Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 1 adet kare sütlü çikolata
- 1 adet kare bitter çikolata
Cocostar Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplıyoruz.
- Bir kaba yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Sütü ve vanilyayı ekliyoruz daha sonra sırasıyla un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek harcın içerisine ekliyoruz.
- Malzemelerimiz güzelce karışıncaya kadar çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu, kalıba boşaltıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 °c fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra, soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri için; krem şantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyelim, güzelce karıştırıyoruz.
- Çikolata ganajı için, sıvı kremayı ve çikolatayı bir tencereye alıyoruz karıştırarak çikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayıyoruz.
- Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine döküyoruz ve 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis edebilirsiniz.