Hasan Paşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Kimyon
- Karabiber
- Yenibahar
- Tuz
Patates püresi için;
- 3 tane orta boy patates
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
Salça sos için;
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Hasan Paşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ekleyelim ardından baharatları ve galeta ununu koyalım yoğurmaya başlayalım eğer kıvamı size kuru gelirse kıymanız yağsız ise 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- İyice yoğuran kıymayı eşit parçalarda yuvarlayıp, çanak halinde fırın kabına dizelim dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Patatesleri haşlayalım haşlanan patateslere siy terayağ ve baharatın ekleyelim.
- İyice ezelim ben blendır tercih etmedim köftelerin üzerinde sabit kalsınlar diye çatal yardımı ile ezdim eğer bir aparatınız varsa onlada edebilirsiniz.
- Ardından köfteleri üzerine yağlı kağıt koyarak 180 derce fırında sularını salana kadar pişirelim.
- Tavada yağ ve salçayı kavuralım üzerine su ekleyelim.
- Pişen köftelerin tabanına dökelim, patates püresini üzerlerin koyalım.
- Kaşar peynirini de üzerine ekleyerek fırına verelim peynirler eriyip renk alana kadar pişirelim.
Kaşar Peynirli Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı tuz
Kaşar Peynirli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları kaseye alıp, tuz ilave ederek çırpalım.
- Tereyağını tavaya alıp, eritelim ve yumurtayı üzerine dökelim.
- Yumurtanın alt kısmı biraz pişince kenarlardan boşluklar açalım, üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayalım, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
- Alt tarafı piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve ince kıydığımız maydanozu ilave edelim.
- Daha sonra yarım ay şeklinde katlayarak içerisindeki peynir eriyene kadar pişirelim.
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Közlenmiş patlıcanları doğruyoruz.
- Tencerede erittiğimiz yağa unu ekleyip kavuruyoruz. Ardından patlıcanları ekliyoruz.
- Az kavurduktan sonra sütümüzü döküp topaklanmaması için güzelce karıştırıyoruz.
- Suyumuzuda ekledikten sonra ara ara karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Baharatlarıda ekledikten sonra kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz.
Çorbamız hazır.
Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr tavuk fileto
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 gr bamya
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- Tuz pul biber bir tutam karabiber
- Küçük yarım limon suyu
Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuklar kuş başı doğranıp tencereye alınarak kapağı kapatılır, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar ara ara karıştırarak bekletilir.
- Suyunu çektikten hemen sonra sıvı yağ, soğan ve ezilmiş sarımsak eklenip bir kaç dk kavrulur doğranmış biberler ve domateste eklenip, karıştırılıp, kapağı kapatılır kısık ateşte beş dk kadar bekletilir.
- Bamyalar ayıklanıp hafif suyla yıkandıktan hemen sonra tavukların üzerine eklenip, bastırmadan bir kaç dk kavrulur.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, baharatlar ve limon suyu eklenip kapağı kapatılır orta ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 500 gr labne peyniri
- 200 ml krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Alt tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı fındık
- Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)
Üzerinin sosu için:
- 250 gr frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?
- Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum gibi olana kadar rondoyu çalıştıralım.
- Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
- Labne peynirini de ayrı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ilave edelim.
- Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
- Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
- Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
- Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
- İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve önceden ısıttığımız 160 °C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
- Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım.
- Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ilave edelim. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
- Sos kaynamaya başladıktan sonra ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
- Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
- Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.
2 Lavaştan Pratik Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet lavaş
- 4 tatlı kaşığı domates sosu
- 200 gram tel peynir
- 1 adet yeşil biberin yarısı
- Yarım küçük domates
- 1 adet sosis
- Birkaç adet sucuk
- Yarım çay bardağı konserve mısır
2 Lavaştan Pratik Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biber ve domates ince ince doğralım.
- Sosisi dilimleyelim.
- Lavaşın bir tanesini tezgaha koyalım üzerinde 100 gram kadar peynirden koyalım ve diğer lavaş ile üzerini örtelim.
- Üzerine domates sosu koyup yayalım diğer malzemelerini ekleyip üzerine peynirin kalan kısmını koyalım ve önceden ısıtılmış 180 derecede ayarlı fırında pişirelim sıcak servis edelim
Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Zeytinli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 adet yumurtadan birinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırıp, kalanını derin bir kaba koyuyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat ekliyoruz.
- Kaptaki malzemeleri güzelce karıştırıyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde açıyoruz ve içine zeytin koyup yuvarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla üzeni üzerine çizikler yapıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz….
Hamsi Köy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilin
Üzeri için;
- Badem
- Fındık
- Ceviz
- Toz fıstık (hepsi çok yakışıyor)
Hamsi Köy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadığımız pirinci 2 su bardağı suda kışık ateşte güzelce haşlıyoruz. Üzerine 1 litre sütü ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Süt kaynadıktan sonra şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
- Diğer tarafta bir kasede 1 su bardağı süt, nişasta, yumurta sarısı ve vanilini güzelce karıştırıyoruz ve kaynayan sütlacımızın içine döküyoruz.
- Bu karışım hem sütlacımıza güzel bir kıvam verecek hem de üzeri mis gibi kızaracaktır. Son olarak sütlacı ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde paylaştırıyoruz.
- Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizip ,kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye döküyoruz.
- Sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz (üzeri kızarana kadar)
- İstediğimiz şekilde üzerleri kızaran sütlaçlarımızı oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonrada buzdolabında soğutup üzerlerini süsleyerek servis yapıyoruz…
Sucuklu Menemen Anında Hazır Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- Doğranmış sucuk
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Sucuklu Menemen Anında Hazır Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sucuk ve sebzeler doğranır. Kızgın tavada soğan ve biberler sotelenir.
- Ardından sucuk eklenir pişirilir. Domates ve baharatlar eklenir iyice pişirilir.
- En son kaşar eklenir ve ocak kapatılır.
Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük patates (küp küp doğranmış)
- 2 orta boy patlıcan (küp küp doğranmış)
- 4 tane yeşil biber (tohumu temizlenmiş ve ufak doğranmış)
- 3 yemek kaşığı konserve domates sos (yoksa 3 orta boy küp küp doğranmış domates)
- 3 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Kızartma için;
- Sıvı yağ
Köpoğlu Mezesi (Kaşık Kaşık Yedirten) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kızartma tenceresine sıvı yağ koyup, yağı kızdırın.
- Önce patatesi, ardından patlıcanı kızartıp, havlu kağıt üzerine alın.
- Biberleri de yağa atıp, biberler diri haldeyken, tenceredeki yağı boşaltın ve biberlerin üzerine domates sosu koyun. 1-2 dk sonra bu karışımıda bir tabağa alıp soğumasını bekleyin.
- Tüm sebzeleri bir kapta harmanlayın. İçine süzme yoğurt tuz karabiber ve sarımsağıda ilave edip, herşey iyice karışana kadar karıştırın.
- Mezeyi tabağa alın. Üzerine yağda kızdırdığınız pul biberi döküp, servis yapın.