeye bırakıyoruz. 

Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti )

 

Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti ) İçin Malzemeler

  • 14 adet güllaç yaprağı

Islatmak için;

  • 2,7 litre süt
  • 600 gram toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram fındık

Üzeri için;

  • 20 gram antep fıstığı
  • Dondurulmuş vişne

    Güllaç Tarifi ( Ramazanın Serinleten Lezzeti ) Nasıl Yapılır?

  • 2,7 litre süte 600 gram toz şeker ekleyip, şeker tamamen eriyene kadar sütü ocakta ısıtalım.(Kaynamasına gerek yok)
  • Isınan sütü ocaktan alalım ve içine 1 paket vanilya ekleyip, oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.
  • Güllaç yapraklarının her katını, oda sıcaklığında gelen süt ile ıslatalım.
  • Güllaç yapraklarının sayısı ortalandığında, arasında fındık serpelim ve kalan yaprakları da ıslatıp üst üste dizelim.
  • Kalan sütü de üzerine gezdirip güllacı buz dolabına kaldıralım. 1 saat kadar soğuttuktan sonra dilimleyip üzerini antep fıstığı ve vişne ile süsleyip tekrar dolaba kaldıralım.
  • Buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz. 

Kuşkonmazlı Yumurta Tarifi

 

Kuşkonmazlı Yumurta Tarifi (Kahvaltı Alternatifi) İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşkonmaz
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz

    Kuşkonmazlı Yumurta Tarifi (Kahvaltı Alternatifi) Nasıl Yapılır?

  • 300 gram kuşkonmazın alt kısımlarının sert bölgelerini keselim ve kalan kısımlarını 2 şer cm uzunluğunda dilimleyelim.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağında doğradığımız kuşkonmazları iyice yumuşayana kadar kavuralım.
  • Yeteri kadar kavrulduğunda 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ve 4 adet yumurtayı ekleyip karıştıralım.
  • Yumurta piştiğinde üzerine kırmızı toz biber serpelim ve 1 dakika kadar daha beklettikten sonra ocaktan alalım ve servis edelim.

2 Haziran 2023 Cuma

Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi

 

Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler

Marine için;

  • 4 adet derisiz somon balığı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz

️️️Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 300 gram buzluk sebze ( karnabahar, havuç, brokoli)
  • 300 gram krema
  • 1 yemek kaşığı labne peynir ( frischkäse)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı suyla karıştırın)
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı sebze tozu
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biraz muskat
  • Bir tutam dereotu ( ince kıyılmış)

    Sebzeli Kremalı Somon Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; tereyağ ve sıvı yağını eritin.
  • Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Kremayı, labneyi, sebzeleri ve baharatları ekleyip kaynatın.
  • Kapağını kapatmadan, kaynayınca orta ateşte pişirin. ( sebzeleri çok yumşatmayın çünkü fırında da pişecek).
  • Nişastalı suyu da ekleyip yüksek ateşte kısaca pişirin.
  • Dereotunu da ekleyin.
  • Orta boy borcama dökün. ( benim borcam büyük geldi :-) )
  • Üzerine somon balıklarını yerleştirin.
  • Marine için; baharatları, sıvı yağını ve limon suyunu karıştırıp fırçayla balıkların üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 28 dak. Pişirin.
  • Fırını kapatın ve 2-3 dak. Fırında dinlendirin.

Domates Soslu Kıymalı Makarna Tarifi

 

Domates Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 200-250 gram kadar kıyma
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı kadar kışlık sos ya da domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

    Domates Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı koyup küp doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavurun.
  • Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Salçaları, domates sosunu ve baharatı ekleyip bir kaç kez karıştırın.
  • Makarnayı ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Üzerine çıkıcak kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Eğer pişmezse sıcak su ilavesi yaparsanız