14 Haziran 2023 Çarşamba

Browni Kurabiye Tarifi

 

Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı şeker

    Browni Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ yumurta ve şekeri şeker yok olana kadar mikserde karıştırın.
  • Ardından içine kakao nişasta vanilin ve kabartma tozunu koyup mikserde 2 dakika karıştırın.
  • Ardından içine unu döküp yoğurun.
  • (yoğururken elleriniz yapış yapış olacak).
  • 5 dk yoğurduktan sonra kurabiyeyi yuvarlak hale getirip hafif bastırın.
  • Tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırına 180°de 12 dakika pişirin.

Mısırlı Ve Domates Soslu Köfte Tarifi

 

Mısırlı Ve Domates Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 700 g dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mısırlı sebze için;

  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 200 ml domates püresi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1 su bardağı mısır
  • 200g esmer mantar
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri

    Mısırlı Ve Domates Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte için; tüm malzemeleri güzelce yoğurup ceviz büyüklüğüne yuvarlayarak şekil verip fırın kabına dizin, 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip 200 derecede ısıtılmış fırında arada karıştırarak pişirin.
  • Tavaya sıvı yağı ısıtıp yemeklik doğranmış soğan ve biberi ekleyip soteleyin ve tereyağını ilave edin.
  • Ardından mantarları ekleyip sotelemeye devam edin, üzerine mısırı alın az daha soteleyin ve kabuğu soyulmuş minik doğranmış domatesi ilave edin az daha pişirin.
  • Damak zevkinize göre baharatları ve domates püresini ekleyip 2 dk pişirin. Sonra köfteleri ve suyu ekleyip karıştırın.
  • Maydanoz serpiştirip kapağı kapalı 2-3 dk daha pişirin. En son rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip kapağını kapatıp ocaktan alın.

Taze Kayısı Reçeli Tarifi

 

Taze Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo kayısı (Sert olanlarından)
  • 1250 gram toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Taze Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarıp süzülmesi için kenara alalım.
  • Genişçe bir tencereye aldığımız kayısıların üzerine şeker ekleyip kapağını kapatıp suyunu salması için bir gece bekletelim.
  • Ertesi gün tencereye bir bardak su ekleyip hafifçe kayısıları ezmeden karıştırıp pişmeye bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri süzgeç yardımıyla yavaşça alalım.
  • 10 dakika kadar sonra kayısıların diri kalması için süzgeç yardımıyla alalım.
  • Kalan şerbetin içine kıvam alması limontuzu veya limonsuyu ekleyip 20 dakika tekrar pişirelim.
  • Ardından kenara aldığımız kayısıları ekleyip tekrar 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirip soğumaya bırakalım.
  • Serin yerde saklayalım 🥭🥭 kayısı reçeli sevenlere. Afiyet olsun

Domates Soslu Patlıcan Tarifi

 

Domates Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan

Patlıcanları kızartmak için;

  • 8 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kasığı tuz

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak ( Küçük doğrayın)
  • 2 adet domates ( Kabuğunu soyup rendeleyin veya robottan çekin)
  • 1 küçük kırmızı kapya biber ( Uzun doğrayın)
  • 1 adet yeşil sivri biber ( Uzun doğrayın)
  • 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tutam karabiber
  • Yoğurt
  • 1 tutam tuz

    Domates Soslu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları 30 dakika tuzlu suda bekletip kurulayın.
  • Çok ince olmayacak sekilde uzun doğrayın.
  • Yağlı kağıtlı tepsiye alin üzerine sıvı yağını, toz biberi ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklasik 22-25 dakika kızartın.
  • Sosu için; sarımsağı sıvı yağında hafif kavurun.
  • Biberleri de ekleyip devam kavurun.
  • Domates sosu, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi de ekleyip kapağı açık kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. (Bakınız biraz daha suyu var kısaca yüksek ateşte bir taşım pişirip ocaktan alın).
  • Kızarmış patlıcanları da sosa ekleyip kısaca karıştırın.
  • Yoğurdunu üzerine ekleyip sosundan veya yağından hafif üzerine gezdirin

Rulo Baklava Tarifi

 

Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • ️ 1 paket baklavalık yufka
  • ️ 300 gram çekilmiş ceviz içi
  • ️ 150 gram eritilmiş tereyağı

Şerbeti için;

  • ️ 2.5 su bardağı şeker
  • ️ 3 su bardağı su
  • ️ 1 dilim limon

    Rulo Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için bütün malzemeleri tencereye alıp 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Baklava yufkasını dörde bölün.
  • İki adet yufkayı üst üste koyun, içine ceviz koyup rulo şeklinde sarın.
  • Baklavaların üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
  • 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan baklavanın üzerine ılıyan şerbeti dökün.
  • Şerbetini tamamen çektikten sonra servis edebilirsiniz. 

Artan Pilavdan Köfte Tarifi

 

Artan Pilavdan Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr kıyma
  • 2 su bardağı artan pilav
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Panelemek için;

  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Artan Pilavdan Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavayı ocağa alalım ve ocağı orta ateşte açalım.
  • Ardından tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanları kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Güzelce kavrulan kıymayı ocaktan alalım ve uygun bir karıştırma kabına aktaralım.
  • Üzerine artan pilavı, yumurtayı, toz kırmızı biber, tuz, kimyon ve karabiberi ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan harçtan parçalar kopartalım ve elimizle şekillendirelim.
  • Şekillendirdiğimiz köfteleri sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayalım.
  • Hazır olan köftelerimizi kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartalım.
  • Nar gibi kızaran köftelerimiz servise hazır. 

Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi

 

Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1 kase rendelenmiş mor lahana
  • Yarım bağ maydanoz
  • 4/5 sap yeşil soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 limonun suyu
  • Tuz
  • Sumak
  • Pul biber

Servis ederken süslemek için;

  • Mısır
  • Reyhan yaprakları
  • Çeri domates

    Patates Pastası (Kat Kat Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesi iyice haşlayın.
  • Havuçları rendeleyip çok az yağda ve tuz ile soteleyin.
  • Mor lahanayı robottan veya rendeden geçirin ve az yağda bi kaç dakika yumuşayana kadar tavada soteleyin.
  • Yeşillikleri minik doğrayın.
  • Patatesi üç ayrı parçaya bölüp, her birine hazırlanan havuç, lahana ve yeşilliği limon suyunu tuzunu karıştırın. (Üç ayrı renkte katman olacak yani ✨.)
  • Yeşil katmana sumak pul biber ekleyebilirsiniz.
  • Hazırlanan katmanları sırayla streç film geçirdiğiniz kalıba yerleştirin.
  • Servis ederken ters çevirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 

Airfryer Adana Kebap Tarifi

 

Airfryer Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kuzu karışık kıyma
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber

    Airfryer Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına kıyma, soğan, doğranmış kırmızı biber, pul biber, karabiber, kırmızı biber ve tuzu ekleyerek güzelce yoğuralım.
  • Ardından üzerini streçleyerek buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen harçtan parçalar kopartalım ve şişlere geçirelim. Tüm harcı bu şekilde şekillendirelim.
  • Ardından hazırladığımız şişleri airfryer’ın haznesine yerleştirelim.
  • Yanına biber ve domates yerleştirerek 200 °C’de 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen Adana kebaplarımızı yanında lavaş ve salata ile servis edelim. 

13 Haziran 2023 Salı

Vişneli Çikolatali Kek Tarifi

 

Vişneli Çikolatali Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (küçükse 4 tane)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt

En son eklemek için;

  • Vişne
  • Çikolatalı damla çikolata

Üzeri için;

  • Beyaz damla çikolata

    Vişneli Çikolatali Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker yaklaşık 4-5 dakika şekerler eriyene kadar çırpılır.
  • Sıvıyağ, süt, portakal suyu eklenip tekrar çırpılır.
  • Daha sonra katı malzemeler elenerek eklenir ve spatula ile güzelce karıştırılır.
  • Damla çikolatalar bir kaşık un karıştırılır. Damla çikolata ve vişnelerde eklenerek son olarak kek harcımız karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye kek harcımız yayılır. Üzerine beyaz damla çikolatalar serpiştirlir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Tepsi olarak 800 gramlık baklava tepsisi kullandım. Bu tarif için büyük tepsi kullanmanızı öneririm, bu sayede çok kalın olmayan, vişnenin verdiği hafif nemlilikle oluşmuş browni tadında bir kek elde etmiş olursunuz.