13 Haziran 2023 Salı

Hasan Paşa Köfte Tarifi

 

Hasan Paşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz

Patates püresi için;

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Salça sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

    Hasan Paşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ekleyelim ardından baharatları ve galeta ununu koyalım yoğurmaya başlayalım eğer kıvamı size kuru gelirse kıymanız yağsız ise 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • İyice yoğuran kıymayı eşit parçalarda yuvarlayıp, çanak halinde fırın kabına dizelim dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Patatesleri haşlayalım haşlanan patateslere siy terayağ ve baharatın ekleyelim.
  • İyice ezelim ben blendır tercih etmedim köftelerin üzerinde sabit kalsınlar diye çatal yardımı ile ezdim eğer bir aparatınız varsa onlada edebilirsiniz.
  • Ardından köfteleri üzerine yağlı kağıt koyarak 180 derce fırında sularını salana kadar pişirelim.
  • Tavada yağ ve salçayı kavuralım üzerine su ekleyelim.
  • Pişen köftelerin tabanına dökelim, patates püresini üzerlerin koyalım.
  • Kaşar peynirini de üzerine ekleyerek fırına verelim peynirler eriyip renk alana kadar pişirelim.

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi

 

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Kaşar Peynirli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları kaseye alıp, tuz ilave ederek çırpalım.
  • Tereyağını tavaya alıp, eritelim ve yumurtayı üzerine dökelim.
  • Yumurtanın alt kısmı biraz pişince kenarlardan boşluklar açalım, üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayalım, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
  • Alt tarafı piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve ince kıydığımız maydanozu ilave edelim.
  • Daha sonra yarım ay şeklinde katlayarak içerisindeki peynir eriyene kadar pişirelim.

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi

 

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

    Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş patlıcanları doğruyoruz.
  • Tencerede erittiğimiz yağa unu ekleyip kavuruyoruz. Ardından patlıcanları ekliyoruz.
  • Az kavurduktan sonra sütümüzü döküp topaklanmaması için güzelce karıştırıyoruz.
  • Suyumuzuda ekledikten sonra ara ara karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Baharatlarıda ekledikten sonra kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz.
  • Çorbamız hazır. 

Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi

 

Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr tavuk fileto
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gr bamya
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz pul biber bir tutam karabiber
  • Küçük yarım limon suyu

    Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar kuş başı doğranıp tencereye alınarak kapağı kapatılır, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar ara ara karıştırarak bekletilir.
  • Suyunu çektikten hemen sonra sıvı yağ, soğan ve ezilmiş sarımsak eklenip bir kaç dk kavrulur doğranmış biberler ve domateste eklenip, karıştırılıp, kapağı kapatılır kısık ateşte beş dk kadar bekletilir.
  • Bamyalar ayıklanıp hafif suyla yıkandıktan hemen sonra tavukların üzerine eklenip, bastırmadan bir kaç dk kavrulur.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, baharatlar ve limon suyu eklenip kapağı kapatılır orta ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. 

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Üzerinin sosu için:

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum gibi olana kadar rondoyu çalıştıralım.
  • Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
  • Labne peynirini de ayrı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ilave edelim.
  • Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  • Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
  • Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
  • Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
  • İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve önceden ısıttığımız 160 °C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
  • Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  • Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ilave edelim. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
  • Sos kaynamaya başladıktan sonra ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  • Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
  • Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.

2 Lavaştan Pratik Pizza Tarifi

 

2 Lavaştan Pratik Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 4 tatlı kaşığı domates sosu
  • 200 gram tel peynir
  • 1 adet yeşil biberin yarısı
  • Yarım küçük domates
  • 1 adet sosis
  • Birkaç adet sucuk
  • Yarım çay bardağı konserve mısır

    2 Lavaştan Pratik Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biber ve domates ince ince doğralım.
  • Sosisi dilimleyelim.
  • Lavaşın bir tanesini tezgaha koyalım üzerinde 100 gram kadar peynirden koyalım ve diğer lavaş ile üzerini örtelim.
  • Üzerine domates sosu koyup yayalım diğer malzemelerini ekleyip üzerine peynirin kalan kısmını koyalım ve önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında pişirelim sıcak servis edelim 

12 Haziran 2023 Pazartesi

Zeytinli Poğaça Tarifi

 

Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Zeytinli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 adet yumurtadan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırıp, kalanını derin bir kaba koyuyoruz.
  • Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat ekliyoruz.
  • Kaptaki malzemeleri güzelce karıştırıyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde açıyoruz ve içine zeytin koyup yuvarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzeni üzerine çizikler yapıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz….

Hamsi Köy Sütlacı Tarifi

 

Hamsi Köy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilin

Üzeri için;

  • Badem
  • Fındık
  • Ceviz
  • Toz fıstık (hepsi çok yakışıyor)

    Hamsi Köy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bol suda yıkadığımız pirinci 2 su bardağı suda kışık ateşte güzelce haşlıyoruz. Üzerine 1 litre sütü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Süt kaynadıktan sonra şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Diğer tarafta bir kasede 1 su bardağı süt, nişasta, yumurta sarısı ve vanilini güzelce karıştırıyoruz ve kaynayan sütlacımızın içine döküyoruz.
  • Bu karışım hem sütlacımıza güzel bir kıvam verecek hem de üzeri mis gibi kızaracaktır. Son olarak sütlacı ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde paylaştırıyoruz.
  • Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizip ,kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye döküyoruz.
  • Sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz (üzeri kızarana kadar)
  • İstediğimiz şekilde üzerleri kızaran sütlaçlarımızı oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonrada buzdolabında soğutup üzerlerini süsleyerek servis yapıyoruz…

Sucuklu Menemen Anında Hazır Lezzetli Tarifi

 

Sucuklu Menemen Anında Hazır Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • Doğranmış sucuk
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

    Sucuklu Menemen Anında Hazır Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sucuk ve sebzeler doğranır. Kızgın tavada soğan ve biberler sotelenir.
  • Ardından sucuk eklenir pişirilir. Domates ve baharatlar eklenir iyice pişirilir.
  • En son kaşar eklenir ve ocak kapatılır.

Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi

 

Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük patates (küp küp doğranmış)
  • 2 orta boy patlıcan (küp küp doğranmış)
  • 4 tane yeşil biber (tohumu temizlenmiş ve ufak doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı konserve domates sos (yoksa 3 orta boy küp küp doğranmış domates)
  • 3 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

    Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kızartma tenceresine sıvı yağ koyup, yağı kızdırın.
  • Önce patatesi, ardından patlıcanı kızartıp, havlu kağıt üzerine alın.
  • Biberleri de yağa atıp, biberler diri haldeyken, tenceredeki yağı boşaltın ve biberlerin üzerine domates sosu koyun. 1-2 dk sonra bu karışımıda bir tabağa alıp soğumasını bekleyin.
  • Tüm sebzeleri bir kapta harmanlayın. İçine süzme yoğurt tuz karabiber ve sarımsağıda ilave edip, herşey iyice karışana kadar karıştırın.
  • Mezeyi tabağa alın. Üzerine yağda kızdırdığınız pul biberi döküp, servis yapın.