11 Haziran 2023 Pazar

Dereotlu Salatalıklı Patates Salatası Tarifi

 

Dereotlu Salatalıklı Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo patates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kilo salatalık
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 diş sarımsak

    Dereotlu Salatalıklı Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye patatesleri koyup başlıyoruz.
  • Haşlanan patatesleri soğuduktan sonra ezecek yardımıyla ezip içerisine salatalıkları rendeliyoruz.
  • Diğer tarafta bir kabının içerisine yoğurt, mayonez ,hardal ,sarımsak ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Son olarak bütün malzemeleri birleştirip soğuk servis ediyoruz

Etli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dolusu haşlanmış kuru fasulye
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yağ

    Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti tencerede az bir su ile iyice pişiriyoruz.
  • Soğanlarımızı ve yağı ekleyip kavuruyoruz salçamızı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  • Fasulyeleri ekleyip bir iki dakika salçayla iyice harmanlanıncaya karıştırıyoruz baharatları ve tuzu atıp üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip kıvamı isteğimize göre olana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun

Fettucini Alfredo Tarifi

 

Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram fettucini makarna

Sosu için;

  • 1 paket kültür mantarı
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 paket krema
  • 1 tutam taze fesleğen
  • Yarım su bardağı parmesan peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Fettucini Alfredo Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremalı sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı ile zeytinyağı tavaya alınıp mantarlar yüksek ateşte sotelenir.
  • Ardından jülyen doğranmış tavuk göğsü ve 2 diş ezilmiş sarımsak eklenip pişirilir.
  • Tavuklar piştikten sonra 1 paket krema 1 tutam fesleğen ve yarım su bardağı parmesen peynir eklenip kısık ateşte sos pişirilir. ( Ben bir kepçede makarna suyundan eklesin hafif sulu olunca çok daha güzel oluyor 💁🏻‍♀️)
  • Makarna için diğer taraftan kaynayan suya tuz atılıp makarnalar haşlanır makarna haşlandıktan sonra süzülür (Soğuk sudan geçirmeyin) süzülen makarna sos ile buluşturulur.
  • Kısık ateşte 5 dakika pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine parmesan peyniri rendelenir

Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi

 

Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100-150 gram asma yaprağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • Yaprağın üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz

    Asma Yaprağı Turşusu (Gaziantep Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları yıkayıp tencereye alıyoruz.
  • Diğer malzemeleri de üzerine ekleyip sıcak suyu ekliyoruz.
  • Üzerini çok fazla geçmesin. Kaynasın yiyecek kadar yumuşasın.
  • Suyuyla beraber sıcak servis edilir.

Şeritli Poğaça Tarifi

 

Şeritli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya (10 gram)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe sade maden suyu (200 ml) veya ılık su, süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un (Kontrollü ekleyin).

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı

İçine;

  • 150 gram peynir

    Şeritli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, maya, şekeri karıştıralım. Sıvı yağı ve maden suyunu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unu ve tuzu ekleyerek hamuru yoğuralım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • Hamurdan eşit şekilde büyük küçük parçalar koparalım hepsini yuvarlayalım.
  • Küçük hamurdan birini alıp açalım iç malzemeyi koyarak kapatalım. Büyük hamuru da açarak şekilde görüldüğü gibi bıçakla keselim. Diğer hamuru içine koyalım ve kapatalım.
  • Tüm hamur bezelerine aynı işlemi uygulayalım.
  • Yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. 

10 Haziran 2023 Cumartesi

Ispanaklı Krep Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi

 

Ispanaklı Krep Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram ıspanak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yulaf (bardak ölçüsü 250 ml)
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

    Ispanaklı Krep Yemelere Doyamayacaksınız Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı, maydanozu, yarım çay bardağı suyu ekleyerek blenderden geçirin.
  • Yulafı, yumurtaları ve yarım çay bardağı suyunu ekleyerek blenderden geçirin.
  • İkisini bir karıştırın. Koyu kıvamında oluyorsa biraz su dökebilirsiniz.
  • Bir tava veya krep makınanız varsa döndürerek pişirin.
  • Yapımı hem çok kolay ve doyurucu bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Deneyeceklere afiyet olsun. 🤌🌸
  • Not:Bütün malzemeleri blenderden geçirebilirsiniz.

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket instat maya
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu

İçi için;

  • Ezine peyniri

    Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın ve yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 20 dakika kadar bekletin.
  • Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp açın ve içine peynir koyup kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerini bir bez ile örtüp dinlendirin. 

Sünger Kek Tarifi

 

Sünger Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 şişe sade maden suyu

    Sünger Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım. Daha sonra kakao hariç diğer malzemeleri ilave edelim yağlamış olduğumuz kek kalıbımıza harcımızdan dökelim.
  • Karışımdan 1 su bardağı kadar bırakıp üzerine 2 tatlı kaşığı kakao ekleyip mikserle çırpalım ve kekin üzerine dökelim.
  • Daha sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25dakika pişirelim kürdan testi yapıp fırından alalım.

Mantar Kurabiyesi Tarifi

 

Mantar Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ /margarin (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri (200ml)
  • 2 su bardağı nişasta (400ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 boş soda şişesi yada krema duyu

    Mantar Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeler koyularak karıştırılır.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım elimiz ile yuvarlayarak şekillendirelim fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
  • Tabak yada kaseye kakaoyu koyalım soda şişesinin ucu yada pasta kreme duyunun yuvarlak bölümünü kakaoya batırıp tepsiye yerleştirdiğimiz kurabiyelerin üzerine bastırarak mantar şekli verilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
  • Kurabiyeleri pişirdikten sonra soğumasını beklemeden elimizle tutmayalım henüz sıcakken dağılabilir.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirelim. 

Çikolatalı Çörek Tarifi

 

Çikolatalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 adet yaş maya
  • Aldığı kadar un

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı şekeri karıştırıyoruz

İçi için

  • Kahvaltılık çikolata

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Fındık parçaları

    Çikolatalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına bir miktar un alıyoruz bütün malzemeleri ekleyip, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ediyoruz, hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz daha sonra hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 parmak aralıklı olacak şekilde yerleştiriyoruz üzeri kapalı 20 dk tepsi mayası yapıyoruz.
  • Daha sonra üzerine yumurta karışımını sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra kahvaltılık çikolatayı benmari usulü eritip, içine sıkıyoruz.
  • Üzerine pudra şekeri fındık parçaları serpip, servis yapıyoruz. 

Muska Börek Tarifi

 

Muska Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • Sıvı yağ
  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Galeta unu
  • 5 yumurta beyazı

    Muska Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyip kavrulan soğana ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı da ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları yarım ay şeklinde ikiye katlayıp 10 cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz. Her bir yufkamızı aynı şekilde kestikten sonra birinin ucuna harcımızdan koyup, muska şeklinde sarıyoruz.
  • Bütün yufkaları sardıktan sonra böreklerimizi önce yumurta beyazına daha sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağ da kızartıyoruz (dilerseniz kızartmadan bir kısmını dondurucuya atıp daha sonra da kızartabilirsiniz)