5 Haziran 2023 Pazartesi

Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata ya da 1 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

    Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için uygun bir kap içerisine yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim, tüm malzemeler karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız karışımı tabanını ve kenarlarını yağladığımız borcama alalım, önceden ısıttığımız 180°c alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sosu için; tencereye çikolata, süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu  alarak çırpalım.
  • Daha sonra karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizi eşit parçalara dilimleyelim ve sıcak sosumuzu kekimizin üzerine gezdirelim.
  • Sosunu güzelce çeken kekimizi süsleyelim ve servis edelim. 

Frambuazlı Trileçe Tarifi

 

Frambuazlı Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

  • 4 su bardağı süt (800 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 200 ml krema

Krem şanti için:

  • 1 paket krem şanti (75 gr)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Üzeri için:

  • 350 gr frambuaz
  • Yarım su bardağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle klasik trileçe keki için uygun bir kaba yumurtaları ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar mikserle güzelce çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim. Ardından hazırladığımız hamuru borcama boşaltalım.
  • Hamuru bir spatula yardımıyla eşit bir şekilde yaydıktan sonra kekimizi 160 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 35 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan keki ıslatmak için bir kaba süt, sıvı krema ve şeker ekleyelim. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak bir kenara alalım.
  • Sosu için sos  tenceresine frambuazı alalım. Ardından şekeri ilave edelim.
  • Diğer taraftan mısır nişastasına suyu ekleyelim. Karıştırarak nişastayı çözelim.
  • Daha sonra hazırladığımız nişastayı tencereye ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Frambuaz sosunu sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  • Sos kaynamaya başladıktan sonra ilave ederek tekrardan karıştıralım.
  • Kaynayan sosu ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Bu arada pişen kekimizi fırından alalım ters çevirerek pişirme kağıdını hızlıca çıkardıktan sonra bir kürdan yardımıyla üzerine delikler açalım.
  • Ardından hazırladığımız süt şerbetini üzerine gezdirelim. Kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar beklemeye bırakalım.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra kekin üzerine çırpılmış krem şanti sürelim.
  • Krem şantiyi güzelce yaydıktan sonra soğuyan frambuazlı sosu da üzerine gezdirelim. Sosumuzu da yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Tatlımızı bu şekilde mümkünse 1 gece veya en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Servis esnasında üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Kızartmadan Patates Musakka Tarifi

 

Kızartmadan Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı domates sosu veya 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı su

    Kızartmadan Patates Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince yuvarlak doğrayalım.
  • Üzerlerine sıvı yağ gezdirip fırçayla eşit sürelim.
  • Patateslerin üzerine bir fiske tuz gezdirip 190 derece fırında bir süre hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Kıymalı harcı hazırlayım.Önce kıymayı kavuralım.
  • Sıralı diğer malzemeleri ekleyerek kavuralım suyunu ilave ederek bir süre daha pişirelim.
  • Kıymalı harcı patateslerin üzerine ilave edelim.
  • 190 derece fırında bir süre daha pişirip servise sunalım. Afiyetle.
  • Not dileyen patatesleri yağda kızartıp hazırlayabilir. Dileyen küp şeklinde doğrayıp airfryer de pişirip hazırlayabilir.

4 Haziran 2023 Pazar

Fındıklı Kete Tarifi

 

Fındıklı Kete Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Olmasa da olur )
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak hamur)
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

İç harcı için;

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (Arttırılabilir isteğe göre)
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık /ceviz

Arasına sürmek için;

  • 150 gr tereyağı

    Fındıklı Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur için ılık süt ve suyu yoğurma kabına alıyoruz.
  • Üzerine şeker ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz daha sonra yağlarımızı ekliyoruz daha sonra unumuzu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz tuzumuzda ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Unlu iç harç. Tereyağını ve sıvı yağ eritiyoruz üzerine unumuzu döküp rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz ardından fındık içini ve şekeri ilave edip bir tık daha çevirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurları eşit bezelere ayırıyoruz.
  • Bezeleri ince açıp arasana eritmiş olduğunuz tereyağı sürüyoruz her tarafına un karışımını serpiştirelim sonra rulo halinde saralım ardından şekil verdiğimiz hamurumuz merdane yardımı ile inceltelim tepsiye aldığımız hamurlarımızın üzerine eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 

Kıymalı Krep Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Krep Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 4,5 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pişirmek için;

  • tereyağı veya sıvı yağ

İç harcı için;

  • Kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • 1 çay kaşığı Kekik
  • 100 gram Kaşar

Dışı için;

  • Hazır beşamel sosu

    Kıymalı Krep Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
  • Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
  • Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
  • Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
  • Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Krep bir kenarda soğukken soğanımızı doğrayıp tavaya koyalım ve pembeleşene kadar bırakalım bir yandan kıymamızı ayrı bir tavaya alıp suyunu çekmesini ve iyice pişmesin bekleyelim soğanımız pembeleştiğinde kıymanın içine atalım baharatlarınıda ekleyelim.
  • Ben hazır beşamel sosu kullandım (Dilerseniz sizde daha pratik bi şekilde yapabilirsiniz) krebimizin içine kıymamızı koyup üstüne kaşar rendeleyelim hepsi bittikten sonra kürdanla tutturalım ve beşamel sosumuzu dökelim isterseniz üzerinede kaşar rendeleyebilirsiniz 

Patlıcan Yemeği (Söğürme) Tarifi

 

Patlıcan Yemeği (Söğürme) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • yarım çay kaşığı karabiber (Acı miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Patlıcan Yemeği (Söğürme) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları ister fırında ister ocakta közleyin.
  • Soğanı,biberi ve sarımsağı küçük küçük doğrayın.
  • Domateslerinde kabuklarını soyup doğrayın.
  • Soğanı ve biberi yağda kavurun.
  • Domatesleri ve sarımsağı da ilave edip pişmeye bırakın.
  • Tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin.
  • Ardından közlenmiş patlıcanları ilave edip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 cimdik tuz
  • 8 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker

    Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önceden tencereye pirinç ve suyu katıp haşlıyoruz.
  • Sütü ekleyip şekeri de ilave ediyoruz.
  • Kısık ateşte kaynatıyoruz kıvamı koyulaştığında kaselere doldurup fırın tepsisine su koyup kaseleri koyuyoruz.
  • 180 derece fırında üzeri kızarınca çıkartıp soğumaya bırakıyoruz kıvamı çok güzel buzdolabına kaldırıyoruz.

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi

 

Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı silme un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

    Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtayı kopuk olana kadar çırpalım.
  • Süt sıvı yağ ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice çırpalım. Yağlamış ve un serpmiş olduğumuz kalıba kek harcımızı ortada başlayarak dökelim. 170 derecede 15 dakika kadar pişirelim.
  • Sosu için hafif ısıttığımız sütün içine kahveyi katıp karıştırarak çözelim.
  • İlk sıcağı çıkan keki kalıptan çıkararak 4-5 yerinde çatalla delelim ve eşit şekilde sosla ıslatalım.
  • Muhallebi için, vanilya ve terayağ harici de bütün malzemeleri alarak koyulaşıncaya kadar çırpalım kıvam alıp ocaktan alınca vanilyayı ve terayağı ilave ederek iyice çırpalım.
  • Muhallebimizi de dökerek ilk sıcağı çıkınca istediğimiz gibi süsleyip dolapta 1-2 saat kadar dinlendirelim.