Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Sosu için:
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata ya da 1 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Suffle Tadında Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için uygun bir kap içerisine yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpalım.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim, tüm malzemeler karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız karışımı tabanını ve kenarlarını yağladığımız borcama alalım, önceden ısıttığımız 180°c alt üst fansız ayardaki fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sosu için; tencereye çikolata, süt, toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alarak çırpalım.
- Daha sonra karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan kekimizi eşit parçalara dilimleyelim ve sıcak sosumuzu kekimizin üzerine gezdirelim.
- Sosunu güzelce çeken kekimizi süsleyelim ve servis edelim.