13 Haziran 2023 Salı

Efsane Çilekli Pasta Tarifi

 

Efsane Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 adet yumurta (beyaz ve sarıları ayrılmış)
  • 200 gram şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 110 gram un
  • 85 gram mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 6 çorba kaşığı sıcak su

Kreması için;

  • 3 paket sıvı krema
  • 1 paket mascarpone (labne)
  • 1 paket pişmeyen vanilya puding
  • 2 paket kedi dili bisküvisi
  • 1 kg çilek
  • Çilek sos veya reçel
  • Islatmak için soğuk süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kadar

Pastanın etrafını bağlamak için;

  • 1 metre kadar kurdele 

    Efsane Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dilerseniz pandispanyamızı bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Kremasını aynı gün yapmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde çok sertleşebilir.
  • Süslemesi size kalmış dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Şahane bir pasta olup bağımlılık yapacak🥰.
  • Çilek bol iken lütfen bu pastaya bir şans verin.
  • Sevdiklerinize özel günlerinde yapabileceğiniz eşsiz bir pasta. Tabii ahududu, böğürtlen gibi başka meyvelerde kullanabilirsiniz, tercih sizin.
  • Pandispanya için, yumurtanın beyazlarını bir cimdik tuzla ve şekerin yarısı ile mutfak robotumda bembeyaz köpükleşene kadar çırptım.
  • Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerin geri kalanı ve bir tutam tuz ile 5 dakika çırptım.
  • Çırptığım yumurta sarılarına sıvı yağı sıcak suyu ilave edip hafif çırptım.
  • Elekten geçirdiğim un, mısır unu, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim ve un karışımını yumurta sarıları ile bütünleştirdim.
  • Yumurta beyazı karışımını, yumurta sarısı karışımına azar azar ilave ederek spatula ile yavaş bir şekilde karıştırarak ekledim. (sakın çırpma aleti kullanmayın).
  • 26 cm lik altına fırın kağıdı yerleştirdiğim bir kalıpa hamuru döküp, önceden 170°’de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdim. ( pişme süresi her fırında farklılık gösterebilir, bunu lütfen göz önünde bulundurun)
  • 40 dakika sonunda kekin ortasına kürdan batırıp pişme kontrolü yapıp soğumaya bıraktım.
  • Daha sonra kremamızı hazırlayalım. Krema malzemelerini krema, labne ve puding tozunu mutfak robotunda kıvam alana kadar orta hızda çırpalım.
  • Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya keselim. Birinci katı kalıba yerleştirip sütle ıslatalım. Kremadan yeteri kadar yayıp üzerine çilek sos sürelim çilek serpelim. İkinci katına da aynı işlemi uygulayalım, krema-sos-çilek şeklinde.
  • Üçüncü katını da yerleştirip geri kalan kremayı pastanın tüm yüzeyine sıvayıp, yan taraflarına kedi dili bisküvilerini sıralayın.
  • Sonra hemen pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki bisküvileri tutsun ve görüntüsü daha şık olsun.
  • Pastanın üst kısmına kalan kalan çilek sosundan biraz yayıp üzerine yeşil sapları ile çilekleri sıralı bir şekilde dizip buz dolabına dinlenmeye bıraktım 3-4 saat bekledikten sonra sunuma hazırdır.
  • Servise sunarken kurdeleyi açtığımızda zaten bisküviler pastaya yapışmış oluyor, dilimlerken sorun olmuyor.

Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 3-3.5 su bardağı un

    Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  • İster küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verebilir, isterseniz de benim gibi dondurma kaşığı ile şekil verebilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Üzeri yumuşak kalıyor. Kurabiyelerin altına bakarak pişip pismedigi i kontrol edebilirsiniz.
  • Dağılan bir kurabiye olduğu için fırından çıkıp soğuduktan sonra servis tabağına bir spatula ile almanızı öneririm.

Soslu Misket Köfte Tarifi

 

Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

  • 350 gram dana kıyması
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağı su (500 ml.)
  • Tuz (eğer salçanız tuzsuz ise)

Süs için;

  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber

    Soslu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcımızla başlayalım. Öncelikle soğan ve sarımsağı rondodan geçirelim veya rendeleyelim.
  • Yoğurma kâsesine kıymayı, yumurtayı, soğan ve sarımsagı, galeta ununu ve baharatları ekleyip, güzelce yoğuralım.
  • Kâselerimize 5er adet ceviz büyüklüğünde misketler hazırlayalım. Misketleri yuvarlamak için ise avucumuzu hafifce ıslatıp öyle yuvarlarsak daha iyi sonuç alırız.
  • Sosu için; salçayı (salçam tuzlu olduğu için tuz eklemedim, eğer sizin salçanız tuzsuz ise biraz tuz ekleyebilirsiniz) ve suyu güzelce tel çırpıcıyla karıştırıp köftelerin üzerine eşit bir şekilde pay edelim.
  • Bu tarifden 5 porsyon çıkıyor.
  • Süs için; üzerine iyice yıkadığım ve tohumlarını aldığım biberleri bölerek üzerlerine 3-4 parça koydum.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış fırında 190 derece, fanlı ayarda yaklaşık 28-30 dakika boyunca pişirelim.

Hasan Paşa Köfte Tarifi

 

Hasan Paşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tuz

Patates püresi için;

  • 3 tane orta boy patates
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Salça sos için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

    Hasan Paşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak ekleyelim ardından baharatları ve galeta ununu koyalım yoğurmaya başlayalım eğer kıvamı size kuru gelirse kıymanız yağsız ise 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  • İyice yoğuran kıymayı eşit parçalarda yuvarlayıp, çanak halinde fırın kabına dizelim dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Patatesleri haşlayalım haşlanan patateslere siy terayağ ve baharatın ekleyelim.
  • İyice ezelim ben blendır tercih etmedim köftelerin üzerinde sabit kalsınlar diye çatal yardımı ile ezdim eğer bir aparatınız varsa onlada edebilirsiniz.
  • Ardından köfteleri üzerine yağlı kağıt koyarak 180 derce fırında sularını salana kadar pişirelim.
  • Tavada yağ ve salçayı kavuralım üzerine su ekleyelim.
  • Pişen köftelerin tabanına dökelim, patates püresini üzerlerin koyalım.
  • Kaşar peynirini de üzerine ekleyerek fırına verelim peynirler eriyip renk alana kadar pişirelim.

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi

 

Kaşar Peynirli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Kaşar Peynirli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları kaseye alıp, tuz ilave ederek çırpalım.
  • Tereyağını tavaya alıp, eritelim ve yumurtayı üzerine dökelim.
  • Yumurtanın alt kısmı biraz pişince kenarlardan boşluklar açalım, üst kısımda kalan sıvı yumurtanın da tavaya akmasını sağlayalım, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
  • Alt tarafı piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve ince kıydığımız maydanozu ilave edelim.
  • Daha sonra yarım ay şeklinde katlayarak içerisindeki peynir eriyene kadar pişirelim.

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi

 

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

    Köz Patlıcan Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş patlıcanları doğruyoruz.
  • Tencerede erittiğimiz yağa unu ekleyip kavuruyoruz. Ardından patlıcanları ekliyoruz.
  • Az kavurduktan sonra sütümüzü döküp topaklanmaması için güzelce karıştırıyoruz.
  • Suyumuzuda ekledikten sonra ara ara karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Baharatlarıda ekledikten sonra kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz.
  • Çorbamız hazır. 

Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi

 

Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr tavuk fileto
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gr bamya
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Tuz pul biber bir tutam karabiber
  • Küçük yarım limon suyu

    Yemeyenlerin Bile Beğendiği Tavuklu Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklar kuş başı doğranıp tencereye alınarak kapağı kapatılır, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar ara ara karıştırarak bekletilir.
  • Suyunu çektikten hemen sonra sıvı yağ, soğan ve ezilmiş sarımsak eklenip bir kaç dk kavrulur doğranmış biberler ve domateste eklenip, karıştırılıp, kapağı kapatılır kısık ateşte beş dk kadar bekletilir.
  • Bamyalar ayıklanıp hafif suyla yıkandıktan hemen sonra tavukların üzerine eklenip, bastırmadan bir kaç dk kavrulur.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, baharatlar ve limon suyu eklenip kapağı kapatılır orta ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. 

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

 

Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr)
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml)

Üzerinin sosu için:

  • 250 gr frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya

    Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum gibi olana kadar rondoyu çalıştıralım.
  • Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım.
  • Labne peynirini de ayrı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ilave edelim.
  • Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  • Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim.
  • Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
  • Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım.
  • İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve önceden ısıttığımız 160 °C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim.
  • Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  • Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ilave edelim. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim.
  • Sos kaynamaya başladıktan sonra ekleyelim ve tekrardan karıştıralım.
  • Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim.
  • Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.