13 Haziran 2023 Salı

Düdüklüde Et Sote Tarifi

 

Düdüklüde Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı
  • 10 adet ufak soğan -arpacık
  • 2 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Düdüklüde Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kuşbaşı doğranmış etimizi düdüklüye alıp 20 dk haşlayalım.
  • Ardından tavamıza yağımızı koyup, soğanları olduğu gibi soyup atalım, biberleri küp küp kesip atalım ve kavuralım.
  • Ardından haşlanmış etlerimizi ve baharatlarımızı ekleyip harmanlayalım.
  • Sonra salçamızı ve sıcak suyumuzu ekleyip 15-20 arası daha pişmeye bırakalım. Lokum gibi bir et olacak:)
  • Altını kapatıp dinlendirip tabağa alalım, 

Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket arpa şehriye (makarna gibi haşlıyoruz)
  • 6 7 adet kornişon tursu (küp doğranmış)
  • 1 küçük kase haşlanmış mısır
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
  • 1 tutam yeşil soğan (ince doğranmış)
  • Dereotu (ben kuru kullandım dilerseniz taze de kullanabilirsiniz )
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Zeytinyağı (yağ ve diğerlerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz )

    Arpa Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemelerin hepsini derin bir kaba alıp güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun 🤗
  • Not:Arpa şehriyeleri önce kavurup sonra da haşlayabilirsiniz öylede çok lezzetli oluyor ben bu seferlik kavurmadan yaptım iki türlüde güzel 👍👍Malzemeleri kişi sayısı ne kadarsa ona göre ayarlama yapınız)

Maş Fasulyeli Tavuk Salata Tarifi

 

Maş Fasulyeli Tavuk Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 6-7 tane kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 su bardağından 2 parmak yukarıda maş fasulyesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • Çeyrek kahve fincanı zeytinyağı

    Maş Fasulyeli Tavuk Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü haşlayın, soğuduktan sonra tiftikleyin.
  • Kornişon, kapya biber ve dereotunu doğrayın.
  • Sindirim sistemine yardımcı olan maş fasulyesini yıkayın, içi su dolu tencereye koyun, kaynadıktan sonra 15 dk daha pişirin ve altını kapatıp süzün. Salataya ekleyin. Daha fazla kaynatmayın ezilir.
  • Salata sosumuzu da karıştırıp salata malzemelerimizin üzerine ekliyoruz. Dilerseniz beş çaylarınızda, dilerseniz öğün olarak tüketebilirsiniz. 

Pratik Mercimek Çorbası Tarifi

 

Pratik Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 bardak oda içme suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

    Pratik Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı, sarımsağı, havucu yemeklik doğrayıp kızdırdığınız yağlarda yumuşayana kadar kavurun,.
  • Salçayı ekleyip kavurun, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın,.
  • Yıkadığınız mercimekleri ekleyip karıştırın,.
  • Suyunu da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Malzemeler pişince blenderdan geçirin.
  • 5 dakika kısık ateşte bırakın ve kapağını kapatın.

Patates Köftesi Tarifi

 

Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz

Dışını bulamak için;

  • 1 tane yumurta
  • 1 kase galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patates Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri suda haşlayalım suyunu süzüp ezici ile iyice ezelim, diğer malzemeleri de üzerine ekleyip güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz harca elimizle köfte şeklini verelim ve önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayalımç
  • Sıvı yağ aldığımız tava da alt üst çevirerek pişirelim. 

Peynirli Katmer Poğaça Tarifi

 

Peynirli Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 6,5 su bardağı un (kontrollü)

Arası için;

  • 175 gram tereyağı

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Peynirli Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yapalım. Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru eşit 12 bezeye bölelim.
  • Tezgaha hafif un serpelim ve hamurların hepsini tabak büyüklüğünde açalım.
  • Açtığımız hamurları üst üste bırakıp aralarına tereyağı sürelim.
  • Üst üste bıraktığımız hamurun hepsini birden açalım merdanenin yapışmaması için hafif un serpelim.
  • Hamuru ince olacak şekilde büyükçe açalım. Dikdörtgen açarsanız çok daha iyi olur.
  • Açtığımız hamurun uzun başına ve sonuna harç ekleyip saralım tam ortadan hamuru keselim (eğer kalın sararsanız hamuru çekiştirerek uzatın) rulo yaptığımız hamuru bıçak ile eşit şekilde keselim.
  • Ve tepsiye dizelim. Tepside 30 dakika dinlendirelim üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim.
  • Önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  • Altı üstü kızaran katmer poğaçaları fırından çıkaralım ilk sıcaklığı geçen poğaçaları servis edebilirsiniz 

Efsane Çilekli Pasta Tarifi

 

Efsane Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 adet yumurta (beyaz ve sarıları ayrılmış)
  • 200 gram şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 vanilya
  • 110 gram un
  • 85 gram mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 6 çorba kaşığı sıcak su

Kreması için;

  • 3 paket sıvı krema
  • 1 paket mascarpone (labne)
  • 1 paket pişmeyen vanilya puding
  • 2 paket kedi dili bisküvisi
  • 1 kg çilek
  • Çilek sos veya reçel
  • Islatmak için soğuk süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kadar

Pastanın etrafını bağlamak için;

  • 1 metre kadar kurdele 

    Efsane Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dilerseniz pandispanyamızı bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Kremasını aynı gün yapmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde çok sertleşebilir.
  • Süslemesi size kalmış dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Şahane bir pasta olup bağımlılık yapacak🥰.
  • Çilek bol iken lütfen bu pastaya bir şans verin.
  • Sevdiklerinize özel günlerinde yapabileceğiniz eşsiz bir pasta. Tabii ahududu, böğürtlen gibi başka meyvelerde kullanabilirsiniz, tercih sizin.
  • Pandispanya için, yumurtanın beyazlarını bir cimdik tuzla ve şekerin yarısı ile mutfak robotumda bembeyaz köpükleşene kadar çırptım.
  • Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerin geri kalanı ve bir tutam tuz ile 5 dakika çırptım.
  • Çırptığım yumurta sarılarına sıvı yağı sıcak suyu ilave edip hafif çırptım.
  • Elekten geçirdiğim un, mısır unu, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim ve un karışımını yumurta sarıları ile bütünleştirdim.
  • Yumurta beyazı karışımını, yumurta sarısı karışımına azar azar ilave ederek spatula ile yavaş bir şekilde karıştırarak ekledim. (sakın çırpma aleti kullanmayın).
  • 26 cm lik altına fırın kağıdı yerleştirdiğim bir kalıpa hamuru döküp, önceden 170°’de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdim. ( pişme süresi her fırında farklılık gösterebilir, bunu lütfen göz önünde bulundurun)
  • 40 dakika sonunda kekin ortasına kürdan batırıp pişme kontrolü yapıp soğumaya bıraktım.
  • Daha sonra kremamızı hazırlayalım. Krema malzemelerini krema, labne ve puding tozunu mutfak robotunda kıvam alana kadar orta hızda çırpalım.
  • Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya keselim. Birinci katı kalıba yerleştirip sütle ıslatalım. Kremadan yeteri kadar yayıp üzerine çilek sos sürelim çilek serpelim. İkinci katına da aynı işlemi uygulayalım, krema-sos-çilek şeklinde.
  • Üçüncü katını da yerleştirip geri kalan kremayı pastanın tüm yüzeyine sıvayıp, yan taraflarına kedi dili bisküvilerini sıralayın.
  • Sonra hemen pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki bisküvileri tutsun ve görüntüsü daha şık olsun.
  • Pastanın üst kısmına kalan kalan çilek sosundan biraz yayıp üzerine yeşil sapları ile çilekleri sıralı bir şekilde dizip buz dolabına dinlenmeye bıraktım 3-4 saat bekledikten sonra sunuma hazırdır.
  • Servise sunarken kurdeleyi açtığımızda zaten bisküviler pastaya yapışmış oluyor, dilimlerken sorun olmuyor.

Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 3-3.5 su bardağı un

    Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  • İster küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verebilir, isterseniz de benim gibi dondurma kaşığı ile şekil verebilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Üzeri yumuşak kalıyor. Kurabiyelerin altına bakarak pişip pismedigi i kontrol edebilirsiniz.
  • Dağılan bir kurabiye olduğu için fırından çıkıp soğuduktan sonra servis tabağına bir spatula ile almanızı öneririm.

Soslu Misket Köfte Tarifi

 

Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

  • 350 gram dana kıyması
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağı su (500 ml.)
  • Tuz (eğer salçanız tuzsuz ise)

Süs için;

  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber

    Soslu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcımızla başlayalım. Öncelikle soğan ve sarımsağı rondodan geçirelim veya rendeleyelim.
  • Yoğurma kâsesine kıymayı, yumurtayı, soğan ve sarımsagı, galeta ununu ve baharatları ekleyip, güzelce yoğuralım.
  • Kâselerimize 5er adet ceviz büyüklüğünde misketler hazırlayalım. Misketleri yuvarlamak için ise avucumuzu hafifce ıslatıp öyle yuvarlarsak daha iyi sonuç alırız.
  • Sosu için; salçayı (salçam tuzlu olduğu için tuz eklemedim, eğer sizin salçanız tuzsuz ise biraz tuz ekleyebilirsiniz) ve suyu güzelce tel çırpıcıyla karıştırıp köftelerin üzerine eşit bir şekilde pay edelim.
  • Bu tarifden 5 porsyon çıkıyor.
  • Süs için; üzerine iyice yıkadığım ve tohumlarını aldığım biberleri bölerek üzerlerine 3-4 parça koydum.
  • Yemeğimizi önceden ısıtılmış fırında 190 derece, fanlı ayarda yaklaşık 28-30 dakika boyunca pişirelim.