Efsane Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 adet yumurta (beyaz ve sarıları ayrılmış)
- 200 gram şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 vanilya
- 110 gram un
- 85 gram mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 6 çorba kaşığı sıvı yağ
- 6 çorba kaşığı sıcak su
Kreması için;
- 3 paket sıvı krema
- 1 paket mascarpone (labne)
- 1 paket pişmeyen vanilya puding
- 2 paket kedi dili bisküvisi
- 1 kg çilek
- Çilek sos veya reçel
- Islatmak için soğuk süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı kadar
Pastanın etrafını bağlamak için;
- 1 metre kadar kurdele
Efsane Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dilerseniz pandispanyamızı bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Kremasını aynı gün yapmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde çok sertleşebilir.
- Süslemesi size kalmış dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Şahane bir pasta olup bağımlılık yapacak🥰.
- Çilek bol iken lütfen bu pastaya bir şans verin.
- Sevdiklerinize özel günlerinde yapabileceğiniz eşsiz bir pasta. Tabii ahududu, böğürtlen gibi başka meyvelerde kullanabilirsiniz, tercih sizin.
- Pandispanya için, yumurtanın beyazlarını bir cimdik tuzla ve şekerin yarısı ile mutfak robotumda bembeyaz köpükleşene kadar çırptım.
- Diğer tarafta yumurta sarılarını şekerin geri kalanı ve bir tutam tuz ile 5 dakika çırptım.
- Çırptığım yumurta sarılarına sıvı yağı sıcak suyu ilave edip hafif çırptım.
- Elekten geçirdiğim un, mısır unu, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim ve un karışımını yumurta sarıları ile bütünleştirdim.
- Yumurta beyazı karışımını, yumurta sarısı karışımına azar azar ilave ederek spatula ile yavaş bir şekilde karıştırarak ekledim. (sakın çırpma aleti kullanmayın).
- 26 cm lik altına fırın kağıdı yerleştirdiğim bir kalıpa hamuru döküp, önceden 170°’de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirdim. ( pişme süresi her fırında farklılık gösterebilir, bunu lütfen göz önünde bulundurun)
- 40 dakika sonunda kekin ortasına kürdan batırıp pişme kontrolü yapıp soğumaya bıraktım.
- Daha sonra kremamızı hazırlayalım. Krema malzemelerini krema, labne ve puding tozunu mutfak robotunda kıvam alana kadar orta hızda çırpalım.
- Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya keselim. Birinci katı kalıba yerleştirip sütle ıslatalım. Kremadan yeteri kadar yayıp üzerine çilek sos sürelim çilek serpelim. İkinci katına da aynı işlemi uygulayalım, krema-sos-çilek şeklinde.
- Üçüncü katını da yerleştirip geri kalan kremayı pastanın tüm yüzeyine sıvayıp, yan taraflarına kedi dili bisküvilerini sıralayın.
- Sonra hemen pastanın etrafını kurdele ile bağlayın ki bisküvileri tutsun ve görüntüsü daha şık olsun.
- Pastanın üst kısmına kalan kalan çilek sosundan biraz yayıp üzerine yeşil sapları ile çilekleri sıralı bir şekilde dizip buz dolabına dinlenmeye bıraktım 3-4 saat bekledikten sonra sunuma hazırdır.
- Servise sunarken kurdeleyi açtığımızda zaten bisküviler pastaya yapışmış oluyor, dilimlerken sorun olmuyor.