Tarçınlı Kremalı Berliner Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı erimiş tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Krema için:
- 750 ml süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- 1 yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
(Tercihe göre kremaya soğuyunca yarım paket/100 ml kutu krema ve 1 paket toz krem şanti ekleyip çırpabilirsiniz daha lezzetli olur)
Bulamak için:
- Tarçın
- Toz şeker karışımı
Tarçınlı Kremalı Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema hazırlamak için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri orta ateşte pişirin.
- Kaynayınca altını kapatıp içine tereyağı vanilya ekleyin.
- Üzerine değecek şekilde süreç film kapatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için yoğurma kabına süt şeker maya alıp karıştırıp 5 dk mayalandırın.
- Üzerine diğer malzemeleri ekleyip 5 -7 dk yoğurun.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru açıp 2 cm kalınlığında bardak ya da kalıp yardımıyla kesin.
- Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt üzerine dizip üzerini örterek yarım saat mayalandırın.
- Sonrasında hamurları orta ateşte yağda kızartın.
- Kızaran berlinerlerin ilk sıcağı çıkınca şeker tarçın karışımına bulayıp içine krema sıkın.
Bi tutam sevgiyle servis edin