6 Haziran 2023 Salı

Fırında Közlenmiş Biberli Domates Çorbası Tarifi

 

ırında Közlenmiş Biberli Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-8 domates
  • 2-4 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 2 çay kaşığı şeker

    Fırında Közlenmiş Biberli Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domates biber yıkanır kurutulur.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye domatesler ikiye kesip biberleri ister bütün ister ikiye kesin.
  • Sarımsakları soyup ikiye kesip domateslerin ortalarına yerleştirin.
  • Soğanları halka doğrayıp tepsiye dizip üzerine karabiber, kekik, tuz ve şekeri karıştırıp domatesli biberli soğanlı karışımın üzerine serpiştirip, ısıtılmış fırına 200 derecede yaklaşık 30-35 dk közleyin.
  • Közlenmiş domates ve biberlerin kabuklarını soyalım.
  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağı ilave edip, ardından unu ekleyip kokusu çıkara kadar kavuralım.
  • Ardından közlediğimiz kabukları soyulmuş sebzeleri ekleyip karıştıralım.
  • Sıcak suyu ilave edip karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra blenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam alana kadar.
  • Ardından 3 yemek kaşığı pirinci ekleyip karıştırarak pişirelim.
  • Kıvamı koyu olursa sıcak su eklemesi yapalım.
  • Pirinçler yumuşayınca süt tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte 5-6 dk daha kaynatıp, servis tabağına alalım.
  • İsteğe göre üzerine kaşar peynir rendesi veya kızarmış ekmek ile servis edelim.

Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi

 

Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna (istediğiniz makarna çeşidi)
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 paket 500 gram mantar
  • 200 ml krema
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

    Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnamızı hașlayıp süzelim bir kenara alalım.
  • Diğer taraftan tavaya kuş başı doğranmış tavuk etlerini ilave edip üzerine sıvı yağını ekleyip tavuk etleri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyip, 9-10 dk suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Sarımsağı, baharatlarını, tuzunu ekleyip karıştıralım, ardından kremayı ekleyip bir kaç dakika daha pişirelim.
  • Son olarak önceden haşladığımız makarnayı bir kase rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, karıştıralım sıcak olarak servis edelim afiyetler olsun deneyecek olanlara.
  • Not:isteğe bağlı üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Karnıyarık Poğaça Tarifi

 

Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

İçi için;

  • Peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber

Üzeri için; 

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş

    Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için bütün sıvıları uygun bir kaba alın.
  • Şeker ve mayayı ekleyip karıştırın, 10 dakika kadar bekletin mayayı aktifleştirin.
  • Üzerine unla karışık tuz ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. 1 saat kadar mayayı ılık ortamda kapalı şekilde mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru eşit parçalara bölüp yuvarlayın.
  • Herbirini çay tabağı büyüklüğünde elinizle bastırarak açın. İki eşit çizgi atın. Ortasına peyniri yayın.
  • Her iki kanattan ortasından peynir görünecek şekilde katlayın.
  • Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın ve poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önce yumurta sarısını sürün. Sonra domates ve biberi ince dilimleyip ortasına yerleştirin.
  • Son olarak haşhaş serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çıkan poğaçaların üzerine kurumaması için mutlaka ılıyana kadar bir bez ile kapatın. 

Kabaklı Milföy Tart Tarifi

 

Kabaklı Milföy Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 kare dilim milföy
  • 1 kabak
  • 7 dilim kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı domates sosu

    Kabaklı Milföy Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları ince dilimler halinde kesin.
  • Ardından kaşar peynir dilimlerinizi 4’e bölün.
  • Milföyleri birleştirip yuvarlak şeklini verin.
  • Küçük bir kase yardımıyla orada yuvarlak oluşturun, ancak kesmeyin. Sadece simit görüntüsü için şeklimizi oluşturuyoruz.
  • Milföye önce domates sosunuzu sürün.
  • Ardından sırasıyla kabak ve peynirleri dizmeye başlayın.
  • Ortasındaki yuvarlak alanı üçgen halinde kesip halka şeklini verin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam ile çörek otu ekleyip fırına atın.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İşte hazır! 

Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı:200 ml

Çay bardağı:125 ml

  • 2 su bardağı süt ılık
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta akı (Sarıları üzerine)
  • 5-5,5 su bardağı un

    Puf Puf Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, şeker ve süt karıştırıp 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Yağ, yumurta beyazlarını ve tuz ekleyin, karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyin ve yaklaşık 10 dakika yoğurun. Sıcak bir yerde 1 saat mayalandırın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapın, elinizle genişletin. Resimdeki gibi kesip şekil verin.
  • Yağlı kağıt üzerine koyun.
  • 20 dakika tepsi mayası geldikten sonra üzerine yumurta sarılarını sürün.
  • İster boş ister susam, haşhaş vs serpebilirsiniz üzerine, 180 derecede 25 dakika kadar pişirip, üzerine temiz bir mutfak havlusu örtün.Ilık haliyle poşetleyip buzluğa koyabilirsiniz.

Çilekli Ve Muzlu Dondurma (Çok Lezzetli) Tarifi

 

Çilekli Ve Muzlu Dondurma (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet dilimlenip dondurulmuş muz
  • 1,5 su bardağı dilimlenip dondurulmuş çilek
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı krema (Veya süt)
  • 1 paket ince kıyılmış çikolata

    Çilekli Ve Muzlu Dondurma (Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muz ve çilekler dilimlenip dondurucuda tamamen dondurulup robota alınarak krema eklenip robottan iyice çekilir.
  • Bal eklenip tekrar robottan çekilerek ince doğranmış bir paket çikolata eklenip karıştırılarak saklama kabına alınıp üzeri kapalı dolapta 4 saat bekletilir.
  • Tamamen donmuş olan dondurmayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi

 

Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket tereyağı veya margarin (Oda ısısında bekletilmiş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı kakao isterseniz türk kahvesiŞekil vermek için
    • 1 şişe boş maden suyu şişesi

      Mantar Kurabiye Tam Kıvamında Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudra şekerini ve yumurtayı bir kapta karıştırın.
    • Sonra üzerine mısır nişastasını, vanilin, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip yoğurun.
    • Elimize yapışmayacak hafif sertlikte bir hamur elde edince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.
    • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
    • Maden suyu şişesini önce kakaoya yahut türk kahvesine batırın.
    • Ardından kurabiyelerin üzerine bastırarak mantar şekli verin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Püf nokta.
      • Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra bir süre pişmeye devam edebilirler. Dikkat etmenizi öneririz.
      • Fırın ısınmadan kurabiyeleri pişmeye atmayın pişerken de fırından fırına değişir altları pembeleşince çıkarın fırından.

Enginarlı Yeşil Salata Tarifi

 

Enginarlı Yeşil Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 yaprak marul
  • Nar ekişisi
  • Zeytinyağ

    Enginarlı Yeşil Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye bol kaynar su ekleyin.
  • İçine 1/2 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun.
  • Kaynayan suyun içine enginarı ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Benim enginarlarım 30 dk da pişti.
  • 20 dk dan sonra kenarından bıçak yada kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Enginar hafif ılınınca, bol yeşillikle hazırladığınız salatanın içine doğrayabilirsiniz.
  • Zeytinyağ, nar ekşisi limon tuz karabiber ilave ederek

İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi

 

İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 3 dal yeşil soğan
  • 4-5 yemek kaşık quarklı (Süzülmüş katı yoğurt)
  • Sebze çeşnisi
  • Tuz

    İçi Quarklı (Süzme Yoğurtlu) Biber Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları doğrayın.
  • Quark,tuz ve sebze çeşnisini hepsi bir kaseye alıp karıştırın.
  • Fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında15- 20 dk alt üst ayarda pişirin.

Fırında Paçanga Böreği Tarifi

 

Fırında Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 80 gram pastırma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İçine sürmek için

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Galeta unu

    Fırında Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içimizi hazırlayalım. İçi için biberleri çekirdeklerinden ayıklayıp ince ve küçük bir şekilde doğrayın
  • Karıştırma kabına alın domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
  • Onu da ekleyin pastırmayı da çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp karıştırma kabına alın rendelenmiş kaşarı da ekleyip harmanlayın.
  • Diğer yanda yufkanın birini alın. Önce dörde sonra sekize bölün su ve sıvı yağı karıştırın.
  • Fırça yardımıyla böldüğümüz yufkaya sürün iç harcından 1 yemek kaşığı ekleyin çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın.
  • Daha sonra yumurta ve sütü güzelce çırpın.
  • Sardığımız böreği önce sütlü karışıma daha sonra galeta ununa bulayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 180 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. 

Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi

 

Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5- 3 su bardağı un

Üzerine :

  • Yumurta akı
  • Fındık kırıkları

    Hindistan Cevizli Sütlü Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye süt, sıvı yağ, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta, vanilya ve kabartma tozu alınarak karıştırılır.
  • Üzerine elenmiş un eklenerek yoğrulur. (unu yavaş yavaş ekleyin hamur sertleşmesin)
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır.
  • Önce yumurta akına daha sonra fındık kırıklarına bastırılır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alınarak önceden ısıtılan 180 derece fırında üstleri çatlayana kadar 15 dakika pişirilir.