15 Haziran 2023 Perşembe

Cocostar Kek Tarifi

 

Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 adet kare sütlü çikolata
  • 1 adet kare bitter çikolata

    Cocostar Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplıyoruz.
  • Bir kaba yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Sütü ve vanilyayı ekliyoruz daha sonra sırasıyla un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek harcın içerisine ekliyoruz.
  • Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Kek hamurumuzu, kalıba boşaltıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 °c fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra, soğumaya bırakıyoruz.
  • Üzeri için; krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyelim, güzelce karıştırıyoruz.
  • Çikolata ganajı için, sıvı kremayı ve çikolatayı bir tencereye alıyoruz karıştırarak çikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatıyoruz.
  • Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayıyoruz.
  • Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine döküyoruz ve 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi

 

Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze yufka (5 yaprak)

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tane yumurta

İç malzemesi için;

  • 500 gram lor peyniri
  • 100 gram eski kaşar
  • 1 demet dereotu

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzememiz ve sosumuzu hazırlayarak tarifimize başlayalım.
  • Peynirlerimizi ufalayalım. Dereotumuzu da ince kıyarak ekleyip karıştırarak hazırda bekletelim. Sos malzemelerini de karıştırıp hazır edelim.
  • Yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim. Yarım yufkayı orta boy kasenin içine alalım.
  • İnce uçlu maşayla ortasından hafif sıkıp döndürerek şekil verelim. Kenarlarını az dışarda bırakalım. İçine 2-3 yemek kaşığı sos ekleyip iç harcından da 2-3 yemek kaşığı ilave edelim.
  • Kenarlarını kapatıp kasenin içinde elimizle ters çevirirek çıkartıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • 2 yemek kaşığı sosun üzerine yumurta sarısını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin üzerine sürelim. Orta kısımlarına çörek otu ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Çıkınca servis tabağına alalım. 

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü (aşağı yukarı 600 gram)
  • 1 (büyük) diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

9-10 adet çöp şiş 

Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları orta büyüklükte kesip yukarıdaki yazan malzemelerle marine edin. Marine ettiğiniz tavuğu vaktiniz varsa buz dolabında en az 1-2 saat dinlendirin.
  2. Tavukları şişlere dizin, dilerseniz aralarına kırmızı biber ve yeşil biber ekleyebilirsiniz.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında aşağı yukarı 25 dk pişirin. 

Simit Tadında Milföy Ruloları Tarifi

 

Simit Tadında Milföy Ruloları Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yaprak milföy hamuru
  • 1 kase istediğiniz bir peynir (ben örgü peynir kullandım eriyince çok lezzetli oluyor)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam

    Simit Tadında Milföy Ruloları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföy yapraklarımızı 4 eşit parçalara ayırıyoruz. Üst kısımlarına 2 tane dikey çizikler atıyoruz.
  • Peynirimizinden bir tutam koyuyoruz. Sıkı olmayacak şekilde sarıp fırın kabımıza döşüyoruz.
  • Üzerine karıştırdığımız yumurta ve pekmez karışımını heryerini değecek şekilde sürüyoruz.
  • Daha sonra susam serpip önceden ısıttığımız fırına veriyoruz. 180’ derecede 15 dakika pişiriyoruz.
  • Not:malzemeleri kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. 

Kedidili Pasta Tarifi

 

Kedidili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kedili bisküvi
  • 2 su bardağı süt

Muhallebisi için;

  • 1,5 lt süt
  • 3,5 kahve fincanı un
  • 2,5 çay bardağı şeker
  • 1,5 paket vanilya
  • 4/3 (150 gr) margarin

Sos için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu

    Kedidili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce muhallebiyi hazırladım. Sütü, şekeri, unu koyup karıştırdım. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim.
  • Pişince içine margarin ve vanilyayı ilave edip karıştırdım. Büyük boy borcama kedidili bisküvileri süte batırıp borcama dizdim.
  • Üzerine muhallebinin birazını döküp yaydım. Tekrar bisküvileri sıraladım. Tekrar muhallebiyi döktüm.
  • Başka bir tencerede sosu hazırladım süt ve çikolatayı karıştırıp sosu üzerine döktüm. (benim muhallebiden bir kase arttı üzerine çikolata sosu döküp yedik).

Köz Biberli Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

 

Köz Biberli Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve de kullanabilirsiniz)
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 3 dal taze soğan
  • 1 tutam taze nane
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş ezilmiş yada rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Köz Biberli Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri ortadan yarıya bölerek tencereye koyalım üzerine biraz tuz ekleyelim ve bol suda haşlayalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzelim ve soğuduktan sonra kabuklarını soyalım küçük küp şeklinde patatesleri doğrayalım ve uygun bir kaba alalım.
  • Nane, taze soğan, kırmızı biber kornişon turşuları küçük doğrayalım, patateslerin yanına alalım.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, biraz tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıp, hazırladığımız salatanın üzerine gezdirelim ve yavaşça patatesleri ezmeden karıştıralım.

14 Haziran 2023 Çarşamba

Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle.

 

Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle. İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 150 gram tam tahıllı bisküvi
  • 75 gram tereyağı

Üst kreması için;

  • 750 gram labne
  • 175 gram tam yağlı taze peynir
  • 100 ml krema
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 250 ml süt
  • 2 adet yumurta
  • 180 gram şeker
  • 80 ml sıvı yağ

Üzeri için;

  • 200 gram dondurulmuş frambuaz
  • 100 gram dondurulmuş çilek
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 80 ml su

    Çilek Soslu Cheesecake Tarifim Sizlerle. Nasıl Yapılır?

  • Yulaflı bisküvileri bir rondoya alıp, un gibi olana kadar parçalıyoruz. Ardından derin bir kaseye alıp üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Kelepçeli bir kabın içerisine isteğe bağlı tabanına yağlı kağıt serip yulaflı karışımı aktarıyoruz.
  • Üzerine su bardağının alt kısmı ile bastırarak alt tabanı hazırlıyoruz. Buzlukta yaklaşık yarım saat soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için; tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar elimizle çırpıyoruz. Dolaptaki alt tabanı çıkartıp üzerine hazırladığımız kremayı aktarıyoruz.
  • Kelepçeli kabın etrafını folyo ile saralım kenarları kızarmasın. Fırının tabanına çatlamasını önlemek adına su dolu bir kap yerleştirin (kabı pastanın tam altına yerleştirmeyin, kenara yerleştirin)
  • Önceden ısıtılmış 170 derece, alt üst ayar fırında (alttan ikinci kat) yaklaşık 50-60 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açık bırakın. Cheesecake’i fırının içinde 20-30 dakika kadar ılımaya bırakın (çökmesini engellemek için) ılıdıktan sonra fırından alın ve soğumaya bırakın.
  • Üzeri için; küçük bir tencerede, meyvelerin üzerine 4 yemek kaşığı şeker ilave edip kaynatın. Ardından blenderdan geçirin.
  • Kaynama başlayınca su ile karıştırılmış nişastayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın ve soğumuş pastanın üzerine döküp, dikkatlice yayın.
  • İster bir gece önceden yapıp, buzdolabında bekletin isterseniz de aynı gün 4-5 saat soğuttuktan sonra servis edin. 

Zeytinli Açma Tarifi

 

Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 5- 6 su bardağı un

İçine sürmek için;

  • Zeytin ezmesi

Bardak ölçüm 200 ml 

Zeytinli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir yoğurma kabının içerisine sütü, ılık suyu, sıvı yağı, maya, şeker ve tuzu bir araya getirerek el çırpıcısı ile çırpıyoruz.
  2. İçerisine unu ilave ediyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluyor. Beşinci bardak undan sonra kontrollü olarak ilave edin.
  3. Kapağını kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Bekleyen hamurum bayağı bir kabardığını göreceksiniz.
  4. Un serpişmiş tezgaha alalım.
  5. 12 eşit parçaya bölelim. Eğer açmaların daha ufak beslenme çantasına girecek kadar olmasını isterseniz hamur bezeleriniz biraz daha ufak olsun.
  6. Her bir yumağı beze haline getirelim. Üzerini mutfak bezi ile örtüp 10 dakika dinlendirelim ardından her bir bezenin üzerine margarin veya tereyağ koyalım.
  7. Üzerindeki yağ ile yuvarlak daire şeklinde güzelce açalım. Hamurun üzerine isteğinize göre zeytin ezmesi veya krem peynir sürüp rulo şeklinde sarıyoruz.
  8. Bütün bezeleri bu şekilde tamamlıyoruz. Rulo şeklinde hazırladığımız parçayı alıp her iki ucunu birbirinin tersine yuvarlayarak açmamızı birleştirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
  9. Önceden ayırdığımız yumurtanın sarılarını fırça yardımı ile açmaların üzerine sürüyoruz.
  10. 180 derece önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  11. Fırından çıkan tepsinin üzerine mutfak bezi kapatalım 10 dakika dinlendirelim.

Limonlu Tart Tarifi

 

Limonlu Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı seker
  • 120 gram tereyağ (küçük küçük kesilmiş)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su ( 50 ml)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 2 adet limon (suyu sıkılacak ve kabuğu rendelenecek)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 90 gram tereyag (küçük küçük kesin)

    Limonlu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; malzemeleri hamur toparlanana kadar iyice yoğurun ( baktınız zor toparlanıyor 1 yemek kaşığı daha soğuk su ekleyip devam yoğurun)
  • Hamuru yuvarlayıp streç filme sarin ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Tart kalıbını tereyağla yağlayın. Dinlenen hamuru elinizle bastırarak iyice yayın ve kenarlarından hafif yukarıya bastırın. Tabanına çatalla bir kaç kez batırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tart hamurunu 15 dak. Pişirin, hamuru fırından alın ve fırının ayarını 160 dereceye düşürün.
  • Üzeri için; tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtayı, pudra şekerini, limon rendesini ve limon suyunu tereyağına ekleyip sürekli karıştırarak kısaca ısıtın (pişirmeyin sadece kısaca ısıtın yoksa yumurta pişer)
  • Sosu hamurun üzerine dikkatlice yayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra dikkatlice kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin.

Selanik Gevreği (Az Malzemeli) Tarifi

 

Selanik Gevreği (Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı fındık
  • 2 su bardağı kuru üzüm

    Selanik Gevreği (Az Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker çırpılıp un, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır.
  • Fındık ve kuru üzüm eklenerek karıştırılıp yağlı kağıt serili küçük boy borcama alınarak üzeri düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarıncaya kadar pişirilir.
  • İlk sıcağı çıkan kek bir parmak genişliğinde kesilerek fırın tepsisine alınıp tekrar fırında 10 dakika daha kızartılır.